Тоа го користам со години и само со тоа деинсталирам програми. Проблемот е што и со избришана програма, пак го дава тоа.Пробај симни Revo Uninstaller и пробај со тоа да ја избришеш програмата...
Сигурно е ова?Ако ти врши работа Defender Remover: https://github.com/ionuttbara/windo...wnload/release_def_12_6_3/DefenderRemover.exe
Сѐ што чепка по виндоусот, така го третира.Сигурно е ова?
Погледнете го атачментот 133308
од github e ама пази на дефендерот го гледа како treat. Најдобро пробај го во Windows Sandbox (ако си на win11)Сигурно е ова?
Погледнете го атачментот 133308
Си закачил зараза, не си миел раце. Ви викам јас Defender е useless, дека ви треба антивирус соодветен, ама јок, you got skillsЛиценциран е, не е проблем за реинстал ама не ми се гњави со тоа сега за еден defender ерор. Попрво free антивирус би ставил за да се мавне проблемот (доколку нема решение) отколку да реинсталирам моментално.
Го немам програмот и цело време стои дека има thread и дефендерот доле е со црвенко и ме нервира. Работи само ако стиснам Allow, ако одам quarantine или remove, ништо не се случува.Сѐ што чепка по виндоусот, така го третира.
Него не те разбрав што всушност е проблемот.
Да го зачуваш програмот што ти го дава како закана или сакаш да го избришеш, а тој постојано се враќа?
Скенирано е со Malwarebytes, нема ништо.од github e ама пази на дефендерот го гледа како treat. Најдобро пробај го во Windows Sandbox (ако си на win11)
За секој случај инсталирај си антивирус да не имаш нешто што не треба, пробај скенирај и со Malwarebytes има бесплатна верзија (и AdwCleaner од истиот сајт)
Имаш некоја гадинка. Симни Kaspersky Rescue Disk и бутирај го од усб, види што ќе најде.Го немам програмот и цело време стои дека има thread и дефендерот доле е со црвенко и ме нервира. Работи само ако стиснам Allow, ако одам quarantine или remove, ништо не се случува.
Така.Не знам колку е популарно мислење али пак ќе пишам, исклучетего defender, претпоставувам 95 % овдека сте it savy за да препознаете што е опасно, што не. Не ви треба некој да ве држи за рака, башка ќе си ги намалите 50 % од главоболките и ќе добиете драстично побрз оперативен систем, кој што нема да душка во секоја операција што е правите (копирање, архивирање, сурфање), односно буквално се што вклучува запишување нови податоци и отчитување.
Скенирајте со Malwarebytes еднаш месечно (или неделно ако мислите за вашите потреби) и сосем е доволно.
Секако, предлог за домашна употреба. Во фирми не препорачувам од разни други причини кој што треба да ви се јасни.
lolпретпоставувам 95 % овдека сте it savy за да препознаете што е опасно, што не.
Не му е ништо, остај го нека си доработи и ќе се смири.Има некоја добра заебанција со 11чево?
Подолго време не го имав отворено лаптопот, ај денес отворив фб и покерче.. некое време и гледам процесорот шиба 90% а и рамот накај 90% .. во позадина ништо друго не работеше (п.с отворив преку EDGE)
Мислењето е автоматски споено:
Ми нема логика ова воопшто...
А windows верзијата е симната дирекно од официјалната страна на Мајкрософт..
П.с лаптопот не е со некое просечно процесорче, туку има добро i5, 8ма генерација.
Ае, па барем не е двојадрен хаха..Не му е ништо, остај го нека си доработи и ќе се смири.
И дај не си прави бајрам на мозокот, не бил просечно процесорче.... Труба ти е процесорчето, 4 јадрен што троши и грее како Москвич Алеко а едвај иде8550U имаш? Па уште и 8Gb RAM ако е....
Најверојатно инсталира Feature Update 23H2 или 22H2 апдејтот или пак оној Cumulative Update for Windows 11 што расте зависно од тоа колку време не си го уклучил лаптопот. Не му се секирај, остави го и ќе се среди.
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM RED switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D1
7.380,00 ден
MICROPHONE BOYA USB Type-C BOYA K9, RGB, Cardioid, Black
4.900,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден
SSD M.2 1TB WD Green SN3000 NVMe Gen4 5000MB/s WDS100T4G0E
8.940,00 ден
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON K10 Pro/Q6/Q6 Pro/Q14 Pro/V6, Black, PR52
970,00 ден