DAZ е за седмица, а седмицава веќе станува ко XP...DAZ Loader е единствен активатор кој нема никогаш да ви го фатат.
Да се потсетиме дека меинстрим сапортот на вин 7 му заврши пред 4 години, а за една година завршува и екстендед сапорт.
DAZ е за седмица, а седмицава веќе станува ко XP...DAZ Loader е единствен активатор кој нема никогаш да ви го фатат.
Со твојот настап не заслужуваш реплика, но еве ќе го сторам тоа еднаш. Кога зборувам за г-мната од 10ката не мислам на тие очигледни проблеми, туку на се што претставува 10ката. Од дупли интерфејс, до емулација на софтвери, до крешување на софтвери, необјасниви успорувања, бришење на податоци, употреба на приватни податоци итн итн. Ниту еден од набројаните и ненабројаните проблеми не сум ги сретнал на 7ката за која според мене сеуште не постои достојна замена. 10ката, уште од самиот почеток од кога се дозна дека Dx12 ќе биде ексклузива на тој оперативен систем, претставува оперативен систем за гејмери. Секој еден кој прави нешто друго освен играње игри ја има веќе баталено 10ката.Се кријат во Windows 10 Pro, кај што се и сите плачковци.
Додека не пробате Enterprise / LTSC а плукате од Pro Прозорецот, секој коментар во темава го доживувам како трагикомедија, буквално се смејам додека ги читам ваквите коментари.
Кога ќе видам некој со Enterprise / LTSC да искоментира дека имал некаков проблем со активација или апдејт, тогаш и јас ќе мигрирам на Седмица.
Ем знаете дека Windows 10 Pro не чини ем пак го инсталирате, па и се инсталираат најнови апдејти тукушто излезени.. бог да чува..
Фала ти за репликата.Со твојот настап не заслужуваш реплика, но еве ќе го сторам тоа еднаш. Кога зборувам за г-мната од 10ката не мислам на тие очигледни проблеми, туку на се што претставува 10ката. Од дупли интерфејс, до емулација на софтвери, до крешување на софтвери, необјасниви успорувања, бришење на податоци, употреба на приватни податоци итн итн. Ниту еден од набројаните и ненабројаните проблеми не сум ги сретнал на 7ката за која според мене сеуште не постои достојна замена. 10ката, уште од самиот почеток од кога се дозна дека Dx12 ќе биде ексклузива на тој оперативен систем, претставува оперативен систем за гејмери. Секој еден кој прави нешто друго освен играње игри ја има веќе баталено 10ката.
Ем знаете дека Windows 10 Pro не чини ем пак го инсталирате, па и се инсталираат најнови апдејти тукушто излезени.. бог да чува..
До сега на сите им зборам дека 10-ката е врзана со ссд, имам тестирано иста комфигурација со сдд и хдд, да не ти се верува, на хдд му треба минута време да го подигне оперативниот, а истата конфигурација на хдд со 7-ца исто како да има ссд, страшна работа.Lenovo на Win10(Свежо инсталиран) i5 8ма генерација, 12 GB DDR4, 1TB наспроти Dell i3 M380 4gb DDR3, 250 GB на Win7. Dell-от лета, Lenovoto на 10ката му треба 6 секунди Settings да отвори. Жива катастрофа до кај стигнале со 10ка. Едино само на SSD досега имам видено дека работи добро.
Имаш нешто да дополниш на тоа што го пишав или не?Какво неверојатно откритие![]()
Ентерпрајс и ЛГБТ не се за домашни корисници. Океј! Работат подобро, помалку се наџиџани и постабилни се ама не може да ме бркаат за свои пари.Додека не пробате Enterprise / LTSC а плукате од Pro Прозорецот, секој коментар во темава го доживувам како трагикомедија
Имаш нешто да дополниш на тоа што го пишав или не?
Ако немаш мислам дека не гледам некаква посебна причина да се пишува без веза, ако имаш мислење што ке им биде од корист на другите слободно пиши.![]()
Мислам дека ти не го разбра што сака да каже.Откривте дека ССД е најмалце 4 пати побрзо од ХДД во 2018.
Каква 10-ка врзана со ссд какви бакрачи. Стави ССД и на XP ќе лета во споредба со било кој ХДД. Нормално понов ОС има оптимизации повеќе за ССД ама тоа дека е „врзан“ за ССД е рекла казала.
Чепка исто онолку колку што се чепка и во boot loader-ите на веќе активираните лаптопи.Не знам за вас, но јас никогаш не можам од шубе да ги користам активаторите што чепкаат bootloader
Точно тоа сакав да го кажам.Мислам дека ти не го разбра што сака да каже.
Мислам дека он сакаше да каже дека со хард диск 7цата е многу побрз од 10ката, односно дека 10ката има гомца што го успоруваат компјутерот или не е доволно оптимизиран 10ката да работи со хард диск или 7цата пак е многу поотимизиран да работи со хард диск.
А реално не би требало така да биде.
Ајде до поискусните со лиценците да ми објаснат нешто, пред некој ден го форматирав ПЦ арно ама имав проблем со тул-китот не сакаше да ми го лиценцира ми вадеше некој еррор и се изнервирав и си купив лиценца од ибеј.
MAK = Multiple Activation Key. Со една лиценца може да се регистрираат повеќе машини, и обично се купуваат од големи фирми и слично. Батката те советувал така за да си ја осигураш лиценцата гарант од неовластено ширење. Пример ти ја купуеш од него и ја даваш на уште 10-20 другарчиња и од пуллот се трошат 20 активации. За да си ја осигураш твојата лиценца за во иднина мораш да ја врзеш за МС акаунт и после прај колку сакаш преинсталации. Креирај некој глуп лајв акаунт и врзи ја на него и си гуд то го.Ајде до поискусните со лиценците да ми објаснат нешто, пред некој ден го форматирав ПЦ арно ама имав проблем со тул-китот не сакаше да ми го лиценцира ми вадеше некој еррор и се изнервирав и си купив лиценца од ибеј. Е сега лиценцата е Volume_Mak, типот што ја купив лиценцата во мејлот ми напишал да не заборавам да се регистрирам на Мајкрософт страната и да го ставам акаундот на самиот виндолс. Може некој да ми објасни зошто ме тера да се логирам со на Мајкрософт акаундот на самиот виндос? И какви се овие личенци? Дали според лиценците типот има некакви права до компјутерите (некакви информации)?
А дали можам да ја истористам истата лиценца на лаптопот?MAK = Multiple Activation Key. Со една лиценца може да се регистрираат повеќе машини, и обично се купуваат од големи фирми и слично. Батката те советувал така за да си ја осигураш лиценцата гарант од неовластено ширење. Пример ти ја купуеш од него и ја даваш на уште 10-20 другарчиња и од пуллот се трошат 20 активации. За да си ја осигураш твојата лиценца за во иднина мораш да ја врзеш за МС акаунт и после прај колку сакаш преинсталации. Креирај некој глуп лајв акаунт и врзи ја на него и си гуд то го.
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Мислам дека објаснив погоре. Ако играш прљаво да. Ама со друг акаунт. Еден акаунт една активација истовремено.А дали можам да ја истористам истата лиценца на лаптопот?
А дали можам да земам уште една лиценца и да ја врзам на ист мејл?Мислам дека објаснив погоре. Ако играш прљаво да. Ама со друг акаунт. Еден акаунт една активација истовремено.
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Непрепорачливо. Ако ти фатат една отидоа сите. Што ѕе кошта два или десет различни мејла.А дали можам да земам уште една лиценца и да ја врзам на ист мејл?
Со gatherosstate. exe и Windows 7 активиран со DAZ Loader повторно имаш легит Десетка.А бе ова ИТ форум беше?
Колку за инфо Windows XP не е кракнат до ден денес (на исправен начин)