Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Вечер: "Пејпал доаѓа во Македонија!" објавено на 03.02.2012

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Ај семи-оф топик: се регистрирав со VISA Electron од Тутунска, преку Словенија... Сега ми е поставена домашната адреса но земјата не можам да ја сменам, треба ли нешто да направам кога ќе нарачувам, на пр. да пишам на продавачот дека адресата на испорака треба да е во Македонија или...?

Allex

lurker
8 март 2013
819
1.067
Скопје
Нема што да менуваш ако си се регистрирал пејпал акаунтот не го чепкај, регуларната адреса ќе ја напишеш на ибеј. Е сега во последно време се повеќе селери почнуваат да праќаат само на пејпал адреси, тоа можеш да го видиш го наведуваат, тогаш можеш да им пишеш на која адреса сакаш но не сите прифаќаат.

Godzovel

read-only
16 август 2013
3
1
Ако може малку помош од искусните.

Имам Виза електрон од НЛБ, се регистрирав на paypal преку Словенија, внесов моја адреса истста на која ми е регистрирана и картичката, кај полето (State / Province / Region) пишав Macedonia.
Адресата на paypal ми изгледа вака:
Address line1: (Мојата Адреса)
City: Skopje
State / Province / Region: Macedonia
Postal code: 1000
Country: Slovenia

Арно ама кога требаше да ја верификувам картичката ми јави дека картичката не ми е од Словенија и дека веривикацијата не е успешна.

Има некое решение за ова кое што би ми помогнало за да можам да си купувам дрангулии од ebay ?

Allex

lurker
8 март 2013
819
1.067
Скопје
На кој начин ја внесуваше картицата? Кога го креираше пејпал акаунтот и кога ти побара да внесеш картица дали внесе одма? Кога ја извади, т.е кога ја подигна од банка Виза електрон картицата?

genius

hello world
6 ноември 2007
361
268
genius's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i3 4150
Storage
Western Digital 1TB EZEX + Western Digital 250GB
RAM
8GB DDR3 Kingston
Video card
Asus HD7750 1GB DDR5
Audio
Samson SR850
Monitor
LG 24' IPS + Samsung 19'
OS
Ubuntu 16.04 + Windows 8.1
Ако може малку помош од искусните.

Имам Виза електрон од НЛБ, се регистрирав на paypal преку Словенија, внесов моја адреса истста на која ми е регистрирана и картичката, кај полето (State / Province / Region) пишав Macedonia.
Адресата на paypal ми изгледа вака:
Address line1: (Мојата Адреса)
City: Skopje
State / Province / Region: Macedonia
Postal code: 1000
Country: Slovenia

Арно ама кога требаше да ја верификувам картичката ми јави дека картичката не ми е од Словенија и дека веривикацијата не е успешна.

Има некое решение за ова кое што би ми помогнало за да можам да си купувам дрангулии од ebay ?

логирај се на paypal и отвори my account-withdraw и тука внеси ја картичката, ако ти е денес извадена не е активирана уште.

Godzovel

read-only
16 август 2013
3
1
На кој начин ја внесуваше картицата? Кога го креираше пејпал акаунтот и кога ти побара да внесеш картица дали внесе одма? Кога ја извади, т.е кога ја подигна од банка Виза електрон картицата?

Кога го креирав акаунтот и кога требаше да ја внесам картичката кликнав Go to My Account, и после кај што го пишува статусот Unverified, кликнав Get Verified. Тука ми го јави тој проблем, инаку картичката ја имам скоро една година.

Allex

lurker
8 март 2013
819
1.067
Скопје
Логирај се, оди горе Withdraw, потоа одбери го второто Withdraw funds to your card и потоа внеси ја картицата, пополни ги податоците што се бараат. Бројот на картицата внеси го како што е на неа, 4 бројки па празно место. Треба да имаш минимум 100 денари тоа ваљда го знаеш. Ако ти стигаат смс пораки од тутунска кога плаќаш нешто кодот од 4 бројки кој потоа треба да го внесеш ќе ти стигне одма, ако не ќе почекаш неколку дена да се појави на интернет банката...

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Па, чим сме стаени во приоритетна листа на земји, значи ќе дојде пејпал. Што се напињате

Godzovel

read-only
16 август 2013
3
1
Логирај се, оди горе Withdraw, потоа одбери го второто Withdraw funds to your card и потоа внеси ја картицата, пополни ги податоците што се бараат. Бројот на картицата внеси го како што е на неа, 4 бројки па празно место. Треба да имаш минимум 100 денари тоа ваљда го знаеш. Ако ти стигаат смс пораки од тутунска кога плаќаш нешто кодот од 4 бројки кој потоа треба да го внесеш ќе ти стигне одма, ако не ќе почекаш неколку дена да се појави на интернет банката...

оу јеа,
PayPal balance: €1.50 EUR

Благодарам за помошта !!!!

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно