Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ваши искуства со Сетек

12 април 2017
1.918
1.259
Денес решив да купам хдд, отидов до сетек (пошто само таа ИТ продавница ја има во градот:angry:) и земав Тошиба П300 (Бидејќи 2 недели не може да стаса порачаниот EZEX од ск). На прво приклучување со пц, како хелихоптер да имам вградено во пц ме зачуди гасам, прештекувам кабли викам чекај да не сум утнал нешто(Ако нема простор за тоа али ај да бидам сигурен пак) , наредно уклучување хдд веќе беше мртво. Враќање во сет објаснувам вака вака, епа дечко мора на сервис. Каков сервис бре, пред 20мин е купен дајте ми нов, не неможе така мора на сервис да се провери потоа ќе видиме дали ке одобрат нов. (Ако порачан хдд му требаат 2+недели , можам да замислам што ќе се случи за сервис, ама ајде че видиме)

Во сетек може да ти ги вратат парите само ако се заканиш дека ќе се јавиш во ДПИ :D.

Анхоч како Анхоч, ретко имаат попусти

Не мислам дека ова е валиден аргумент. Доста ниски се цените во Анхоч и без попусти.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
А што се криви вработените што им наредиле шефовите така да праваат?
Е кој е крив? Комшијата? Нека не работат таму чим шефовоте така им наредуваат. Амо наредат да се тепаат со муштериите пак не е крив вработенио, нели? Ако некој не е кадарен, ако не го бива да се носе со ситуацијата одредена нема шо да бара таму место. Ова е универзално правило за се!
...Иначе и јас се чудам, ама ради достапност у сетек у Штип го мернав 2 мин 55RU7402 , а уште од нова година го меркам, читам ревјуа, тука на форум некој кажа дека го земал , задоволен...е сеа јас као птбо у Техномрхет, пошто тми имам стар пријател , а и опсто како фирма се опуптени. Ама го имаа во скопје. Продужена гаранција немаат. Ај преку пато до Нептун имаше изложен еде 34инца истио RR7402 , неможам да го уклучат никако, немаат даљинско, важно на лаѓаар го немаат у Штип. На 100 мт Сетес бааи голем, ама нео не ми се улавасе кај ни. Вчера накај дома у 5 и упаѓам. така, еве ти овај првио 7452, да не е закривен? Не било. Раликата само во пластиките сиви, а не црни. Пошо веќе затвараат несакакјки изгледа немо
еа да го уклучат. Накај дома веке почна да ме јаде јанжа. 3-4 ,месеци убав период е тоа како го меркам.
И решив утре да идам, Викнав другар со мене, и сеа видите вака. Џукелите таму ме забележаче уште поодамна коа го купив првио Хитачи. После 2-3 месеца се појави ситен декфек, се работеше, ама меморијата ја немасе на подесувањата. Упте тука на форум Сале 69 мислам рече ке ти сменат еден чил и тоа тоа, си почекав едно 22-23 дена и ме викнаа дека е среден. СИ го носам дома и толку.
Туку џукелата шефица после некое време купувам Blackvew 3500 + подарок маска за VR. Зимам, интересно, ама упте на втори ден блиц светлото лабав контакт. Аааа ке светне, ааа јок. И го носам там усте утрдента го гледаат дека е тако и требало да на сервисе. По 5 мин расправија репи да ми ги врне парите. И после неколку дена сакав да земам Xiaomi , и коа џукелата, ааа ние реживме да тебе веке да не продаваме, оти си ноху проблематичен, стално враќаш ствари, телевирот сакаше да го вратиш, (а пред малце ви кажав дека се врати од сервис оправен). Туку пошто изгледа не се научени тука лушето да се караат, само си траат, затоа мене брзо ме запамтила. Значи после мобилнио реши у курац сетек веке. Арно ама вече без запачем за го зеам Самсунго, а не ми се чекаше да го порачам у Нептун да го донесат , ем продужената гаранција се плаќаше 3 % од цената шо е само иледарка. Ама повеке оти не ми се чекаше.
И решив паре у руке за другаром у сетес, Истото момче вчеда шо прозбпревме 3-4 мин за телевизорот, му викам сакам да го уклучете да го пробам и да го земам. Одма му кажал еден цукац кој божем ме поздравуваше пошто у мое маало живее сеа он пренесува инфо бустирани дека ја сум бил проблематичен.
Ја реши мирн да бидам., само уклучи го да го видам дека е исправен и доволно ми е. Џукацо на 3 метра од мене му вика абе ке му го даес , утре ке го врне. Ја само стом и се чудам, а пошто не бев добро наспан, оавј новио дечко пи си вака збунет? Абе не сум ја збунет, не си ми јасен, 4 пати ти кажувам донесиго отвори го и сакам да го земам, и на крај донесоа.....Пошто е Самсунг е ипак класа, па затоа не му се секирам ногу ногу, ама ова беше исклучок овај пат едини и последни. Сетек веке можам само некој заебанвија да и направам демек сакам ОЛЕД, нема потреба да го пробувам сум го видел еднаш...нека го спакуваатдокументи се и на крај, аууу новчаник ми није са собом....

Топ 3 поплаки на форумов за retailers: Сетек како Сетек, мука е да вратиш производ. Анхоч како Анхоч, ретко имаат попусти. Нексио како Нексио, фукнционират преку Viber.

#ФирмивеНечинат, а уствари ние како муштерии им дозволуваме да прават што сакаат.

Или ко што би рекол, Иле, потврден кењатор, кој пишува само во оваа тема - ЌЕ ГИ СТИГНЕ АМЦ СУДБИНА, ЕДЕН ДЕН.
Така сите ние лугето сме криви, шо и дозволуваме така да се понашаат. Да земеме 50 % муштњерите да се понашаме агресивно при невраќање на производ да видеш има за 6 месца да банкротират. А тука се научени само да траат, така требало, и тој работил там, и затоа фирмата е претворена у џукелска.
Туку нека поработат уште две години за нивната гаранција, па после под winner се ородужните три,
Па нека пропаднат одеднаш сите продавници.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Друже, ова на фрижидерот да не го пишуваше жити се? 70% од текстот ти е хаос, како што успеав да се помачам на брзина да прочитам.

Инаку, онтопик: факт е едно: на Македонче не му се погодува никако.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Така сите ние лугето сме криви, шо и дозволуваме така да се понашаат. Да земеме 50 % муштњерите да се понашаме агресивно при невраќање на производ да видеш има за 6 месца да банкротират. А тука се научени само да траат, така требало, и тој работил там, и затоа фирмата е претворена у џукелска.
Туку нека поработат уште две години за нивната гаранција, па после под winner се ородужните три,
Па нека пропаднат одеднаш сите продавници.

Па до некаде си во право. Но, од мое искуство имам тестирано 3 пристапа при враќање на производ или поплаки:

1. Агресивно, со закани дека ќе им викаш инспекција блах блах. Најчесто ќе ги изиритираш и нема да завршиш работа.
2. Култорно настроен, им го објаснуваш проблемот и што се случило. Во Сетек не ти успева.
3. Културен и информиран пристап, во кој го цитираш законот, цитираш кои ти се правата. Го објаснуваш проблемот и културно кажуваш дека доколку не ти биде решен ќе се обратиш во ДПИ. И во Сетек успева.

Уште не ми е јасно зашто многу луѓе го пробуваат агресивиот пристап и се жалат дека не функционише. Но од друга старана, имам приметено дека надвор од Скопје, доста повеќе ве зезаат продавниците.

Инаку, да бидеме најреални. Македонскиот менталитет, не дозволува да имаме закони што секогаш ќе бидат на страната на потрошувачот. Сите знаеме како размислуваат луѓето кај нас. Ќе почнат да враќаат буквално се, ќе пробат да те зезнат и тоа си е тоа. @Ulrezaj бил зезнат од потрошувач.

Но да, порадаи ваквите луѓе, тие што сме коректни си патиме. Е сега, да се вратам на моето мислење, одредени фирми па и си го искористуваат металитетот "ќути се, не се буни ќе се зезнеш" на луѓето, па Злобниот Сетек го искористува тој момент.

Не мислам дека ова е валиден аргумент. Доста ниски се цените во Анхоч и без попусти.

Никој не рече дека е валиден аргумент, повеќе беше шала од тоа што се пишува по форумов (дури и јас се жалам некад од цените во Анхоч, додека имав дилерски цени во Сетек that is). Али ако бидеме реални Анхоч често продава по Европски MSRP, но никогаш немаат попусти или промоции.

Edit: Искрено, купувам од сите поголеми продавници и речиси со сите сум имал и негативни и позитивини искуства. Негативни искуства до сега сум немал само со Pix+ и Галерија.

Последна промена:

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Па до некаде си во право. Но, од мое искуство имам тестирано 3 пристапа при враќање на производ или поплаки:

1. Агресивно, со закани дека ќе им викаш инспекција блах блах. Најчесто ќе ги изиритираш и нема да завршиш работа.
2. Култорно настроен, им го објаснуваш проблемот и што се случило. Во Сетек не ти успева.
3. Културен и информиран пристап, во кој го цитираш законот, цитираш кои ти се правата. Го објаснуваш проблемот и културно кажуваш дека доколку не ти биде решен ќе се обратиш во ДПИ. И во Сетек успева.

Уште не ми е јасно зашто многу луѓе го пробуваат агресивиот пристап и се жалат дека не функционише. Но од друга старана, имам приметено дека надвор од Скопје, доста повеќе ве зезаат продавниците.
Друже Маршале. Баш на мене ми успеа да вратам расипан телефон уште вториот ден у сетек. Имам пишано , моз пред 2 години да е. Прво со културно. Викаат сервис. Неможам да чекам 3 недели, знам дека толку иде, после, кажувам закони, инспекции, они викаат слободни оди- замисли? И од коа го дигнам тонот веке, се реши џукелата. Ама затоа брат ми ме заебаваше дека они сигурно ми залепиле слика на вратата.
На вратата не, ама у акло ме запамтиле....
Дакле нема тука види вака, биди онака. Даваш пари бе. Ти може лесно ги заработуваш, ама јас не.
Не да се дерам, има сам да си ги земам парите. Кој сака да биде ебан негово право.
Јас и понатаму овие години негативно ги рекламирам сетец.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Друже Маршале. Баш на мене ми успеа да вратам расипан телефон уште вториот ден у сетек. Имам пишано , моз пред 2 години да е. Прво со културно. Викаат сервис. Неможам да чекам 3 недели, знам дека толку иде, после, кажувам закони, инспекции, они викаат слободни оди- замисли? И од коа го дигнам тонот веке, се реши џукелата. Ама затоа брат ми ме заебаваше дека они сигурно ми залепиле слика на вратата.
На вратата не, ама у акло ме запамтиле....
Дакле нема тука види вака, биди онака. Даваш пари бе. Ти може лесно ги заработуваш, ама јас не.
Не да се дерам, има сам да си ги земам парите. Кој сака да биде ебан негово право.
Јас и понатаму овие години негативно ги рекламирам сетец.

Види, никој не ги заработува лесно парите, сите се мачиме за нив.

Агресивниот пристап не води нигде и не би го препорачал на луѓе да го прават.

Од друга страна, надвор од Скопје, по продавниците ептен идиотски се понашаат со муштериите. Може и самата нервоза да доведе до тој пристап...

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд

Од друга страна, надвор од Скопје, по продавниците ептен идиотски се понашаат со муштериите. Може и самата нервоза да доведе до тој пристап...
Ајде сеа ке се вртеме у круг со маабетите, ке ги повторуваме нон стоп...Ти му кажуваш се живо и дека си ги знаеш правата и законите и со инспекција , он ти кажува слободни оди во инспекција, и после 10 мин природно ти пука филмо, не дека целта ти била да се караш. Пред 5 год едед од вработените да останал сеуште у сетец и те запамтил по случка, па после од тоа од мравка слон праве и тоа е. Очигледно самата фирма така налагаат идиотки да се понашаат. Општо е така кај нас за се. Ако си траеш ќе те дупат колку што можат.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Ајде сеа ке се вртеме у круг со маабетите, ке ги повторуваме нон стоп...Ти му кажуваш се живо и дека си ги знаеш правата и законите и со инспекција , он ти кажува слободни оди во инспекција, и после 10 мин природно ти пука филмо, не дека целта ти била да се караш. Пред 5 год едед од вработените да останал сеуште у сетец и те запамтил по случка, па после од тоа од мравка слон праве и тоа е. Очигледно самата фирма така налагаат идиотки да се понашаат. Општо е така кај нас за се. Ако си траеш ќе те дупат колку што можат.

Епа добро чим ти вика да одиш у ДПИ, одиш и тоа е тоа.

Gaston

user
9 февруари 2011
1.729
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR

И јас сум противник на агресивен пристап, но понекад губи човек контрола.

Еве мој пример (не е со Сет примеров, за друга фирма е муабетот):
Монтираат Самсунг клима мајсториве и мајсторов ми вика - Нешто не чини даљинсково да знаеш, има некој проблем дисплејот не чини или што и да е.
После 2 недели скроз откажа даљинското. Идам на сервис среде лето со даљинското и мајсторот на лице место констатира дека рикнало заувек.

- Добро, ќе ми дадете ново.
- Не. Даљинската не подлежат под гаранција, само климата.
- Колку е даљинското?
- 50 евра.

Поќутев едно 15 секунди збирав бес у себе кога ми ја кажа информацијава и ми текна малце да бидам факман без да се дерам.

- Ок скапо ми е даљинското не го купувам. А од кај да знам дека климата не е расипана? Нема копче на неа. Како да ја упалам, клоца ако и удрам ќе се упали?
- Епа повикај сервис ќе дојде ќе провери.
- Така секој ден може да ве викам по 10-тина пати? Увек коа сакам да ја упалам/угасам да ве викнам да проверите дали е расипана? Да? Може така?
- Ај сеа дечко свашта збориш.
- Стварно? Добро пошто зборам свашта кажи ми како да ја проверувам дали работи без даљинско.
- Па ќе си купиш даљинско.
- Не сакам да купам, сакам секој ден да ве викам да ми ја проверувате климата има душа да ви извадам.

Сервисеров глеа од страна и се смее под брк едвај се воздржува. Си фаќа сеир чоекот.
На крај оваа шмизлава отиде демек да збори со шефот, ми донесе ново даљинско и ми рече дека и тоа не подлежи под гаранција.
И ја прашувам - добро ако сеа купев даљинско 50 евра, немаше да има гаранција? Не. Нема гаранција даљинско. Така е од фабрика, од Самсунг.
Така да, можда ја бесправно добив ново даљинско ако е тоа Самсунг политика, ама јебеш тоа уште при монтирање на климата беше констатирано дека не ваља.

Енивеј, понекад мора да си безобразен... понекад.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770

Монтираат Самсунг клима мајсториве и мајсторов ми вика - Нешто не чини даљинсково да знаеш, има некој проблем дисплејот не чини или што и да е.
После 2 недели скроз откажа даљинското. Идам на сервис среде лето со даљинското и мајсторот на лице место констатира дека рикнало заувек.

- Колку е даљинското?
- 50 евра.

Поќутев едно 15 секунди збирав бес у себе кога ми ја кажа информацијава и ми текна малце да бидам факман без да се дерам.

- Ок скапо ми е даљинското не го купувам. А од кај да знам дека климата не е расипана? Нема копче на неа. Како да ја упалам, клоца ако и удрам ќе се упали?
- Така секој ден може да ве викам по 10-тина пати? Увек коа сакам да ја упалам/угасам да ве викнам да проверите дали е расипана? Да? Може така?
- Стварно? Добро пошто зборам свашта кажи ми како да ја проверувам дали работи без даљинско.
- Не сакам да купам, сакам секој ден да ве викам да ми ја проверувате климата има душа да ви извадам.

Сервисеров глеа од страна и се смее под брк едвај се воздржува. Си фаќа сеир чоекот.
На крај оваа шмизлава отиде демек да збори со шефот, ми донесе ново даљинско и ми рече дека и тоа не подлежи под гаранција.
И ја прашувам - добро ако сеа купев даљинско 50 евра, немаше да има гаранција? Не. Нема гаранција даљинско. Така е од фабрика, од Самсунг.
Така да, можда ја бесправно добив ново даљинско ако е тоа Самсунг политика, ама јебеш тоа уште при монтирање на климата беше констатирано дека не ваља.

Факман да, агресивен не. :cool:

confusi0n

hello world
14 ноември 2014
269
204
Нарачав кулер за лаптоп пред Велигден, уште нема стигнато, пријателот ми рече, за една недела максимум стига, онлајн нарачка иначе. Поминаа повеќе од 15 дена. Сетек више никад.

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Слободно одете во дпи, ќе ви завршат работа сигурно имав проблем со сетек и јас ми викаа и мене така после извинете господине за 8 часа го средија проблемот.

Arabian

lurker
5 ноември 2013
717
458
Нарачав кулер за лаптоп пред Велигден, уште нема стигнато, пријателот ми рече, за една недела максимум стига, онлајн нарачка иначе. Поминаа повеќе од 15 дена. Сетек више никад.
Нема ни да ти стаса друагар. Имаат некоја блесава политика со карго ги носат у дукан па од дукан ти треба да го подигнеш нешто така беа. Со среќа и трпение

viktorce

hello world
13 март 2015
436
338
Топ 3 поплаки на форумов за retailers: Сетек како Сетек, мука е да вратиш производ. Анхоч како Анхоч, ретко имаат попусти. Нексио како Нексио, фукнционират преку Viber.

#ФирмивеНечинат, а уствари ние како муштерии им дозволуваме да прават што сакаат.

Или ко што би рекол, Иле, потврден кењатор, кој пишува само во оваа тема - ЌЕ ГИ СТИГНЕ АМЦ СУДБИНА, ЕДЕН ДЕН.

Слични теми
Анхоч си е во ред, постојатно си има добри цени. Какви попусти бараш? И кој друг салон има попусти?
Остај тоа што Сетек си имаат реклами од типот попусти до 60-70%
И Нексио секогаш сум ги добивал на телефон и во дуќан. Нема ама ич врска ова со viber.

Каков сервис, треба парите да му ги вратат на членот.
Јас пред некој ден отидов и купив маус од Анхоч.
Ми рекоа дечко ако не ти се допаѓа врати ни го, и одбери си друг кој сакаш.
Човекот платил производ за да се услужи и треба да му се обезбеди. А не да чека.

Сетек се исти секаде. И во Скопје прават исто.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Слични теми
Анхоч си е во ред, постојатно си има добри цени. Какви попусти бараш? И кој друг салон има попусти?
Остај тоа што Сетек си имаат реклами од типот попусти до 60-70%
И Нексио секогаш сум ги добивал на телефон и во дуќан. Нема ама ич врска ова со viber.

Каков сервис, треба парите да му ги вратат на членот.
Јас пред некој ден отидов и купив маус од Анхоч.
Ми рекоа дечко ако не ти се допаѓа врати ни го, и одбери си друг кој сакаш.
Човекот платил производ за да се услужи и треба да му се обезбеди. А не да чека.

Oh man, дали воошто го прочита моето мислење? Дали пишува "Топ 3 Поплаки на форумов или личните поплаки на Маршалот? Ај прочитај уште еднаш убаво, па после цитирај ме.

Да не се повтарам како папагал, али тие како тебе што не го пратат форумов, а сакаат да исфрлаат вакви мислење еве ви ги сумирано на малку подолг начин тие теми.

- Анхоч си е во ред. Анхоч продава по препорачани малопродажни цени, но нема промоции што се одвиваат низ цела европа. И ова е дискутирано во соодветна тема и мислам дека нема потреба повеќе да се тупи.

- Сетек имаат реални попусти за одредени продукти.

- Дали воопто ја имаш читано темата за Нексио или не си ја ни отворил? На доста членови им е чудно зашто Нексио функционира телефонски или преку вибер, наместо да има веб страна.

Слични тем

Очигледно пак не си го прочитал моето мислење.

Лично јас имам вратено производи во Сетек (Сетек Capitol Mall) и без проблем ми биле вратени парите. Лично јас имам одесено мобилен купен од Сетек на сервис, гаранцијата ми била уважена. Од друга страна имам и негативни искуства со нив.

Инаку, еве имам едно негативно искуство со Анхоч, не ми уважија гаранција за Samsung Gear Fit2Pro, затоа што му влегло вода на саатот, пошто бил water-resistant,а не water-proof. И сеа дали ова значи дека Анхоч се ѓубриња, само затоа што сум имал една негативна случка со нив?

Дури и АМЦ ми имаат уважено гаранција.

На моменти помислувам дека луѓево или целосно ќутат и само се бунат по форуми, или евентуално влагаат да се тепаат по продавниците - па затоа не им уважуваат гаранции.

Слични теми

alexandar11

hello world
11 јануари 2010
463
210
Робата е секаде иста, ако така гледаме анхоч е полн со кинезарија од алиекспрес.
А сет се малку тешки за враќање пари или менување на производи, ама биди упорен и повикај се на закон за потрошувачите и немаш гајле.

Имав јас 2 проблеми со сет, еднаш за графичка се натегавме дека била ок, па на крај ја сменија.
Вториот пат беше смарт тв сакаа да го сервисираат после еден ден, па на мое инсистирање ми ги вратија парите.

Во анхоч земав елепхоне едно кинеско ѓубре од тел, па ми вратија пари уште на врата, дури не го ни вклучи да види дали работи, телефонот беше исправен ама не ми се допадна звукот низ микрофонот и фингерпринтот и така и објаснив.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

И по тоа заклучи дека Анхоч е полн со кинезарија. Не знам што очекуваше од таков телефон, ајфон да е?
Ако не истиот ден после еден месец ќе се распипе или ќе е со лош квалитет на звук.

MacRazor

hello world
15 ноември 2017
234
148

- Колку е даљинското?
- 50 евра.

Море добро си прошол, требале за даљинско 150 евра да ти земат. Памет не ви иде, Самсунг клима, цццц, немој не ме ј... викаше Кили на времето.

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
И по тоа заклучи дека Анхоч е полн со кинезарија. Не знам што очекуваше од таков телефон, ајфон да е?
Ако не истиот ден после еден месец ќе се распипе или ќе е со лош квалитет на звук.
Прошетај низ продуктите на анхоч, освен главните елементи за пца, како цпу, мобо, ссд/хдд, рам, 80% е алиекспрес продукт.
И пак уште еден член како повеќето на форумов што не ја разбрале поентата на постот, како што кажа @TheMarshal погоре, ај да објаснам сликовито.
Јас во мојот пост ги фалам анхоч за однос со потрошувачите, и напоменувам дека робата (освен горенаведените елементи) во однос на сет е кинезарија од али.
Двете имаат позитивни и негативни страни.
Инаку не, не очекував ајфон лол....

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

ShakaldS

read-only
19 март 2015
16
5
Jas imam pozitivno iskustvo od setec,zamenata tastatura i mouse od hyperx bez problem, malce pocekav 10 dena ama ispadnaa korektni...

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Мое искуство со Сетек... на страната кажуа дека го има продуктот, а таму го нема, неколку пати.
Коа се работа за нешто за компјутер, стандард купуам у Анхоч пошто некако ми се љубезни продавачите, и све што сум купил до сега таму било супер.
Сетек и Нептун ги избегавам скроз (освен више коа ептен морам) кога купуам нешто за компјутер, највише заради лошата услуга на продавачите, поготово у Нептун, али нешто слично ми е и у Сетек, лошо искуство. Барем у Тетово се такви.
Влагам у продавница, си праат они муабет, те гледаат дека бараш нешто, не те рецкаат ни два посто, наместо да дојдат самите и да те услужат, они те чекаат ти да идеш да ги прашаш тоа што те интересира да прашаш.

Gaston

user
9 февруари 2011
1.729
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Море добро си прошол, требале за даљинско 150 евра да ти земат. Памет не ви иде, Самсунг клима, цццц, немој не ме ј... викаше Кили на времето.
Климата е стаена пред 12 години.
Одлична си е и ден денес, душа и извадивме и лето и зима.
Што е проблемот со Самсунг?

XGeorge27

hello world
13 декември 2018
97
89
www.youtube.com
Кога и да идам во СЕТЕК како да ѓи мрзи да работат јас незнам тоа а платени се да го прават.
Друго имав случка за Радијаторче на струја и се расипа а беше под гаранција го однесов и чекав 2 м есеци додека да го врнат стварно не одговорна работа страшно нешто.

Gaston

user
9 февруари 2011
1.729
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Уствари, мене ми одговара прво да разгледам, па после да ги викнам. Според мене тоа е покоректно каде каде неголи да ми се залепи ко фластер и да ме ремети со прашања.

Не знам зашто се буните за тоа.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно