CykaBlyat
Gaining Experience
Ни ќе најдиш на старо, ни поевтиноСакав да најдам некоја на старо по поефтина цена.
Ни ќе најдиш на старо, ни поевтиноСакав да најдам некоја на старо по поефтина цена.
Надежта последна умира, ако ништо ќе земам една 980 ти па ќе го следам пазаров ако се појави некоја подобра која ја сакам.Ни ќе најдиш на старо, ни поевтино
Не мие за ќар сакам да најдам некоја добра за парите што не е overpriced.Мене ми личи ко да сака ќар да направи од некоја поевтина ама ок.![]()
Нема да видам голема разлика со неа.Подобро земи rx 580 4gb за помалку пари ќе најдеш, да поминеш периодов па после ќе земеш rtx 3060 za 150 евра
Не 150 евра, 150 денари!Подобро земи rx 580 4gb за помалку пари ќе најдеш, да поминеш периодов па после ќе земеш rtx 3060 za 150 евра
Многу јак совет,маестрален да не речамПодобро земи rx 580 4gb за помалку пари ќе најдеш, да поминеш периодов па после ќе земеш rtx 3060 za 150 евра
Таа што ти ја пратив е скоро иста цена ко пред поскапувањето.Надежта последна умира, ако ништо ќе земам една 980 ти па ќе го следам пазаров ако се појави некоја подобра која ја сакам.
Мислењето е автоматски споено:
Не мие за ќар сакам да најдам некоја добра за парите што не е overpriced.
Ја видов неа но немам толку средства за да ја купам, затоа барам на старо некоја.Таа што ти ја пратив е скоро иста цена ко пред поскапувањето.
Да се надевамеЧекај нека падне цената на Биткоин и Етхереум во следниот период и ќе искочат добри графички на продажба низ форумов, предпоставувам по пристапна цена . *pls dont kill me*
Надежта последна умира. :')Да се надеваме
Мене ми личи на вештачко кревање цени, лани кога почна пандемијата се сопре, а чиповите си останаа на задоволително ниво. Наеднаш последниве 2/3 месеци демек немаат капацитети или материјали. Ќе испадне на крај како со рамот пред некоја година кога креваа цени заедно.Надежта последна умира. :')
Во секој случај, мислам дека не вреди да иде од 1060 на било која друга графичка што не е минимум ГТХ 20ка (супер) серија или 5700ка. А според тоа што читав, поради големиот дефицит на чипови во светот, цените тешко да паднат во текот на годината.
Како шо едно време се шпекулираше дека нафта ќе може да се ваде уште 50 години за да ја покачат цената, така и со чиповите ќе испадне сетиќи.Мене ми личи на вештачко кревање цени, лани кога почна пандемијата се сопре, а чиповите си останаа на задоволително ниво. Наеднаш последниве 2/3 месеци демек немаат капацитети или материјали. Ќе испадне на крај како со рамот пред некоја година кога креваа цени заедно.
за 150 евра 3060ка може да за 2 годиниПодобро земи rx 580 4gb за помалку пари ќе најдеш, да поминеш периодов па после ќе земеш rtx 3060 za 150 евра
Иди и прашај дали се продава, ако не порачај нека ти ја донесат.Ќе земам 980 ти ако не се појави некоја друга понуда, па кога ќе намалат цените ќе земам некоја добра
Само во конфигурација ја даваат...![]()
Оди земи ја оваа дур има.
Си реков конечно ке го средам ригот ама ништоСамо во конфигурација ја даваат...
Пак зошто таков дебилен потег? Што ја редат на лагер ко така?Само во конфигурација ја даваат...
Уште да ја стават у конфигурација со 8 јадрен процесор и тоа 3 год стара генерација и нешо слично као шо се "избалансирани" готовите конфигурации по продавницитеПак зошто таков дебилен потег? Што ја редат на лагер ко така?
Ем ко малце е 23к за таа карта, па сеа уште во конфигурација, со зделка да е даваат.
Испратено од HD1910 преку IT.mk форум апликацијаСакав да најдам некоја на старо по поефтина цена.
Имам можност да земам 980 ти со замена за мојата и моја доплата, доаѓа поефтино од 250 евра. Is it worth the shot?Чувај си ја таа што ја имаш, 250 евра да платиш за 980ti не се исплати апгрејдот за толку стара графичка таа може да ти рикне и да останеш без ништо на крај.
Почекај ќе има RTX за 150$ со лопата да ринеш.