GeorgeMitrevski
hello world
- 26 октомври 2011
- 68
- 17
Ова е реакцијата на Самакоски за случувањата во УИНТ
http://www.pelister.org/UIST/Samakoski2011-10-12-1.docx
http://www.pelister.org/UIST/Samakoski2011-10-12-1.docx
А очигледно на лицата како Mijachka им е многу мило што е така. Што бараме повеќе кога сме среќни ако си се уништуваме меѓусебно?A znaete najstrashno sto e vo celata rabota??????? Sto na nikogo abe bas na nikogo ne mu e gajle za studentite tamu! Ma kakvi pisma apeli nisto nisto nikoj ne slusa od nadleznite, da ti se pluknam vo drzavata! Abe nesto asalno da se napravi i toa ke se unishti! :ua:
hm, sushtinata znaci na seto ova e deka navistina imalo grupa koja od samiot pocetok na rabota na univerzitetot vo Ohrid rabotela na toa proektot da ne uspee, i da se dokaze deka ona sto bilo prvicno predlozeno bilo ispravnoto! Sega ete Davcev doaga od taa klapa i Sikoski zaedno so Kocarev koj go gledam na web vo komisijata za istrazuvanje na uist, i ke go furaat svojot proekt sto ne go prifatil Premierot i koj ne ni e ni potreben bidejki veke ima takvi fakulteti niz Makedonija, a vo meguvreme Premierot ke go odrabotaat da se uveri deka navistina zgresil! Sega mi stana sve jasno!
E pa zatoa ni begale kvalitetnite luge od tuka i tinjata ostanala i onie vaka grefcinja so ne mozeme da si odime nadvor![]()
@GeorgeMitrevski
Приказната за тоа дека Бок ја имал идејата а не Давчев и Коцарев лесно се докажува дека е лажна, (впрочем како и целиот концепт бајка на Бок).
Први состаноци во владата за кои има записници и кои сум ги гледала се од Јануари 2007. Тогаш 6-те професори го имале првиот состанок со Груевски во владата. (пази ова) Јолевски тогаш не ни беше амбасадор во УСА (те излагал и тебе Бок, како и сите други шо ги мафтосуеше). Цела 2007 тие професори оделе на состаноци кај Груевски, ЦЕЛИ ДВА ИНСТИТУТИ ЗА ИНФОРМАТИКА (од ФЕИТ и од ПМФ) изработувале волантерски наставни програми во текот на 2007 и почетоците на 2008. Има од тоа време записници и на ФЕИТ и на ПМФ - луѓето работеле, состанчеле, предлагале, мислеле, и правеле програми. Има од тие состаноци и записници каде уште тогаш некои луѓе велеле дека не сакаат да си одат од Електро или од ПМФ. ТОА СЕ ФАКТИ а не рекла казала усно од Бок!
чек чек , дали добро разбрав? имаат физика на факултет за информатика ?![]()
што други науки се изучуваат ако не е тајна? 4-та сум и мислам да идам на Финки x)))
Odi nekolku stranini nanazad i pogledni koi asistenti predavaat i kakvi predmeti imaat...likovna sekcija, poetski denovi, bugarska politicka istorija a nareden semestar kje se odrzhuvaat chasovi po bravarsko-metalostrugarski zanaeti.):isplashen:
Izgleda seto ona sto jas go kazuvav pred meseci (za koe 2-3 studenti na UIST me negiraa) go potvrdija Peter Bock, profesorite Samak i Mitrevski. Izgleda ne sum bil tolku zabegan da izmisluvam raboti, a?![]()
Ај да речиме нека било така. Јас ниту сум го видел Бок, ниту го познавам. Можеби ме лаже, можеби не. Стојам само на она што ми го има кажано и она што сум го читал во медиумите уште од почетокот. Ако овие 40-ина професориве и асистенти од ФЕИТ и ПМФ за ова дискутирале веќе година дена пред да дојди Бок, дај пребарај нешто да не има во врска со тоа во медиумите. За ова со записниците, штом лично си ги видела, дај наведи ги имињата на СИТЕ што учествувале и јас лично ќе ги контактирам да расчистиме неколку работи и вистината нека оди во историјата на универзитетот, а не вака дојди нов ректор и сменија историјата. Ако овие записници се на ФЕИТ и ПМФ, значи не се некоја државна тајна. Штом ти лично си ги видела, значи имаш пристап до нив, дај ископирај ѓи и јас ќе ти најдам простор да ги ставиме на интернет за се да биде јасно. Нели има закон за пристап до информации? Барај ги овие документи. Ако за ова треба нешто да се плати, нека биде на мој трошок.
Друго, во врска со платите. Цитираш некои огромни суми, стотици илјади евра, плус плати за професорите од 5000 евра. Јас, а и читателите на форумов би сакале да знаеме од каде ти е ова информација за сумата на платите?
А за ова дека МНОГУ ЛЕСНО СЕ ДОКАЖУВА ДЕКА БОК МЕ ЛАЖЕЛ ОТИ ТОЈ БИЛ ИДЕЈНИОТ АВТОР НА ИДЕЈАТА ЗА УНИВЕРЗИТЕТ ЗА ИНФОРМАТИЧКИ ТЕХНОЛОГИИ , пак те молам, ако е толку лесно, дај да ги видиме сите докази од прва рака со име и печат, и јас лично ќе го исплукам Бок за лажго.
Критично размислување и критично пишување без факти не бидува. Ако ова е твое лично мислење, во ред, само кажи така. А ако има некој доказ дека овие двајцата НЕ ИЗБРИКОЈА , дај кажи ни точно кај е и јас да го побарам. Ако некому на овие двајцата му била платена некоја таква сума, сигурно за тоа пости некоја информација во некое министерство. Јас не го бранам ни едниот, ни другиот, а најмалце Самакоски бидеќи со отказот ме оштети за најмалце 30.000 евра.
ВЕРУВАЈ, АМА И ПРОВЕРУВАЈ!
Пред да почне првиот семестар сведоци бевме дека беа ветени лаптопи за секој студент, исто така и книги. За време на патронат поставено беше прашањето кога ке ги добиеме лаптопите и книгите, при што Самак накратко кажа "Ќе стигнат ене ги на стража".
И беше сменета по само една година, како што си добро запозната.Веќе додека сме на веб страната т.е. првата веб страна на УИНТ, треба да се додаде дека целата страна беше чист плагијат на универзитет од New York,
Девојче, кого го залажуваш? Студентите се отпишаа затоа што не им се учеше и затоа што им беше тешко.За жал, после низа вакви акти на тогашната администрација на чело со ректорот, половина од студентите се одпишаа.
Еј, иден информатичар си, така? Ќе ти се смее некој. И што правеа тие шпиунските програми?Но тука не е крајот на г. Самак, одкако пристигнаа лаптопите на половина од втор семестар Самак си зеде за право да инсталира шпиунски програми за сите лаптопи
Изгледа не се сеќаваш добро, но откако лаптопите ни беа одземени, ни беа вратени и мениците. Значи, одземањето значеше дека сопственикот (УИНТ) си ја зеде стоката назад. Немаше тука ништо нелегално или тајно. И немаше тука ништо "наводно". Никој никогаш не рече дека лаптопите ќе бидат вратени.Во третиот семестар веќе лаптопите се одземени од студентите заради наводна техничка проверка, и потоа никогаш не вратени.
Од каде си ти пак толку сигурна дека И.Б. е виновен? И.Б. беше системски администратор, на крај на краиштата, не чувар на УИНТ. Грешката во тој случај е што на универзитетот немаше вработено чувар и покрај скапата опрема која се наоѓаше во него.А господинот од администрација И. Б. наместо да ги провери снимките, него го мрзело и немал време за тоа.
Точно, затоа никој не го ни брани Самакоски на форумов.Воедно, тие професори кои му се спротиставија на ваквата диктатура беа избркани. Нивниот договор за работа бил продолжен но истиот и завршил за 10 дена.
Не е тема на разговор минатото, тема на разговор е сегашноста, која што тебе очигледно ти се допаѓа. Тема на разговор е што ВО СЕГАШНОСТА се прават бесмислени работи.Затоа наместо предвреме да обвинуваме, треба имаме престава што навистина воопшто се случувало.
Ах, бе, сестро, ми го шпиуниравте mail-от, а?
Јас никогаш не се ни криев дека бев близок со Хилхаус, како што добро знаеш. Затоа што тој човек ми го промени животот, т.е. ми отвори нови погледи за многу работи.
Е сега дали ќе викам те сакам или што и да е во ПРИЈАТЕЛСКА комуникација си е моја работа, нели? Се додека си ја терам другата работа.
И да, сега само јавно на сите им покажа како ги шпиунирате mail-овите, што воопшто не е за јавно кажување, затоа што нарушувате право на ПРИВАТНОСТ тука. Како и да е.
ОК, ако е наводно. Залажувај се и понатаму.наводно препишувале
А исто мислиш дека не ми е јасно дека имате подготвувано ќотек? Повелете, истепајте ме ако веќе толку ви смета мојот однос. Ако не можете да ме победите со зборови, повелете со раце.ќе си добиеше сладичок ќотек
Не е секој роден да се покорува на работите онакви какви што се; жалам.Му дошло на некој прекуглава одтебе, од твојот однос кон колегите, администрацијата итн.
Погледни на: http://www.pravo.org.mk/documentDetail.php?id=4678 Таму е донесен закон за формирање на универзитетот во Скопје! Одборот за акредитација имаше веќе усвоено наставни програми МНОГУ ПРЕД ДА СЕ ПОЈАВИ БОК СО НЕГОВАТА ВИЗИЈА НЕКАДЕ ВО СЕПТЕМВРИ-ОКТОМВРИ 2008. Можеш слободно да почнеш со плукањето на Бок, ама при тоа по некој шлајм зачувај за Самаковски и Иво Ивановски.
!
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH FSTYLER FG35CS, White, FG35CS Plus
520,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM LED backlight, Black, KB-UML-04
650,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 64GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA G2, BLACK, DTXG2/64GB
450,00 ден