Што да правам??Многу ти е спор некако:isplashen:
Иам користено од Телеком ама многу одамна, после тоа имав од он.нет соло 101 ама делев со комшиите, односно кај нив си беше сета опрема само јас со мрежен кабел зимав, и сега имам дуо плус, пред тоа сум немал на он.нет интернет на мојот домашен број... значи ова ми е прв пакет од он.нет... немам користено предходно др. пакет :spienje::spienje:Дали имаш користено некој друг нет пред дуо плус PetarKH,зошто глеам брзината ти е 4mbs,а треба да ти биде 8mbs(добро не 8 ама од 6-7)како на мене
Иам користено од Телеком ама многу одамна, после тоа имав од он.нет соло 101 ама делев со комшиите, односно кај нив си беше сета опрема само јас со мрежен кабел зимав, и сега имам дуо плус, пред тоа сум немал на он.нет интернет на мојот домашен број... значи ова ми е прв пакет од он.нет... немам користено предходно др. пакет :spienje::spienje:
Ама користам рутер... :chudenje::chudenje:Ама значи па си користел без разлика дали од твој или на друг.Пробај да наместиш local area conection мануелно(пр 192.168.0.130).Ако нешто не ти е јасно слободно прашај
Ама користам рутер... :chudenje::chudenje:
снемува нет кога ке ги ставам ип адресите.. кога се на автоматски има :ha::ha::ha:Во сликите имаш објаснето
снемува нет кога ке ги ставам ип адресите.. кога се на автоматски има :ha::ha::ha:
@UnderMyRules
Зборуваш ГЛУПОСТИ!
Нема врска дали ќе ја пишеш адресата рачно или ќе ја земе автоматски преку DHCP сервер од рутерот. Брзината нема врска со тоа. Пробај дирекно да го ставиш кабелот од модемот во рутерот и провери ја брзината.
Па кабелот од модем иде во рутер па дели на 2 компјутери@UnderMyRules
Зборуваш ГЛУПОСТИ!
Нема врска дали ќе ја пишеш адресата рачно или ќе ја земе автоматски преку DHCP сервер од рутерот. Брзината нема врска со тоа. Пробај дирекно да го ставиш кабелот од модемот во рутерот и провери ја брзината.
Рутерот е подесен како што треба, иначе ќе немав нетПробај рутерот провери го да не има нешто да се подеси
ај ќе пробам... иако имам пробувано неколку пати, иста е брзината, но сепак ќе пробам па ке ви кажамОпс грешка, мислев да го ставиш директно од модемот во компјутеротпробај така и кажи резултати.
хахах знам намерно напраив...
еве вистинската брзина
![]()