Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Temu

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.498
2.949
А што стана со сервисите како MyBox сандачиња - илити како се викаше?
Пакетомати, кои се поставени на јавно место, достапно 24/7....
Нешто ко да не заживеаја? Или едноставно со тему/алиекспрес сеуште не профункционираа?

Он-топик:
Абе, ептен нешто каснат праткиве од тему?
Моиве две последни што сум ги нарачал (платени на 11.10) - едната денес ја зеде авион од Кина, а другата сеуште патува накај кинески аеродром!
Обично за олку време (10 -десет дена) ми стигнуваа до дома, или во најмала рака беа предадени кај курирските служби, па до кај 14тиот ден сите пратки од тему беа пристигнати кај мене.
Некои празници да не имаа (или сеуште имаат)?

Последна промена:

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Абе ок ама во периодот 8:00 - 17:00 често не сум дома и полесно ми е да појдам до пакет шоп, што еве во комшии на помалце од 5мин. пешки имам од скоро сите поголеми курирски служби, отколку 3 пати да се договарам со доставувачот кога може да ме најде дома.
Малце не е фер да му речам “утре сум дома од 8:00 до 11:00 тогаш донеси ми ја”.
Tи си знаеш. Исклучоци од правилата секогаш има, некогаш може и да се деси да идеш да подигнеш.

Но исто така треба да се нагласи дека дел од работата со доставување пратки е и договарање на време на достава. Не велам да извољеваш со глупави барања ама нешто како „во работни денови сум дома после 17ч“ не е ни некое извољевање.

За нас што не правиме проблем за било кое (разумно) време за достава, увек има некој дома, за нас е фул ретард да не доставуваат пратки. И да прават филмови „купувачот не беше достапен“.
Мислењето е автоматски споено:

кој ги носи на ова iMile? Го отупија многу, 10 дена откако им е превземена и 2 дена у поштарот е.
Карго експрес. Ако не соработуваат и со уште некој локален сервис.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.246
2.683
Tи си знаеш. Исклучоци од правилата секогаш има, некогаш може и да се деси да идеш да подигнеш.

Но исто така треба да се нагласи дека дел од работата со доставување пратки е и договарање на време на достава. Не велам да извољеваш со глупави барања ама нешто како „во работни денови сум дома после 17ч“ не е ни некое извољевање.

За нас што не правиме проблем за било кое (разумно) време за достава, увек има некој дома, за нас е фул ретард да не доставуваат пратки. И да прават филмови „купувачот не беше достапен“.

Карго експрес. Ако не соработуваат и со уште некој локален сервис.

Брза Пратка биле исто со нив, ми ја донесе еден пред малце.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.246
2.683
има нешто проблем со Тему? Имам две задњи со денови пишува picking. Некако никогаш не им требало олку време да состават пратка.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.498
2.949
А што стана со сервисите како MyBox сандачиња - илити како се викаше?
Пакетомати, кои се поставени на јавно место, достапно 24/7....
Нешто ко да не заживеаја? Или едноставно со тему/алиекспрес сеуште не профункционираа?

Он-топик:
Абе, ептен нешто каснат праткиве од тему?
Моиве две последни што сум ги нарачал (платени на 11.10) - едната денес ја зеде авион од Кина, а другата сеуште патува накај кинески аеродром!
Обично за олку време (10 -десет дена) ми стигнуваа до дома, или во најмала рака беа предадени кај курирските служби, па до кај 14тиот ден сите пратки од тему беа пристигнати кај мене.
Некои празници да не имаа (или сеуште имаат)?

има нешто проблем со Тему? Имам две задњи со денови пишува picking. Некако никогаш не им требало олку време да состават пратка.

И кај мене доста долго време ја комплетираа

Последнава 6 дена чекав да ја испратат.

Изгледа има некој логистички проблем.
Од двете пратки, едната почна да мрда, и според тракинг стигнала на наш аеродром во Скопје.
Ама втората пратка....нема мрднато од Кина.
А од 11ти октомври се платени.

Viko

hello world
28 јуни 2022
306
283
Само што порачав некои глупости има некоја промоција 2200 денари ако потрошите 600 денари ви намалуваат

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.498
2.949
Само што порачав некои глупости има некоја промоција 2200 денари ако потрошите 600 денари ви намалуваат
Цело време има некои промоции, реинбурсменти, фри гифтс итн.
Се е тоа дел од алгоритамо да те држи што подолго како муштерија, и до некаде, им успева :)
(да, имам и јас паднато во стапиците од алгоритамо, ама па, не ме тераат сосила, сам сум си крив :).

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Реално ништо не ти намалува или многу малку намалува. Ако ти даде бесплатни производи или некое намалување, ги качуваат цените на производите што ги купуваш и ќе ти излезе исто како да си ги купиш без промоцијата.

Viko

hello world
28 јуни 2022
306
283
Реално ништо не ти намалува или многу малку намалува. Ако ти даде бесплатни производи или некое намалување, ги качуваат цените на производите што ги купуваш и ќе ти излезе исто како да си ги купиш без промоцијата.
Затоа и не ги ни отварам тие „промоции” од ова што ти намалува одредена сума веќе втор пат купувам и океј е ама сѐ друго е зачаран круг

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Знае некој кaко функционира „Full reimbursement“ промоцијата?
Нешто како бара да се потроши сума, потоа ја „враќа“ ама вика дека ја враќа како како „купони, кредит, или кеш“. Купоните се срање, како се одлучува што дава?

Viko

hello world
28 јуни 2022
306
283
Знае некој кaко функционира „Full reimbursement“ промоцијата?
Нешто како бара да се потроши сума, потоа ја „враќа“ ама вика дека ја враќа како како „купони, кредит, или кеш“. Купоните се срање, како се одлучува што дава?
ти дава купони од по неколку илјади што траат 24h и некој кредит што можеш да го користиш само на таа страна каде продуктите се значително поскапи

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
ти дава купони од по неколку илјади што траат 24h и некој кредит што можеш да го користиш само на таа страна каде продуктите се значително поскапи
Фала. Taка нешто кажуваше и на нет, само за некое нешто поралично име на промоцијата.

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464
Има ли некој периодов правено нарачки или пак ги имате редуцирано ради законскиве измени шо се во најава?

Денес нешто ме чешаше џебов и се опрчив едно 1.500 ден.:LOL: Белким нема да бидам ептен среќлија па да ми стигне со новите измени меѓувреме стапени на сила. :confused:

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Има ли некој периодов правено нарачки или пак ги имате редуцирано ради законскиве измени шо се во најава?

Денес нешто ме чешаше џебов и се опрчив едно 1.500 ден.:LOL: Белким нема да бидам ептен среќлија па да ми стигне со новите измени меѓувреме стапени на сила. :confused:
Мислам дека нема веќе попусти како што имаше на почетокот. Споредувам цени- на Али се дефинитивно поевтини.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.731
3.877
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Пред 2 дена направив нарачка од 1700 ден ама уште рано е :))))

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464
Мислам дека нема веќе попусти како што имаше на почетокот. Споредувам цени- на Али се дефинитивно поевтини.
Па да, веќе почнува да се забележува. Но барем испоракава од Тему е далеку побрза во споредба со Али. Ако можат Али да изнајдат решение за побрзи испораки верувам дека би можел за некои производи повторно да се издигне на пиедесталот.

Пред 2 дена направив нарачка од 1700 ден ама уште рано е :))))
Како што читав погоре на темава, би требало повторно Тему да ги интегрира дополнителниве трошоци кои се во најава во цената на производиве? Ако е така ќе бидеме поштедени од трчање со документи по царини марини или испраќање по мејлови...

Majestic

hello world
25 јули 2008
199
196
Битола
Па да, веќе почнува да се забележува. Но барем испоракава од Тему е далеку побрза во споредба со Али. Ако можат Али да изнајдат решение за побрзи испораки верувам дека би можел за некои производи повторно да се издигне на пиедесталот.

Како што читав погоре на темава, би требало повторно Тему да ги интегрира дополнителниве трошоци кои се во најава во цената на производиве? Ако е така ќе бидеме поштедени од трчање со документи по царини марини или испраќање по мејлови...

Дали ова "VAT included" си беше тука од порано, и има некаква врска со интегрирање на најавените дополнителни трошоци во цената?
1762329987970.png

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464
Да, беше од порано. Сега да видиме дали пак истото ќе го направи Тему ако сака да си ја задржи бројката на купувачи и на некој начин да продолжи да доминира на нашиов пазар, оти ако гледаме наназад мислам дека после Али, Тему буквално направи растур. Мислам му немаше никој рамен.

Да се надеваме на хепи енд и продолжено безгрижно купување како до сега.

stefan

lurker
13 април 2007
680
530
Прилеп
github.com
Споро некако оди преку Тему незнам што му стана, ама предпоследната нарачка стаса за точно 10 дена,
Ова последнава касни нешто.

Гледам сега
Order Submitted
October 11, 2025, 3:25 pm

Статус
In DeliveryIn Delivery,
In the distribution center
November 4, 2025, 3:19 pm

Ги испратиле преку milsped ама абер нема од Пратка да стаса.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.498
2.949
Споро некако оди преку Тему незнам што му стана, ама предпоследната нарачка стаса за точно 10 дена,
Ова последнава касни нешто.

Гледам сега
Order Submitted
October 11, 2025, 3:25 pm

Статус
In DeliveryIn Delivery,
In the distribution center
November 4, 2025, 3:19 pm

Ги испратиле преку milsped ама абер нема од Пратка да стаса.
Дефинитивно има некое тесно грло некаде...
Еве, уште ми нема стигнато една од двете пратки од 11 октомври, баш ги коментирав пред некое време:
Изгледа има некој логистички проблем.
Од двете пратки, едната почна да мрда, и според тракинг стигнала на наш аеродром во Скопје.
Ама втората пратка....нема мрднато од Кина.
А од 11ти октомври се платени.
Иначе, интересното е дека ми стигна баш таа пратка што стоеше без поместување во Кина подолго од 10 дена, а другава што се движеше...папса, заспа на царина!

Bizra

hello world
15 јуни 2024
153
77
Одлично објаснето! Конечно јасно за ДДВ-то и за тоа дека е веќе вклучено во цената на Тему. Вака сите ќе знаат дека нема дополнителни давачки.

Атачменти

• Screenshot_20251113_133346_Facebook.jpg
    Screenshot_20251113_133346_Facebook.jpg
    929,8 KB · Прегледи: 112

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.731
3.877
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Одлично објаснето! Конечно јасно за ДДВ-то и за тоа дека е веќе вклучено во цената на Тему. Вака сите ќе знаат дека нема дополнителни давачки.
Се е океј ама кај нас нели ќе се глaса закон во собрание за давачките?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно