dejan_str
senior
Ко ке ги надмине 4К read and write перформансите или барем приближи на EVO тогаш бај бај ке биде
Да видиме ASSSD тестови од Crucial со 4К резултати па да видиме ѓто е чаламењето
Самсунг уште долго врме ке биде најдобар во секоја калса,и во бест бај и во топ перформанс SSDa.Башка 840 evo е стар модел на SSD ако го споредуваме со најновиве.Samsung ке извади уште 3 нови SSDa наредниве 2-3 месеци,покрај новите кој веке излегоа,башка софтверчето за оптимизација од самсунг е Плус,кое форсира ТРИМ прекрасно.На 50% полно ССД без твикови микови,не се замарам многу со тоа 4К ми беа опаднати на 34мб/с за читање и 110мб/с за пишување без рестарт,туку само преку совтверот со оптимизација на трим ми ги крена на 38мб/с со 127мб/с што е супер за 50% полно ССД без твикови,а тазе форматирано ми даде невероватни 40мб/с читање и 140мб/с пишување(имам постирано скрин од AASSD) така за парите презадоволен сум од Samsung evo,дај боже другиве фирми да го престигнат со уште пониски цени,тоа е добро за нас крајните корисници,но самсунг во последно како да си го загарантира местото во SSD пазарот.