DaniDaniel
hello world
- 5 јуни 2020
- 104
- 181
ти го испорачаа од самсунг.мк ?
Да, промотивново.ти го испорачаа од самсунг.мк ?
дај подетално инфо ? те бараа во недела на телефон, ти доставија на адреса во недела итн ? ти пуштија некакво известување на меил, вибер, смс ?Да, промотивново.
Инаку маркетинг агенција е испраќач. Тие ваљда им ја спроведуваат промоцијава.
дај подетално инфо ? те бараа во недела на телефон, ти доставија на адреса во недела итн ?
сподели број од кој ти вртеаПетокот ми се јавија за да потврдат адреса и време на достава и ми рекоа у тек на оваа недела или следна ќе стигне.
Денес ми се јавија и на домашна адреса ми го донесоа.
Да, во недела![]()
Не даваат беспари такви направиГо отвоти пакетот?
Чудно во недела да работат. Да не е експлизивна направа?![]()
Не е Galaxy Note 7 оваГо отвоти пакетот?
Чудно во недела да работат. Да не е експлизивна направа?![]()
128/8?
Да Samsung Galaxy S25 FE 128/8128/8?
Јас би пробал да избришам кеш прво на апликацијата, а после и преку recovery, мада и тоа е малку pain in the ass ама сепак подобро отколку да реинсталираш апликација и да сетираш наново.Најнов голем апдејт на Samsung S21 FE ми ги зезна нотификациите. Сега не добивам Gmail нотификации кои ми се многу важни.
Читам дека требало да се брише кеш, апликацијата, па одново да се инсталира и да се постават одново акаунти. Ако е тоа чарето искрено ова ми е последен самсунг телефон.
Има ли некој брз фикс за оваа глупост.
И јас не знам точно што направив но пробав да ја деинсталирам. Ме праша дали сакам „revert to previous version". Избрав дека сакам. Ја избриша апликацијата и одново сам ја даунлоудна. Ги задржа акаунтите. Еве сега работи. Но да ме прашаш што точно направив за да стигнам до ова нема да можам да ти кажамЈас би пробал да избришам кеш прво на апликацијата, а после и преку recovery, мада и тоа е малку pain in the ass ама сепак подобро отколку да реинсталираш апликација и да сетираш наново.
Ако имаш auto update во play store вклучено, порано или подоцна ќе ти ја ажурира апликацијата.И јас не знам точно што направив но пробав да ја деинсталирам. Ме праша дали сакам „revert to previous version". Избрав дека сакам. Ја избриша апликацијата и одново сам ја даунлоудна. Ги задржа акаунтите. Еве сега работи. Но да ме прашаш што точно направив за да стигнам до ова нема да можам да ти кажам
Сега ако во плеј стор пребарам Gmail ми дава дека има апдејт. Ич не рчкам ништо повеќе.
Ако имаш auto update во play store вклучено, порано или подоцна ќе ти ја ажурира апликацијата.
Во глобала проблемот со нотификациите е поради оптимизирање на батеријата. Ако се добиваат нонстоп нотификации, мислам дека апликацијата треба да работи во позадина и цело време да проверува на серверот дали има нови меилови, што е трошење на батерија и затоа го ограничуваат тоа.
Јас тој проблем почнав да го имам уште со ХТЦ телефони пред неколку години, така да не знам дали другите телефони го имаат ова имплементирано како Самсунг ама претпоставувам дека сите одат на тоа за да штедат батерија.
Те сфаќам, џабе е да менуваш поставки за нотификации ако самата апликација/оперативен лимитираат кога може да се синхронизира со серверот, а по тоа што го пиша, најверојатно новиот Андроид има некое ново АПИ кое што најновата верзија на Гмеил го користи за да се синхронизира со серверот само кога е апликацијата видлива (foreground). Одамна немам чепкано Андроид, поима немам што се случува и какви рестрикции/оптимизации прават ама горе доле мислам дека ова е проблемот.Претходно не беше така. Меил проверуваше на неколку минути и излегуваа нотификации кога има нова порака. По апдејтот со саати после добивање на порака немаше нотификација. Кога ќе ја отворев ажурираната апликација дури тогаш проверуваше па ги вадеше новите пораки. Пробав се што ми текна од сетинзи, синхронизација, нотификации и се тоа беше вклучено но самата апликација не проверуваше меил се додека не ја отворам мануелно. Нешто се зезнува после апдејтот. Затоа пропораките на форуми беа да избришам акаунти и апликацијата па да се оправи со повторно внесување на акаунти.
PSU 2200W SEASONIC PRIME PX-2200 ATX 3.1, 80 Plus PLATINUM FULL MODULAR, SRP-PPX222-A5A22ST
35.950,00 ден
NET ACCESS POINT UBIQUITI U7 Pro 6GHz, PoE, 2.4 - 6.0GHz, U7-Pro
16.600,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден
HEADPHONES POLY Blackwire 3320 w/microphone, MS Teams, USB-C + USB-C/A Adapter 8X220AA
3.170,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 3x male, White, ZUAD-1632
300,00 ден