Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
Има Android Dark Mode и на Instagram и на куп други апликации со години веќе, сакаш со Substratum сакаш со #hex_, ама од кај би знаеле Apple корисници било што за customization :D

Така е, ние го добиваме, вие треба да учите и да читате на Интернет како да го „хакнете“.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Така е, ние го добиваме, вие треба да учите и да читате на Интернет како да го „хакнете“.

Нема врска ни со учење, ни со читање, камо ли со "хакнување", иако те разбирам зошто така ти изгледа. Покомплицирано е од "dark mode" копче во самата апликација, да.

Ама на крај на денот, бар на Андроид имаше избор сите овие години, не си на милост и немилост на Apple/Instagram па да чекаш кога (и дали воопшто) ќе добиеш dark mode.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Андроид има system wide дарк тема веќе цела година ако не и 2, место да бидеш благодарен за нешто што немаше да го имате да не беше андроид ти обратно :D

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
Нема врска ни со учење, ни со читање, камо ли со "хакнување", иако те разбирам зошто така ти изгледа. Покомплицирано е од "dark mode" копче во самата апликација, да.

Ама на крај на денот, бар на Андроид имаше избор сите овие години, не си на милост и немилост на Apple/Instagram па да чекаш кога (и дали воопшто) ќе добиеш dark mode.

Гледам, затоа сега се разви дискусија за Dark Mode, кога го ставија официјално. Зашто 3 години досега го имавте...еве кај и да е, ќе направат и за Messenger за iPhone, па ќе ви портираат - гледам се жалите и за тоа. :D

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Гледам, затоа сега се разви дискусија за Dark Mode, кога го ставија официјално. Зашто 3 години досега го имавте...еве кај и да е, ќе направат и за Messenger за iPhone, па ќе ви портираат - гледам се жалите и за тоа. :D

Messenger има dark mode од април :D

Не ве разбирам бе. Има некои работи кои Apple/iPhone/iOS ги прави многу подобро, ама пак боцкате за нешта за кои iOS е многу поназад од Android.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.377
5.512
Од муабетов за темната тема, можам само да заклучам дека и покрај тоа што андроид има многу повеќе опции за прилагодување, мнозинството корисници не знаат за нив или не ги користат се додека програмите или системот сами не им ги понудат.

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Вчера ми се испразни батеријата самсунг S7 и сега никако не можам да го уклучам, трепка плаво доле дава знаци светад дугмињата ама сликата пак црна,цело време кога пробувам според некпои туторијали volume down power key,и други варијанти телефонот само вибрира никако не можам да го стартувам, ова ми се има дешавано и порано ама сум го вракал од мртвите, сега нејке да чуе некој идеја да даде што може да се направи?

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Вчера ми се испразни батеријата самсунг S7 и сега никако не можам да го уклучам, трепка плаво доле дава знаци светад дугмињата ама сликата пак црна,цело време кога пробувам според некпои туторијали volume down power key,и други варијанти телефонот само вибрира никако не можам да го стартувам, ова ми се има дешавано и порано ама сум го вракал од мртвите, сега нејке да чуе некој идеја да даде што може да се направи?
1. Да го оставиш подолго време на полнач
2. Со друг кабел/адаптер да пробаш

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Истово се случи на девојками,пробав со друг полнач и се оправи,се мачев едно 30-40 мин не сакаше никако да се упали,а светеше се,и го ставив на друг полнач 15-20 мин и се уклучи.

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Истово се случи на девојками,пробав со друг полнач и се оправи,се мачев едно 30-40 мин не сакаше никако да се упали,а светеше се,и го ставив на друг полнач 15-20 мин и се уклучи.

дирекно на полнач проба, или го остави да се наполни некое време па го исклучи од полнач
со volume down i power key?

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Понекогаш потребно е повеќе од 30 мин да стои на полнач, само за да покаже дека полни. Така да трпение. :)

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Понекогаш потребно е повеќе од 30 мин да стои на полнач, само за да покаже дека полни. Така да трпение. :)

Ова ми се дешава од вчера и го оставив на полнач цела нок, светеше црвено,сабајле коа станав светеше зелено, и стап :D

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Го упалив нормално без volume down i power key,на друг полнач беше од прилика 30 мин.

Имам 3 полначи самсунг ама немам ниеден кабел оргинал.
Ако не па ке одам преку Один да го флешнам ваљда ке проработи.

Пошто платив за 1 месец ако сака некој на sammobile.com дневно може по 5 firmware да се симиња, јас веке симнав за мојот па ако некој сака нека пише пп

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
500MB HDD + 256GB M.2 SSD
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
A3 Aко сакаш камера и перформанси, се останато А40!
Подобра камера има а3 од а40?затоа што колку што гледав на нет рецензии,многу ок камера има а40.

Што е тоа се останато? :annoyed:

Еве камерата од А40
gsmarena_010.jpg gsmarena_020.jpg
Портрет мод
gsmarena_045.jpg
Селфи
gsmarena_043.jpg

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Нема најт мод и нема Always on дисплеј а40. А50 ги има двете.
Да знам дека ги нема овие работи,имав а50 кога искочи,океј телефонче со топ камера,мада А серија за сликање навечер,некако тие две работи не идат заедно.Сепак барам преку ден да е супер камерата,да тера батерија еден ден со интернет,и сликаче чат пат,не барам нормално камера како на S серијата,да не си правиме бајрам на паметот.Ме интересираше во глобала која е подобар,дали а3 или а40,иако искрено повеќе ми се свиѓа софтверот кај Самсунг,затоа што А3 има чист андроид.

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
500MB HDD + 256GB M.2 SSD
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10
Да знам дека ги нема овие работи,имав а50 кога искочи,океј телефонче со топ камера,мада А серија за сликање навечер,некако тие две работи не идат заедно.Сепак барам преку ден да е супер камерата,да тера батерија еден ден со интернет,и сликаче чат пат,не барам нормално камера како на S серијата,да не си правиме бајрам на паметот.Ме интересираше во глобала која е подобар,дали а3 или а40,иако искрено повеќе ми се свиѓа софтверот кај Самсунг,затоа што А3 има чист андроид.
Дома ги имам и А1 и А2 и искрено не би го земал јас А3 бидејки не е несто подобар од А2. А за А40 вака ми изгледа солидно телефонче а за камерата прашајго Fatal1ty он мислам дека има А40 и има постирано слики на темата за “Фотографии сликани со мобилен“.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Дали некој има ставено OneUI 2.0 beta на S10/e/+ ?

Гледам дека на XDA некој го повлекол update.zip фајлот, и би требало да е компатибилен со уреди купени од Ледиком (XSG колку што гледам е во OXM multi CSC). Се думам да го пробам вечерва.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно