Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Radeon 9070XT

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Ами сега шо прајме со пато до Солун?

Пак е поевтино 16000 денари.
Пишувате глупости, али ништо ново за вас во темава.

Ти ги хејташ картициве уште у старт и си го воспеваш другиот табор, бидејќи само тие си одлучил да ги продаваш во Инсомнија и мора овие да се хејтаат на најјако.
Да не зборам што хејташ купување од странство/Грчка бидејќи нали, треба домашниве фирми да се поддржуваат, меѓу кои и Инсомнија.
Апсурдно би било за тебе да се согласиш со купување хардвер од Грчка, мора домашниот пазар да се промовира ;)
Те разбирам целосно со хејтов, само излегуваш смешен.

А другиов глуми зналец, ама е само тежок паљачо.
И пак ја утна математиката, ама јбг. Не сите ,,знаеме" математика како него, па да се мислиме за 16000 денари уштеда.

Последна промена:

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
10000 денари да те кошта патување до солун и назад во гориво и патарини може ако возиш комбајн.

Иначе има и дневни тури со автобус (за ако не се лажам 30-50 евра повратна карта) некој ако толку сака може да иде и да си купи што сака од Грција дури и ако нема свое возило - ако се исплати заштедата. Само криви дрини оправате тука за инает.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
А што е најпатетично - да ја купиш графичката по МКД цени, и двајцата ќе галамат како тоа си се заебал и колку многу.

GApBre3X0AA74kW.jpg

Vektor666

hello world
25 октомври 2020
97
127
Одлично изгледа, АМД самите си кажаа дека оваа генерација нема да се фокусират на хајенд модели, туку на гејминг мидрејџ пазар и да пристигнат во трката на фичерс како RT и апскејлер. Нормално пионери се Енвидиа во тоа и најверојатно секогаш ќе имаат супериорени технологии, но сепак ова е одличен чекор во конкуренцијата, поточно во гејминг.
Ако цените се стабилизират уште повеќе 9070XT ќе биде нај добрата price-to-performance карта оваа генерација (освен ако не изненади 9060ката).
Се надевав дека ќе го подобрат Anti Lag наскоро.

Последна промена:

jocoklavulanski

hello world
25 јануари 2025
136
190
Доста подобрени се во вака мешан рејтрејсинг, ќе беше апсолутна срамота трета генерација по ред да бидат срање во овој workload.
Ипак RT Ultra е preset кој првично таргетуваше RTX 3000.

За 60к нашки не би одел со картава ако RT/PT ми е битно:
39:30 минута екипата на DF даваат увид на релативно разочарувачките (но очекувани) перформанси во Path Tracing.

Да беше картава навистина 600-700eu тогаш веќе е сосем друг муабет, огромен потенцијал има за Linux gaming.. Масовна предност спрема било која NV карта на маркетот во тој аспект.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Абе ќе беше срамота или не во измислена категорија шо nVidia ја наметна. Кул е path tracing, во некои ситуации изгледа феноменално али пак во некои ситуации е грдо и/или лошо имплементирано. А и огромен performance hit е. Мислам дека визуелно и со растер и pre-render на некои рефлексии и графики тука некаде е искуството треба ептен side by side споредби за да наоѓаш маани на non-RT графики од AAA игрици.

Значи кул е, ама наметната категорија од нВидиа е и мислам премногу значање и се дава посебно коа нема толку игри кои (добро) имплементираат и посебно коа не прави толку разлика дури и во тие игри дали ќе ја изиграш играта со или без. На 5 прсти дали се бројат и дали ги има игри за кои што можеш да кажеш „ако не ја играш на максимум сетинзи со максимум РТ ко да не си ја играл“. Може и да не постои таква игра.

А за цените скроз се слагам. За 500 еур би кажал треба вакви карти да се продаваат.

Vektor666

hello world
25 октомври 2020
97
127
На 5 прсти дали се бројат и дали ги има игри за кои што можеш да кажеш „ако не ја играш на максимум сетинзи со максимум РТ ко да не си ја играл“.
И тоа сингл плејер игри, игри кои ќе ги завршиш во 10 саати, еве нека бидат и 20. За онлајн мултиплејер игри, нормално (ако сакаш да победуваш), ќе гледаш да оптимизираш колку што можеш за повеќе фрејмови, барем колку што hz ти е мониторот, но сепак што повеќе фпс толку помал input lag.

View: https://www.youtube.com/watch?v=N8ZUqT6Tfiw&ab_channel=optimum

Просто нема доволно материјал за да уживаме саламно во RT PT...
Памтам Battlefield V кога испадна, имаше RT рефлекси, но никој не ги користеше, бидејќи и со тогашната флегшип 2080 и титан, фрејмовите паѓаа понекогаш и под 60 (на multiplayer).

Последна промена:

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Пак е поевтино 16000 денари.
Пишувате глупости, али ништо ново за вас во темава.
Мислам дека нема потреба дискусијата да ја симнуваш на толку ниско ниво. Или можда ти е интресно да се расправаш со глупсти на тоа ниво.

Ти ги хејташ картициве уште у старт и си го воспеваш другиот табор, бидејќи само тие си одлучил да ги продаваш во Инсомнија и мора овие да се хејтаат на најјако.
Е ова на пример се каласика глупости, тешки глупости. Баш ме заболе и за едните и за другите. Искрено гледам само тоа што има логика да го набавиме за продажба. Оди прочитај наназад на темава, се имам изјаснето зашто не сме донеле 9070/9070XT.

Да не зборам што хејташ купување од странство/Грчка бидејќи нали, треба домашниве фирми да се поддржуваат, меѓу кои и Инсомнија.
Уште повеќе глупости. Кој сака нека иде нека купува каде сака. Негови пари, негово право.

Апсурдно би било за тебе да се согласиш со купување хардвер од Грчка, мора домашниот пазар да се промовира ;)
Уште повеќе глупости.

Те разбирам целосно со хејтов, само излегуваш смешен.
Сериозно? :D Баш ми е мило што сум те насмеал. Јас не можам да го кажам истото за тебе, воошто не ме насмеа. Напротив ми падна жал за целата твоја патетика преточена во постови во изминативе 5 страни од темава. Ама не е битно тоа. Битно е да сме здрави и живи. Пазари си од Грчка, ние ќе си продаваме овде и така.

Поздрав и секое добро

Иначе има и дневни тури со автобус (за ако не се лажам 30-50 евра повратна карта) некој ако толку сака може да иде и да си купи што сака од Грција дури и ако нема свое возило - ако се исплати заштедата.
За поефтино можеш да тргнеш и со аутостоп. Исто имаш и народна кујна во Солун, за поефтино да не трошиш пари на гиро.

jocoklavulanski

hello world
25 јануари 2025
136
190
Абе ќе беше срамота или не во измислена категорија шо nVidia ја наметна. Кул е path tracing, во некои ситуации изгледа феноменално али пак во некои ситуации е грдо и/или лошо имплементирано. А и огромен performance hit е. Мислам дека визуелно и со растер и pre-render на некои рефлексии и графики тука некаде е искуството треба ептен side by side споредби за да наоѓаш маани на non-RT графики од AAA игрици.

Значи кул е, ама наметната категорија од нВидиа е и мислам премногу значење и се дава посебно коа нема толку игри кои (добро) имплементираат и посебно коа не прави толку разлика дури и во тие игри дали ќе ја изиграш играта со или без. На 5 прсти дали се бројат и дали ги има игри за кои што можеш да кажеш „ако не ја играш на максимум сетинзи со максимум РТ ко да не си ја играл“. Може и да не постои таква игра.
Кога реков срамота мислев на mixed RT, нормално не очекувам AMD со ова темпо да парира во ReStir GI (кое е направено од NV за NV).
Си стоам на ставот дека многу каснат со ова AMD, ќе имавме драстично поздрав маркет ако изиграа слично ко Intel со RDNA3.

Иначе што се однесува до PT како навидум измислена категорија од NV, не ми се свиѓа сентиментот.
Никој не ја спречи конкуренцијата да иновираат со своја техника, моментално AMD го доминираат CPU маркетот баш поради иновација...

Каде е таа иновација во Radeon? Ништо немаат самите скоцкано, треба Sony да им ги истегне ушите за барем малце да парираат со NV од аспект на софтвер.

Што се однесува до остатокот, се слагам дека е огромен удар на перформанси но дека истиот ефект може да се реплицира со растер не е баш точно.
Кога се и двете сто посто перфектно изведени PT изгледа драстично подобро, прво самите бои и светлина и сенки ги регистрираш потсвесно како природни.
Ефектот е многу скап, али константно има напредок од страна на NV во оптимизација дури и за постари графички.
Поентата ми е дека кога трошиш више апсурдна сума, поарно е да инвестираш во нешто што има позагарантирана идна компатибилност.

Истиот овој муабет беше и за 5700XT и колку се небитни нели RTX и DX12U , видовме сите како заврши таа прича од аспект на долготрајност.

Друга работа и би рекол еден use-case што гледам не се дискутира баш во форумот, Path Tracing во стари игри.
Еве баш некни испадна mod за Painkiller со path tracing via RTX Remix и му се изнаиграв.
Особено интересен шмек има играта со таа стара графика и реалистично светло и плус не ти треба Nasa компјутер.

Пред година дена ја играв Half Life со Path tracing, еве моментално ја играм Black Mesa.
Би рекол и двете еднакво ми се допаѓаат како визуелно искуство, но знам многу луѓе што ќе ја искудаат првава пошто не им менува ништо фактот дека светлото е реалистично.
Така да крај краева тоа е субјективно на кој колку му се свиѓа и колку му е битно, но факт е дека цела индустрија се стреми кон path tracing и те како ќе биди релевантно во наредните години (и вклучително оваа генерација на графички).

Реално моментално има само 2 ААА игри што вредат да ги играш со PT, но не знаеме како ќе оди нештото во иднина.
Ипак тек ќе се имплементираат сите софтверски придобивки на Blackwell и разликата измеѓу софтверот на radeon и nv дополнително ќе се зголеми, имаме ситуација многу слична на Turing според мене.

Едно нешто сум сигурен, ако дропам над 500 евра за нова графичка и ако планирам да ја користам 5 години дефинитивно и оваа генерација би одел со Ngreedia.
Мислењето е автоматски споено:

И тоа сингл плејер игри, игри кои ќе ги завршиш во 10 саати, еве нека бидат и 20. За онлајн мултиплејер игри, нормално (ако сакаш да победуваш), ќе гледаш да оптимизираш колку што можеш за повеќе фрејмови, барем колку што hz ти е мониторот, но сепак што повеќе фпс толку помал input lag.

View: https://www.youtube.com/watch?v=N8ZUqT6Tfiw&ab_channel=optimum

Просто нема доволно материјал за да уживаме саламно во RT PT...
Памтам Battlefield V кога испадна, имаше RT рефлекси, но никој не ги користеше, бидејќи и со тогашната флегшип 2080 и титан, фрејмовите паѓаа понекогаш и под 60 (на multiplayer).
Cyberpunk е барем 80-200 саати искуство, AW2 е 50-60 саати искуство.
Тоа шо се однесува до Path Tracing, а за со RT имаш МНОГУ дополнителни игри кај што вреде да уклучиш пр. Metro, ТW3 исто многу долги игри итд итд.

А за онлајн multiplayer игри треба да си будала да меркаш било која од овие графички.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Мислам дека нема потреба дискусијата да ја симнуваш на толку ниско ниво. Или можда ти е интресно да се расправаш со глупсти на тоа ниво.

Е ова на пример се каласика глупости, тешки глупости. Баш ме заболе и за едните и за другите. Искрено гледам само тоа што има логика да го набавиме за продажба. Оди прочитај наназад на темава, се имам изјаснето зашто не сме донеле 9070/9070XT.

Уште повеќе глупости. Кој сака нека иде нека купува каде сака. Негови пари, негово право.

Уште повеќе глупости.

Сериозно? :D Баш ми е мило што сум те насмеал. Јас не можам да го кажам истото за тебе, воошто не ме насмеа. Напротив ми падна жал за целата твоја патетика преточена во постови во изминативе 5 страни од темава. Ама не е битно тоа. Битно е да сме здрави и живи. Пазари си од Грчка, ние ќе си продаваме овде и така.

Поздрав и секое добро

За поефтино можеш да тргнеш и со аутостоп. Исто имаш и народна кујна во Солун, за поефтино да не трошиш пари на гиро.

Па и можеш жмурка да играш надвор ако сакаш ти место на компјутер да киснеш или пак можеш ете и бубрег да продадеш само за да имаш 5090 ама тука мислам рационални мислења споделувавме (или се трудиме).

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.308
5.302
Скопје
hackitfree.github.io
Ајде сега бош дискусија - АМД има фејк-РТ , Нвидија некој Рестир ЏиАј супер РТ и Се што АМД картица РТ рендерира - не важи !
Ако АМД нема иновација во РТ - колку напреднаа оваа серија - јас не знам кој има ...

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Кога реков срамота мислев на mixed RT, нормално не очекувам AMD со ова темпо да парира во ReStir GI (кое е направено од NV за NV).
Си стоам на ставот дека многу каснат со ова AMD, ќе имавме драстично поздрав маркет ако изиграа слично ко Intel со RDNA3.

Иначе што се однесува до PT како навидум измислена категорија од NV, не ми се свиѓа сентиментот.
Никој не ја спречи конкуренцијата да иновираат со своја техника, моментално AMD го доминираат CPU маркетот баш поради иновација...

Каде е таа иновација во Radeon? Ништо немаат самите скоцкано, треба Sony да им ги истегне ушите за барем малце да парираат со NV од аспект на софтвер.

Што се однесува до остатокот, се слагам дека е огромен удар на перформанси но дека истиот ефект може да се реплицира со растер не е баш точно.
Кога се и двете сто посто перфектно изведени PT изгледа драстично подобро, прво самите бои и светлина и сенки ги регистрираш потсвесно како природни.
Ефектот е многу скап, али константно има напредок од страна на NV во оптимизација дури и за постари графички.
Поентата ми е дека кога трошиш више апсурдна сума, поарно е да инвестираш во нешто што има позагарантирана идна компатибилност.

Истиот овој муабет беше и за 5700XT и колку се небитни нели RTX и DX12U , видовме сите како заврши таа прича од аспект на долготрајност.

Друга работа и би рекол еден use-case што гледам не се дискутира баш во форумот, Path Tracing во стари игри.
Еве баш некни испадна mod за Painkiller со path tracing via RTX Remix и му се изнаиграв.
Особено интересен шмек има играта со таа стара графика и реалистично светло и плус не ти треба Nasa компјутер.

Пред година дена ја играв Half Life со Path tracing, еве моментално ја играм Black Mesa.
Би рекол и двете еднакво ми се допаѓаат како визуелно искуство, но знам многу луѓе што ќе ја искудаат првава пошто не им менува ништо фактот дека светлото е реалистично.
Така да крај краева тоа е субјективно на кој колку му се свиѓа и колку му е битно, но факт е дека цела индустрија се стреми кон path tracing и те како ќе биди релевантно во наредните години (и вклучително оваа генерација на графички).

Реално моментално има само 2 ААА игри што вредат да ги играш со PT, но не знаеме како ќе оди нештото во иднина.
Ипак тек ќе се имплементираат сите софтверски придобивки на Blackwell и разликата измеѓу софтверот на radeon и nv дополнително ќе се зголеми, имаме ситуација многу слична на Turing според мене.

Едно нешто сум сигурен, ако дропам над 500 евра за нова графичка и ако планирам да ја користам 5 години дефинитивно и оваа генерација би одел со Ngreedia.

Тоа шо се однесува до Path Tracing, а за со RT имаш МНОГУ дополнителни игри кај што вреде да уклучиш пр. Metro, ТW3 исто многу долги игри итд итд.

А за онлајн multiplayer игри треба да си будала да меркаш било која од овие графички.

Во глобала се слагам со се шо кажа затоа кажав и дека е добро ама не е толку life changing RT.

И не се слагам само со делот дека нема растеризирани игри кои визуелно изгледаат подеднакво добро.

Ко шо кажав мислам дека има, сеа нормално без да споредуваш side by side ко шо кажав.

Има breathtaking визуелно или gameplay искуства кои врска и допир немаат со РТ - ете Zelda BOTW на пример има релативно лоша графика ама е една од најдобро рангираните игри било кога.

Поентата стои дека РТ е пред се скапо задоволство а не е толку драстично и го нема во 99% од игрите - така шо ко шо кажав не сметам дека е валидно да му се придава внимание КОЛКУ што му се придава.

Чинам 50% од оценките во реценизии се од аспект на РТ перформанси а во пракса не ни има толку игри ниту пак сите ќе ги играме тие игри. Треба да е фуснота во рецензиите, за тие што им е битно, а остатокот да биде apples to apples споредби.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Па и можеш жмурка да играш надвор ако сакаш ти место на компјутер да киснеш или пак можеш ете и бубрег да продадеш само за да имаш 5090 ама тука мислам рационални мислења споделувавме (или се трудиме).
Секој има право на свое мислење. Тоа не значи ниту дека е во право ниту дека тоа мислење има тежина за некој друг. Ете на пример тебе ти е ОК да утепаш ден-два со автобуси и слично. Јас за еден ден ќе заработам повеќе одшто ти ќе заштедиш со автобусот. И така, за тебе тоа што е заштеда за мене е залудно изгубено време, пари и енергија. И така...

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.101
2.342
Додека не излезе конзола што ќе тера колку толку стабилни 60 фпс со RT PT нема да има никаков новитет во индустријата.

Па дури и тогаш повеќето луѓе ќе сакаат со повеќе фпс да играат отколку рт да гледаат.

Исто беше со PHYSX пред 20 години па никаде не стигна таа технологија. Дури и самите нвидиа тргнаа хардверска подршка за сопствената технологија.

jocoklavulanski

hello world
25 јануари 2025
136
190
Ако АМД нема иновација во РТ - колку напреднаа оваа серија - јас не знам кој има ...
Јас знам.
Hint: Почнува со "N" и има зелено лого.
Има breathtaking визуелно или gameplay искуства кои врска и допир немаат со РТ - ете Zelda BOTW на пример има релативно лоша графика ама е една од најдобро рангираните игри било кога.

Поентата стои дека РТ е пред се скапо задоволство а не е толку драстично и го нема во 99% од игрите - така шо ко шо кажав не сметам дека е валидно да му се придава внимание КОЛКУ што му се придава.

Чинам 50% од оценките во реценизии се од аспект на РТ перформанси а во пракса не ни има толку игри ниту пак сите ќе ги играме тие игри. Треба да е фуснота во рецензиите, за тие што им е битно, а остатокот да биде apples to apples споредби.
Камо да беа сите игри да толку иновативни и игриви ко што е цел зелда серијал.
Инаку PT е само ефект, без разлика колку е потентен ипак неможе да замени извонреден art style и добар дизајн.

Не е дека ми се deal-breaker PТ/RT перформансите на RDNA4, сосем во ред се за MSRP... Али ако веќе плаќам Nvidia цени (надуени ко хипо) тогаш веќе почнувам да цепидлачам за сите концесии што ги има RDNA4.
Додека не излезе конзола што ќе тера колку толку стабилни 60 фпс со RT PT нема да има никаков новитет во индустријата.

Па дури и тогаш повеќето луѓе ќе сакаат со повеќе фпс да играат отколку рт да гледаат.

Исто беше со PHYSX пред 20 години па никаде не стигна таа технологија. Дури и самите нвидиа тргнаа хардверска подршка за сопствената технологија.
Хипотетички еве ако не излезеше RTX, шо мислиш каде ќе бевме со визуелките до сега?

Ајде сега бош дискусија - АМД има фејк-РТ , Нвидија некој Рестир ЏиАј супер РТ и Се што АМД картица РТ рендерира - не важи !...
Прочитај за Straw Man's Fallacy

Vektor666

hello world
25 октомври 2020
97
127

Зброувам за еднаш да ги изиграш. Си претерал малце со фри роуминг, валида си се восхитувал на визуелките уште сто саати...

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.536
1.037
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
го пролистав муабетот набрзина и ми лични на она K-15 ко чекаше црн леб пред продавница а опали три пива пошто нели другите недомаќини...

Јас неам многу мислење окулу графични пошто уште ја терам 1060ката на идл која ја зедов од gOJDO и немам воопшто лош збор за човекот
ниту јас му правам математика ниту пак он мене, секој со своето мислење и никогаш не ми се јавил да ми речи што не дојдиш да смениме

како што прочитав некаде 4та страна некој добро пиша и кажа
а јас се сложувам ко човек што знае секогаш да процени што е best buy во моментот а сеуште држи до квалитет

сега не е време за 50 ниту за 90
сега му е време ако се реши да се троши тој ќеш
да се земи и еден PS5 и еден XboxX како и добар OLED со добар избор од Feydom

јас би играл уште поразлично со своите 40 па би рекол како што е сега NVDA окулу 109$
(кога последно погледнав денес)
да се земи едно 10 парчиња и да се чува, барем едно време додека не се удвои

Респект спрема сите на форумов кои фурате свои мислења,
сепак што велат овие понежниве, Извини ама Грешите, во многу чекори

Gaming поштуем,
Фанатички работи не поштувам уште кога видов што се дешава на Блиски Исток на свои 10 години, пошто они немаат абер од запирање

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.101
2.342
Хипотетички еве ако не излезеше RTX, шо мислиш каде ќе бевме со визуелките до сега?

Прочитај за Straw Man's Fallacy
Не е хипотетички, цело време диктираат конзолите до каде сме графички во игрите.

За straw man делот ќе мора да објасниш на што мислиш.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно