Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Telekom VoLTE what the F....

Sylvester

hello world
24 март 2009
499
73
Скопје
Ако во Mobile Network Settings имаш опција за VoLTE и е вклучена, тогаш сервисот е активен.
Тоа што во статус барот не гледаш VoLTE или LTE, а се прикажува само 5G/4G е избор на Телеком.
Јас имам Samsung S23 земен од телеком. И немам опција во mobile networks VoLTE. Има ли начин како да се добие? Зошто на постар телефон си имав и стоеше горе кај иконката за мрежа, а од кога го сменив со S23 пред 2 години го снема

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.786
4.502
Неготино
Јас имам Samsung S23 земен од телеком. И немам опција во mobile networks VoLTE. Има ли начин како да се добие? Зошто на постар телефон си имав и стоеше горе кај иконката за мрежа, а од кога го сменив со S23 пред 2 години го снема
  • Open your device's default Phone dialer app.
  • Dial 1783775424216.png .
  • Tap on Phone information (or "Device information").
  • Scroll down and verify if VoLTE Provisioned is toggled to ON.
  • If it's greyed out, you can tap the three dots or check the upper right menu to trigger the "Provisioned" state, or contact your carrier to ensure VoLTE is enabled on your network plan

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.313
1.334
Нема ни на iOS. Тоа што нема во поставки е до Телеком односно операторите. Последниве години откако се појавија VoLTE 5G итн итн операторите почнаа сами конфигурации да праќаат до Гугл и Епл за тоа што да има во поставки што не. Така VoLTE по дифолт е вклучена секогаш и не можеш да ја исклучиш од телефон. Исто како и Телеком пример на iOS веќе долго време нема избор за 2Г, 3Г мрежа, а пред неколку години имаше. Тоа е се ради Carrier Specific Configurations провајднати од самите оператори. На А1 на пример мислам уште ги дат опциите.

Кој го интересира, повеќе тука: Carrier configuration | Android Open Source Project

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно