Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Промо Видео (20/25сек.)?

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.307
1.546
Skopje
Би сакал да знам, доколку има некој што работи со видео, колку би чинело изработка на видео од ваков тип:

View: https://youtu.be/M4Yq-K9ELD4

View: https://youtu.be/3kb7_3Imvuc

Немам материјал за ова (сниман), туку можам да понудам различни сток видеа кој ги имам, пa да се склопи нешто налик примерите. Секако примам и сугестија доколку има нешто подобро.

Сам си пробував да склопам нешто ама изглеа аматерски па ме интересира колку би коштало некој што работи со ова (монтажа ли се вика?).

Грубо, колку би коштало? Значи од неколку сток видеа, да се склопи како горниве = едно промо видео, 20/25 секунди.

Последна промена:
25 ноември 2014
1.531
1.961
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Сток видеа нема да имаат исти стил на снимање, градација на бои, итн.
Не очекувај да добиеш исто ниво на квалитет со сток снимки, џст сејинг.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.307
1.546
Skopje
Сток видеа нема да имаат исти стил на снимање, градација на бои, итн.
Не очекувај да добиеш исто ниво на квалитет со сток снимки, џст сејинг.

Јасно ми е, ама немам толкав буџет за ваков проект како примериве.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Ваков спот кај нас би коштал неколку илјади евра. Овие погоре веројатно чинат и неколку пати повеќе. Ако е целосна кампања со повеќе спотови/верзии ништо чудо да е и шестоцифрен број.

Тука има актери, светло, реквизити, гардероба, шминка, сценографија, локации и екипа сето тоа да го опслужува.

Со сток футиџ нема да добиеш ни приближен продукциски квалитет како на овие спотови.

Што всушност сакаш да направиш?

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.307
1.546
Skopje
Ваков спот кај нас би коштал неколку илјади евра. Овие погоре веројатно чинат и неколку пати повеќе. Ако е целосна кампања со повеќе спотови/верзии ништо чудо да е и шестоцифрен број.

Тука има актери, светло, реквизити, гардероба, шминка, сценографија, локации и екипа сето тоа да го опслужува.

Со сток футиџ нема да добиеш ни приближен продукциски квалитет како на овие спотови.

Што всушност сакаш да направиш?

Сфаќам сфаќам... можеби и погрешно се изразив. Барам „слично“ да склопам но со сток видеа, исечоци/комбинација од пример 7/8 видеа, едно кратко.
Ќе видам индијциве на фивер што ќе направат.

Не очекувам ова да го добијам, само како репер го дадов која е поентата бидејќи замислата е за истата идеја.

kirev

senior
31 мај 2010
9.029
7.694
Ова е ветување? Личи како да е веќе остварено на улиците на Тетово!

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.307
1.546
Skopje
Ова е ветување? Личи како да е веќе остварено на улиците на Тетово!

Човекот си кажа ама кој да слуша.

acekorg

hello world
5 октомври 2010
413
672
Инсталирај CapCut или LightCut на телефон и имаш таму темплејти за one-tap edit од неколку видеа да ти направи вакво слично.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.763
10.096
Кај си нашол софтверџии за видео да прашуваш...

Дај ми контакт во пп, ќе го споделам со пријател што работи анимации/едитирање според тоа што го бараш

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.622
3.169
Прати ми и мене, ме интересира што квалитет нудат за 85 евра и дали и колку е целото аи

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно