Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Проблеми со Графичката (понекогаш се Фриз-ува) и "Blue screen of Death :@

1 февруари 2012
8
0
здраво,
Веќе долго време имам проблем со пц... Пред се имам неколку проблеми:
-Blue screen of death
-Freeze (freeze на виндоус-от)
-Пад на виндоусот
-Проблеми со "cool"ерот на компјутерот.
-Проблеми со графичката

Можеби ке си речете дека компјутерот покрај овие наведен проблеми е 467 години стар, но за жал го купив во 2010 (тоа се некаде 2 години така?)
Векје подолго време можам да кажам дека ме еВе* пц-то... што и да правам мора да се фризне-падне винд.,да се заебе графичката (да ми се напраи екранот црн и ништо да не се појавува) и се разбира плав екран....

Обожавам да играм игри на пц, но не сум сигурен дека баш игрите се проблемот на мојов компјутер, подолго време играм Team fortress 2 na steam i HoN (Heroes of Newearth) тие игри бараат барем 2Gb рам а толку и имам, како што реков, пц-то не ми е од пред 1000 години, но проблемите се јавуваат токму кога правам нешто "Големо" на пр. играм игри, симнувам или оптеретувам пц со некој ствари... по 10 мин играње комп ми се фризува и не мрда стрелката а од тастатурата ни абер нема...

Се обидев да го исчистам од прашина со цел дане е тоа проблемот.. но ништо, пробав да видам дали кулерите се Ок. и дали ладат ко што треба, но се беше ок, само бев загрижен за графичката... е тука мислам дека ми се главните проблеми...
Според мене графичката ми го поебува пц-то, имам графичка Nvidia G-force 9500 или така нешто слично, но пред некој ден почна да произведува чудни звуци и да се "шекнува". Јас земав и го отворив пц-то (гаранцијата е веќе пројдена) и коа видов целата графичка беше изместена фклучувајки го и нејзиниот кулер. Земав ја фикс-нав и го уклучив комп. по 2-3 дена почна полошо и полошо да станува, на секој 10 мин се фризува без раслика што и да правам....

па сеа се што да праам...???

(екстра податоци):
- реинсталирав винд. 2-3 пати = не помогна
- го однесов на сервис: рекоа дека е "Топ" и по 5 дена ми го вратија (не пронајдоа ништо од наведеново)...
Се двоумев дали проблемот ми е софтверски или хардверски, (за хардверов сеуште ништо незнам, но барем за софтверов имам доволно познавање)

исто така имав и проблем со Kernell32.dll (тоа е некој фајл кој ми фалеше во винд. ) а нај интересното е што тој фајл фали секогаш па дури и кога ке го реинсталирам винд.

Помош?
-ви благодарам :)

-

bitolchanec

read-only
1 февруари 2012
14
3
Bitola
Јас сепак мислам дека немаш правилно ладење на графичката. Пробај исчисти го добро кулерот на графичката и добро подмачкај со паста која ја пренесува топлината. Би ти ја препорачал програмата Speccy која нуди целосен преглед на твојот пк. Таму ти дава и податок колку степени имаш на матичната и на графичката, па така ќе видиш дали е до правилното ладење. Поздрав

daniel111

Баниран/a
10 август 2009
682
348
USA
SecreLocal.com
a jas mislam deka treba da ja navedes konfiguracijata a i codot na -Blue screen of death sto ti go dava -dokolku se snajdes da go vidis. za da mozeme da ti pomogneme. dokolku mozes simni go negde BlueScreenView pa mozebi polesno ke doznaeme sto go boli :)

1 февруари 2012
8
0
Јас сепак мислам дека немаш правилно ладење на графичката. Пробај исчисти го добро кулерот на графичката и добро подмачкај со паста која ја пренесува топлината. Би ти ја препорачал програмата Speccy која нуди целосен преглед на твојот пк. Таму ти дава и податок колку степени имаш на матичната и на графичката, па така ќе видиш дали е до правилното ладење. Поздрав

Ако не те мрзи дај линк од таа програмата ама побрзај утре иам еден куп испрашувања и тестови.... :S
Сепак, кога го отворив тогаш пц, кулерот од графичката (тој најдоле) беше полу-искривен и ко одлабавен од тоа штрафовите... ја го вратив на место и го стегнав како што треба и прекина да вади такви звуци, но сега деновиве еве го пак...
и исто така кажи ми колку степени се "default" температурите на комп за да знам дали се добри или не...
Фала :D

1 февруари 2012
8
0
a jas mislam deka treba da ja navedes konfiguracijata a i codot na -Blue screen of death sto ti go dava -dokolku se snajdes da go vidis. za da mozeme da ti pomogneme. dokolku mozes simni go negde BlueScreenView pa mozebi polesno ke doznaeme sto go boli :)

знам како да направам да ми остане Б.С.Д се додека не стиснам копчето за рестарт/старт на пц :D
aj ке чекам да ми појави xD

1 февруари 2012
8
0

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Претпоставувам дека не си го наместил убаво кулерот, па загрева графичката и ти предизвикува бсод. Инаку џабе ке го симнеш блу скрин вју, ако не знаеш што значат тие работи што ке ти ги појави.

Најдобро е кога ке добиеш блу скрин да го ставиш .dump фајлот тука на форум. Се наоѓа во C:\Windows\Minidump.

За да видиш што точно имаш на компјутерот симни го специ, од линкот погоре.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Претпоставувам дека не си го наместил убаво кулерот, па загрева графичката и ти предизвикува бсод

Temperaturata na procesorot ne moze da predizvika BSOD. Dokolku kulerot ne e namesten kako sto treba PC'to raboti najvekje 2 minuti. odma kreva golema temperatura i se isklucuva PC'to . ( provereno ) xD

1 февруари 2012
8
0
Симни го од тука. И не знам зошто не ставате линкови од официјални страни...

Pak isto... "The procedure entry point GetExtendedTcpTable could not be located in the dynamic link library IPHLPARI.DLL." ....................

Falat nekoj .Dll fajlovi vo win-ot, kako i da e denovive ke smenam cela graficka i se nadevam deka ke go resam problemov.... :D

bitolchanec

read-only
1 февруари 2012
14
3
Bitola
Епа тој фајлот шо ти фали спушти го, и клај во кај шо ја имаш инсталирано и решен проблем, со програмата:)

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв