Power button > restart и не се рестартираше и толку. Батеријата ја извадив постоја 10-15 мин.. пак ја ставив и ништо не реагираше на power button.. Кога го ставам на полнач свети црвената диода дека се полни..
2 недели!(читај 1 месец)Ништо не реагира на ниедно од наведените опции, го однесов на сервис од таму кај со го купив па ми рекоа за 2 недели ке ми јават..
Да да,ми го кажаа тоа и ми кажаа дека ако го задржеле над 30 дена ке ми дадат нов мобилен,ми го задржаа 32 ДЕНА(вториот пат)и ми кажаа за нов да ми дадат треба да одам во УЈП и да пријавам.Па веке 2 месеца ме замараја реков батали,да беше некој скап телефон ке беше друга работа.Но јас помислив со само тоа што ке го задржат повеке од 30 дена како што ми надовестија ке ми следи телефон без да пријавувам во УЈП и триста работи.Ајде тоа,сепак и 29 дена е многу.Овие работи треба да се решаваат за најмногу една недела.Сервис по закон мислам дека е 29 ден.
Јас за мојот Xperia SP исто пишуваше дека работи само на T-mobile а работи на сите сим картички.Можда првата тура ја немаја заклучено,незнам.А зошто ги заклучуваат Хајенд телефоните стварно незнам и нема смисла.По тоа што го видов на сајтот на т-мобајл сите телефони освен нокиите работат само со нивни картички.
1.Е сеа не знам дали им се само така пишани или навистина не работат со картички на друг оператор?
2.Како можам да ги отклучам сам без да ги носам на сервис?
Ај рпобај со друга картичка, или со друга вип картичка.Да не има вип проблем со CM 10.1 . Кај сестра ми на mini 2 флешнав и се слуша ко од бунар да збори .На xda никој не се жали од ваков проблем.
Ај рпобај со друга картичка, или со друга вип картичка.
Имам сличен проблем како The_Man мислам, Google Now неможам да го активирам и наместо тоа ми седи еден обичен Google Search. Видов на кој јазик наместено ми е, English(US) али џабе(мислам дека така го реши проблемот он?).
Други идеи? Во опции нема On/Off Switch button за да го уклучам.
Нели пред недела дена ок беше бе.
Оди избриши апдејт , clear data од google search .
Намести english macedonia ,па restart намести english us .И би требало да се уклучи. После пак ќе си направиш апдејт.
Пред да бришеш апдејт пробај само system language стај го на било кој и пак стави го english us.
Koга враќам сток firmware преку Один . На тоа dll фајлот шо да му праам што се симнува заедно со md5 фајлот од sammobile ?
Чекај сега не те разбирам,заглавуваш на некој процес или?