Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

Mo3oK4e

hello world
8 декември 2009
477
22
Power button > restart и не се рестартираше и толку. Батеријата ја извадив постоја 10-15 мин.. пак ја ставив и ништо не реагираше на power button.. Кога го ставам на полнач свети црвената диода дека се полни..

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Power button > restart и не се рестартираше и толку. Батеријата ја извадив постоја 10-15 мин.. пак ја ставив и ништо не реагираше на power button.. Кога го ставам на полнач свети црвената диода дека се полни..

Aj пробај додека е на полнач стисни power+volume down .

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.042
1.012
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Istiot problem go imav na motorolava, mislev riknal ekranot.

Pobaraj na google koi ti se kopcina za reset na telefonot, kaj mene bea power+volume down+camera. Bi trebalo da se sredi.

Za da si siguren deka ne e do baterijata, uzvadija baterijata i uklucigo na polnac telefonot.

Mo3oK4e

hello world
8 декември 2009
477
22
Ништо не реагира на ниедно од наведените опции, го однесов на сервис од таму кај со го купив па ми рекоа за 2 недели ке ми јават..

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Ништо не реагира на ниедно од наведените опции, го однесов на сервис од таму кај со го купив па ми рекоа за 2 недели ке ми јават..
2 недели!(читај 1 месец):( мене 2 пати по 1 месец ме гљавеја на времето за еден посран Sony erikson K310.И после сме биле земја каде се прател технолошкиот развој!Како да не!Сеуште незнаеме да поправеме-замеме еден мобилел за помалку од 2-3 недели а во другиве земји тоа трае околуј 2-3 дена максимум.Ова стварно ме нервира.Поддршка сервис за мобилни? НУЛА

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Сервис по закон мислам дека е 29 ден.
Да да,ми го кажаа тоа и ми кажаа дека ако го задржеле над 30 дена ке ми дадат нов мобилен,ми го задржаа 32 ДЕНА(вториот пат)и ми кажаа за нов да ми дадат треба да одам во УЈП и да пријавам.Па веке 2 месеца ме замараја реков батали,да беше некој скап телефон ке беше друга работа.Но јас помислив со само тоа што ке го задржат повеке од 30 дена како што ми надовестија ке ми следи телефон без да пријавувам во УЈП и триста работи.Ајде тоа,сепак и 29 дена е многу.Овие работи треба да се решаваат за најмногу една недела.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
По тоа што го видов на сајтот на т-мобајл сите телефони освен нокиите работат само со нивни картички.
1.Е сеа не знам дали им се само така пишани или навистина не работат со картички на друг оператор?
2.Како можам да ги отклучам сам без да ги носам на сервис?

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
По тоа што го видов на сајтот на т-мобајл сите телефони освен нокиите работат само со нивни картички.
1.Е сеа не знам дали им се само така пишани или навистина не работат со картички на друг оператор?
2.Како можам да ги отклучам сам без да ги носам на сервис?
Јас за мојот Xperia SP исто пишуваше дека работи само на T-mobile а работи на сите сим картички.Можда првата тура ја немаја заклучено,незнам.А зошто ги заклучуваат Хајенд телефоните стварно незнам и нема смисла.

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Да не има вип проблем со CM 10.1 . Кај сестра ми на mini 2 флешнав и се слуша ко од бунар да збори .На xda никој не се жали од ваков проблем.

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола
Да не има вип проблем со CM 10.1 . Кај сестра ми на mini 2 флешнав и се слуша ко од бунар да збори .На xda никој не се жали од ваков проблем.
Ај рпобај со друга картичка, или со друга вип картичка.

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Ај рпобај со друга картичка, или со друга вип картичка.

Пробав пак исто .Back to stock пак исто :( . Проблем со микрофон ваљда .

Ако инсталирам ориинал firmware преку один ќе стои ли cwm recovery или тоа default се враќа . Зошто очигледно треба на сервис па да не јадат трици за гаранција.

Smiley18

read-only
28 август 2013
4
0
Пред 1 месец си купив samsung galaxy chat, си инсталирав една игра и ми се расипа звучникот. Дали е можно да е од некој вирус, бидејќи на неколку души им се имало случено тоа од таа игра.

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Koга враќам сток firmware преку Один . На тоа dll фајлот шо да му праам што се симнува заедно со md5 фајлот од sammobile ?

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Имам сличен проблем како The_Man мислам, Google Now неможам да го активирам и наместо тоа ми седи еден обичен Google Search. Видов на кој јазик наместено ми е, English(US) али џабе(мислам дека така го реши проблемот он?).

Други идеи? Во опции нема On/Off Switch button за да го уклучам.

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Имам сличен проблем како The_Man мислам, Google Now неможам да го активирам и наместо тоа ми седи еден обичен Google Search. Видов на кој јазик наместено ми е, English(US) али џабе(мислам дека така го реши проблемот он?).

Други идеи? Во опции нема On/Off Switch button за да го уклучам.

Нели пред недела дена ок беше бе.
Оди избриши апдејт , clear data од google search .
Намести english macedonia ,па restart намести english us .И би требало да се уклучи. После пак ќе си направиш апдејт.

Пред да бришеш апдејт пробај само system language стај го на било кој и пак стави го english us.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Нели пред недела дена ок беше бе.
Оди избриши апдејт , clear data од google search .
Намести english macedonia ,па restart намести english us .И би требало да се уклучи. После пак ќе си направиш апдејт.

Пред да бришеш апдејт пробај само system language стај го на било кој и пак стави го english us.

Курац, нејќе. А за да избришам абдејти некако ромов нема...

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Koга враќам сток firmware преку Один . На тоа dll фајлот шо да му праам што се симнува заедно со md5 фајлот од sammobile ?

Чекај сега не те разбирам,заглавуваш на некој процес или?

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Чекај сега не те разбирам,заглавуваш на некој процес или?

Не бе . Од sammobile го симнав официјалниот firmware . Е сега у зипот има два фајла , тој md5 и dll . Знам дека треба у pda да го ставам тој md5 . Aма тој dll да го чепкам ли. Гледам некој го копираат у Один фолдер ,а некој не.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно