Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош околу Хостинг

CHIMPANZEE

hello world
23 февруари 2011
361
111
Скопје
Читам на форумов доста го фалат HostGator, мене ми треба хостинг со неограничен bandwitdh, гледам овие имаат убави пакети, мада што знам, никогаш не сум зимал од странски хостинг, може некоја сугестија ?

CrAzY_MaN

hello world
27 јули 2009
59
8
tutorijali.mk
Hostgator и јас би ти ги препорачал но и host1plus се добри .... имам зедено од host1plus и сум задоволен Д само не одбирај локација usa , имаш многу купони кои ти намалуваат до 80% побарај на гоогле сигурно ке најдеш купони ...

IVS

Баниран/a
29 јуни 2011
144
64
Што сајтче планираш, ако не е тајна (зошто планираш на дедикејтед да одиш)? :)

overrated

hello world
8 мај 2008
191
4
има некој искуство со ухост.мк? гледам доста ефтини цени

1 април 2012
1.480
982
Цените што им се на сајтот им се без 18% ддв (искрено неам проверено но ми кажа еден што има купено од нив)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.882
34.183
roka.mk
има некој искуство со ухост.мк? гледам доста ефтини цени

Најпрофесионални од сите македонски хостинг компании (имам работено со 70% од нив).
Најприфатлива цена на пакети.
аптајм 99%.
24/7 сапорт.

За немногу големи сајтови вистински избор,а ако ти е за сајтови кои ќе имаат големи бази и кој ќе има многу корисници и податоци тогаш дефинитивно странски хостинг компании

Иначе Шимпанзо ѕирнете ја понудата на http://www.hetzner.de/en/

LaLi

hello world
3 февруари 2010
336
218
Za unlimited bandwith nikade nema da moze da najdes kolku i da baras sepak ke izleze nesto, pa zatoa vidi sto kako ti treba,
ako si za nekoja web strana pocetna prvo mozes so shraed hosting ili VPS pa posle da se preferlis na dedicated server
a i zavisi sto sdrzina ke imas na stranicata pa zatoa ako imas nesto nelegalno begaj od USA serverite

poz

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.396
12.336
Скопје
androgaming.com
Шеруваниот хостинг на hostgator беше со unlimited bandwidth & space ама download идеше во зависност од колку е оптеретен серверот, од да речеме минимум 150 kb/s до 900 kb/s што за тие пари е одлично. Башка не се мешаат во тоа каков материјал хостираш, освен ако некој не им запрети (DMCA на пример).

На крај после скоро 3 години на хостгатор, морав да го преместам целиот сајт во домашни услови. После ми стигаа мајлови со закани дома ама џабе им беше :)

CHIMPANZEE

hello world
23 февруари 2011
361
111
Скопје
Сајтот веќе работи, али не е подносливо да е веќе на shared затоа што ми треба многу bandwitdh... Иначе Калчо заинтересирани сме веќе за овој пакет: http://www.hetzner.de/en/hosting/produkte_rootserver/x3

Сајтот е www.primetime.mk и имаме повеќе од 10 000 посети дневно, па редно е да се префрлиме. Прашање е дали е добра конфигурацијата на серверот и дали ќе не издржи, со оглед на тоа што у задње време троши 2мб по посета...

kalimerko!

hello world
9 мај 2010
121
44
Можеш да пробаш и со semi-dedicated хостинг, доколку несакаш да менаџираш сервер. Тоа би ти бил паметен избор, штом сеуште сајтот работи на shared хостинг, ова би ти било и повеќе од доволно. Доколку сакаш можам да ти препорачам неколку компании, би те коштало некаде околу 30 долари месечно.

itengineer

read-only
16 декември 2011
20
4
Друже искрено би ти препорачал доколку имаш 10000 посети дневно, никако на shared хостинг. Еден google со неговите ботови носи многу request-и а со тоа shared хостинг (од 3$-7$ месечно) не издржува им ги кутка серверите. Поздрав.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно