Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош околу Македонска и Англиска Подршка

BrankoTasevski

read-only
15 октомври 2012
14
0
Здраво сакам да го направам следново: Кога ке пишувам со Македонска подршка до Виндовс истото кога ке треба да ми се печати да се печати и на Англиски. Како на пример кога се пишува со Англиска подршка со Македонски фонт може да ги направам буквите македонски и да го испечатам на Македонски сакам истото да го направам и обратно кога ке пишувам со Македонска подршка со некој фонт или нешто да се направат буквите латиница и да се печати со такви букви.

Ако вакво нешто е возможно ве молам да ми помогнете

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Неможе компјутерот сам да ти ги преведе зборовите ако мислиш на тоа.

Доколку сакаш да го конвертираш текстот од кирилични букви на латинични, ама пак да биде на македонски може.

http://www.agora.org.mk/goodbytes/enmkonvert/default.asp

Само што Њ ќе ја преправи во W, Љ во Q итн. Ќе мораш да си го досредиш, другачие неможе.

BrankoTasevski

read-only
15 октомври 2012
14
0
Вака сега јас имам карате клуб и сакаме да одрганизираме турни во карате мегутоа ни доагаат и каратисти од странство. Ние имаме една програма за водење на натпреварите и кој како завршува така му се печати диплома мегутоа ни во програмата ги внесуваме сите имиња со Македонска подршка од виндовс и кога се печати дипломата се печати со кирилични букви а сакаме на гостите што се од странство да им дадеме дипломи со латински букви. Иначе темплејтот за принтање е во xml формат. Затоа прашувам како може да се направи и дали може да се направи тоа

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Другар, ако ти на монитор гледаш кирилични букви, принтерот неможе да ги отштампа латинични. Конвертерот што ти го постирав горе ќе ти заврши работа за поголеми текстови, за друг начин незнам.

Brutalic

hello world
7 септември 2012
197
94
Calgary, Alberta
www.vsnsolutions.net
Друже, можиш и следниов начин да го употребиш, Google Translator

translate.JPG

За остатокот, треба мануелно да ги смениш зборовите во дипломите. Не можи повеќе од ова да се автоматизира.

BrankoTasevski

read-only
15 октомври 2012
14
0
Вака сеа програмот преку xml вади податоци од база е сеа податоците што ми се веке внесени во база се внесени со македонска подршка односно на кирилица мене ми треба дали има некој код што можам да го додадам во xml и да миже да ми ги смени буквите на латиница кога ке го извади името од база некако да го конвентира

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно