Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

PayPal преку НЛБ Тутунска Банка

Статус
Затворена за нови мислења.

nescafe

hello world
18 октомври 2009
147
22
Скопје
freeline.cu.cc
Пошто неможам да го едитирам претходното мислење, морав ново да пишам.

Еве конечно и мојот акаунт е валиден благодарение на првиот пост на Горјан т.е HijackHacker .

1uku.png

goceb

read-only
30 декември 2008
19
2
здрав ја веке доста време имам купувано од ebay преку мој paypal ама имам еден проблем од кога ги потрошив парите од картицата сега имам некој 6 евра на paypal акаунтот и сакав да купам со нив ама не ги троши тие туку сака да повлече од картицата како да направам тие 6 долари да ги вратам во картицата или како да ги потрошам тие да не ми бодат очи на акаунтот

:)

Mr.BorisManUtd

read-only
26 јуни 2010
4
0
здрав ја веке доста време имам купувано од ebay преку мој paypal ама имам еден проблем од кога ги потрошив парите од картицата сега имам некој 6 евра на paypal акаунтот и сакав да купам со нив ама не ги троши тие туку сака да повлече од картицата како да направам тие 6 долари да ги вратам во картицата или како да ги потрошам тие да не ми бодат очи на акаунтот

:)

Како мислиш мора со картица? Немора, едноставно одбери дека сакаш да го платиш предметот со пари од Paypal акаунтот а не да ти вади пари од сметката. :ha:

dawn

read-only
20 јуни 2010
3
0
pred 10-15 dena napraviv na paypal account i na sms mi stigna od tutunska deka mi e zemen 1 dolar od paypal, i trebase da mi go vratat od paypal za kodot da go zemam neli... no eve veke 10 dena i poveke aber nema od paypal... sto moze da e? ili ova so paypal tolku traese, nemoze poveke da se prai finta demek od Slovenia sme?

Не треба да ти го вратат доларот, погрешно си разбрал. Отиди сега на е-банкинг страната на тутунска и логирај си се на акаунтот. Најди ја трансакцијата од пејпал и таму ќе го има 4 цифрениот број.

dawn

read-only
20 јуни 2010
3
0
ajjj koj glup sum, fala mnogu za pomosta!

a uste da prasam, primer sega nekoj od nadvor mi plati na paypal i od paypal po avtomatizam dali mi stigaat parite u tutunska? ili nekoja druga procedura ima?

Дамир

read-only
4 јули 2010
1
1
Луѓе иам една многу добра финта за купување од странство (воглавно Америка де).
Јас Веќе неколку месеци пазарам од САД и го користам бесплатниот сервис од http://www.viaddress.com
До сега сум пазарел на Amazon и Еbay i se e vo najdobar red.
За да се зачлениш на сервисов е бесплатно.Ти даваат лична американска адреса која можеш да ја користиш за да купуваш од било кој Американски трговец и потоа преку сервисов viaddress можеш да ги добиеш работите што си ги купил.
Ако на пр. некој американски трговец не прифаќа интернационални кредитни картички тогаш сервисов ќе ви купи за вас,без никаква провизија,единствено само да платиш за транспортните трошоци.
Проверете ептен е јако .

Psychoo

hello world
1 мај 2008
374
7
Ohrid
Ај да не отварам друга тема .. да прашам да ли може да се креира pay pal акаунт на пример со visa electron од стопанска банка ??

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.887
5.595
Неможе. Ни една картица од Стопанска банка не работи на интернет ни на било кое онлајн друго плаќање. Така им се подесени. Имаат една Visa Интернет ја викаат, и таа им е специјано напраена ако сакаш за на интеренет, ама не работи за ништо друго пак.

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Малце ги измешав работиве па се потрудив да ги средам само да разјаснам некој ситници..

Значи, креирав нов акаунт на Paypal.. ако добро се сеќавам при процесот на регистрација ми додели кипар, т.е така кажано незнам ни сам како иам пополнувано, и зошто не сум ја забележал листата на држави.. И тоа во ред.. Во Account Information во Street Address кај State/provice имав ставено Словенија ( малце ми се измешале работиве :)) ).. Значи со форма:
Vlatko Dojcinoski
1 M.U.B br. 12
Ohrid, Slovenia
6000
Cyprus

Значи истите податоци си ги има искористено и во Financial Information под Credit/Debit Cards..

Тогаш ми дојде порака дека е направено успешно плаѓање од 1 долар кон paypal.. Кога го увидов тоа, ми присмета и си сменав акаунт податоци во Vlatko Dojcinoski
1 M.U.B br. 12
Ohrid
6000
Cyprus

И тогаш ми зеде уште еден долар.. А успат си чекам трансакција за да си го верифицирам акаунтов.. И вечерва приметив дека под Credit/Debit Cards си стојат старите податоци, па го сменав и таму и ми дојде и трета порака од 1 $..

Значи, еве ги street адресите:
prva.jpg

Еве ги податоците од кредитната картичка:
vtora1.jpg

Е сега.. како ќе се одвиваат промениве на сметката од тутунска? треба да имам 3$ па една по една ќе си ги повлекува или ..? Јас таму имам само 100-тче т.е :

tttemp.jpg

Е сега.. Под резервирани средства не ми пишува 3$ туку веројатно 2$ според некоја курсна листа.. Дали вака акаунтот ќе може да помине, или да претрчам утре да ставам уште некој долар..? До душа ќе видам што ќе кажат резервните средства..

Постов го напишав повеќе ради ова прашање:
Што е со кипар? некакви разлики нешто едно друго..? Бидејќи банкава ми се поврза со акаунтов од Paypal, веројатно нема проблеми, иако кипар не ја пишуваше во 13-те наведени земји на НЛБ Тутунска... така ?

И.. дали постои некој друг начин освен лично да ги контактирам надлежните ( барем така читав) за промена на држава како Словенија на пример? Но.. Некако ризично ми изгледа да се пикам самиот.. Во ред е под Кипар или ..?

Тоа е тоа.. Благодарам од назад.

Done

read-only
3 декември 2009
14
1
@ fuUuUzZzZy

NLB - Nova Ljubljanska Banka (nezz N-to dali e nova ali neso taka) znaci , Kipar .. smeni :ua: ke se javis na NLB na tel.: 215600 , ke ti objsnat sve fino lepo na 5 minuti i ke nemas komplikacii (mene duri mi spustija i mi se javija da ne trosam..). Kako i da e , imaat specijalen del za PayPal i internet transakcii ke ti objasnat oni shto kako da napravis. Registriraj se pod slovenia , a kaj grad ili STATE/PROVINCY treba Macedonia da pises mislam ... ke ti zeme 1.5$ ili 95 denari.i nema da gi vidis pak xD ama od banka ke ti go kazat kodot toj so 4 cifri .. sekako mozes i sam da si go najdes sam , ama mislam deka nekoi potvrdi mi napravia koga se javiv vo banka .. taka da javi se bolje koga imas masha da ne si ja goris rakata :D

A ova so licna karta za slovenec prvpat slusam .. dodusa ja i si kupuvam so PayPalot ne sum probal da vadam ama poznavam dosta lugje sho si vadat bez problem..

@ AlexA

haha ke cekas 1-2 meseca sea ... i mene mi se desi isto :)

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
@Done

Мислам дека случајов не е под надлежност на NLB, т.е за ова треба да се обратам на PayPal.. Барем колку што читнав овде .. Значи јас кипар имам ставено на Paypal акаунтот не во тутунска..

Сепак фала на одговорот :)

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Инаку, пред 10 минути конечно го верифицирав акаунтот.. Ми имаше земено долар и пол, и истите ми ги врати истата секунда од ко ми го верифицираа акаунтот.

zokipp

hello world
24 јули 2008
146
4
@Done

Мислам дека случајов не е под надлежност на NLB, т.е за ова треба да се обратам на PayPal.. Барем колку што читнав овде .. Значи јас кипар имам ставено на Paypal акаунтот не во тутунска..

Сепак фала на одговорот :)

Значи спрема тоа што го пишува на линкот не можиш да промениш држава на paypal.
E сега ако некогаш се случи да не додадат во листата на paypal ние највероватно не ќе можиме да ги употребуваме картичкиве кои сега ни се врзани на paypal.
paypal не дозволува промена на држава и не дозволува иста картичка на два профили односно не дозволува дупли account.

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Пресврт :))

Си порачав термална паста од некој долар.. И..:

resun.jpg

res1o.jpg

res2.jpg

Лудило :LOL:

AlexA

read-only
7 јули 2010
4
0
haha ke cekas 1-2 meseca sea ... i mene mi se desi isto :)[/QUOTE]

уффффффффф!!!!!!!! Ќе чекам веројатно 3 месеци :-@#$%^&*#$%^#$%^&

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Доколку не ти го прифатат барањето ( доколку немаш добра потврда, не се надевај :)) ) ќе ти го замрзнат акаунтот на... 6 месеци :LOL:

После 6 ќе ти ги вратат парите на сметка додека си ги префрлиш и ќе ти го затворат акаунтот

Е сега, јас контра ќе им одам.. Ќе барам да ми го затворат одма акаунтот за да можам да си креирам одма нов под Словенија :D..

zokipp

hello world
24 јули 2008
146
4
Доколку не ти го прифатат барањето ( доколку немаш добра потврда, не се надевај :)) ) ќе ти го замрзнат акаунтот на... 6 месеци :LOL:

После 6 ќе ти ги вратат парите на сметка додека си ги префрлиш и ќе ти го затворат акаунтот

Е сега, јас контра ќе им одам.. Ќе барам да ми го затворат одма акаунтот за да можам да си креирам одма нов под Словенија :D..

Пробај....баш ме интересира што ќе биде. Инаку мислам дека не ќе можеш да ја искористиш истата картичка пошто еднаш веќем ти е искористена

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно