Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

PayPal преку НЛБ Тутунска Банка

Статус
Затворена за нови мислења.

zokipp

hello world
24 јули 2008
146
4
Дали ти успеа да извадиш VIsa Electron, и да ја поврзеш со твојата PayPal сметка?
Да, за вадење нема проблем........во тутунска си поднесуваш варање и готово. А и за со paypal е лесно, едноставно се врзува со твојот профил чекаш верификациски код неколку дена и готово можеш да плајчаш да повлекуваш пари..........се додека не те фатат :rolleyes: .

warezmkd

read-only
14 април 2010
3
0
уШТЕ НЕШТО.

а дали целиот износ на пари од картичката ке се префрлат автоматски на пејпал т.е. дали ке можам директно да располагам со моите пари од картичката без да префрлувам на акаунтот на пејпал?

lionChez

read-only
24 јануари 2009
6
1
Ne se glupirajte... ili dobivate limitacija posle nekolku vreme ili vi go banniraat akountot i vi baraat da ja potvrdite adresata... i ke vi se zaglavat parite.. nikako nema da mozete da si gi izvadite..

Aleks

poweruser
18 мај 2007
5.748
289
Јас мојот го имам скоро една година веќе и имам над 150 евра извртено со него без никаков проблем.

zokipp

hello world
24 јули 2008
146
4
Јас мојот го имам скоро една година веќе и имам над 150 евра извртено со него без никаков проблем.

Не е можно една компанија како paypal да не не сети дека користиме дупка во системот на paypal. Изгледа му одговара вака и затоа на некој начин не толерираат. Уствари или не толерираат или па сме ставени на некаков ТЕСТ пред да не додадат легално во листата на земји.

zamrznat

read-only
2 септември 2007
2
0
Ako moze nesto da prasam pred nekoja den izvadiv toa visa electron i se reg. na paypal i ja linkuvam kartickata so paypal, 96.5 den. mi stojat kako rezervirani toa e u redu nema ni 2 dena pominato ;) prasanjeto e dali od kartickata mozam da napravam deposit na paypal akauntot i tie da gi koristam, da ne mi vlece od kartickata ako gi istrosam tie od paypal akauntot. nesto pisuvase za bank account da ne treba da ja linkuvam i smetkata za da mozam da napravam deposit na paypal acc
ps. Sorry nemam mak podrska rabotam na xp lite edition :)

zokipp

hello world
24 јули 2008
146
4
Ako moze nesto da prasam pred nekoja den izvadiv toa visa electron i se reg. na paypal i ja linkuvam kartickata so paypal, 96.5 den. mi stojat kako rezervirani toa e u redu nema ni 2 dena pominato ;) prasanjeto e dali od kartickata mozam da napravam deposit na paypal akauntot i tie da gi koristam, da ne mi vlece od kartickata ako gi istrosam tie od paypal akauntot. nesto pisuvase za bank account da ne treba da ja linkuvam i smetkata za da mozam da napravam deposit na paypal acc
ps. Sorry nemam mak podrska rabotam na xp lite edition :)

За да си префирлиш пари на paypalа акоунтот немам пробано дали можи најдобро да си пробаш, ма да не се препорачува тоа заради тоа што недај боже ако ти го блокираат профилот ги губиш тие пари.
А како што сакаш ти да ти влечи од paypal акоунтот а не од картичка тоа мислам не е возможно. Например имаш 5 долари на paypal а купуваш нешто од 7 долари. Тие 5 долари че ти одземат и плус два долари од картичка.

zamrznat

read-only
2 септември 2007
2
0
E toa me interesira da turam na paypal od kartickata i da ne ja diram kartickata kolku imam na paypal tolku da trosam a toa ako nadminam kako sto kaza so primerot toa go znam. kako sto e moneybooker da napravam upload na cash i da imam na akauntot...

sokki

hello world
8 септември 2009
104
16
Ne se glupirajte... ili dobivate limitacija posle nekolku vreme ili vi go banniraat akountot i vi baraat da ja potvrdite adresata... i ke vi se zaglavat parite.. nikako nema da mozete da si gi izvadite..

за заглавување парите не ми се верва, оти то нешто можи само кај нас да се случи (заробени девизи, бонови од жито битола.. )
А за PayPal ете еден скриншот од мене:

asdasd.jpg

p.s. Ви го остајв Кинезо за кеф :p

Не е можно една компанија како paypal да не не сети дека користиме дупка во системот на paypal. Изгледа му одговара вака и затоа на некој начин не толерираат. Уствари или не толерираат или па сме ставени на некаков ТЕСТ пред да не додадат легално во листата на земји.

Абе колку прајме ние обрт на пари?? Цела Македонија на ПП нека прај колку...хмм $10.000 годишно? Та сума се смешни пари за нив, и не му се исплаќа да се малтретираат за нас :)
А за тест, и то не ќе да е... Шо е ова, "Paypal test for Macedonia: Снајди се да напрајш акаунт кај нас" хахаха

Уште еднаш Браво и Фала за туторијалчето :bravo:

dino

lurker
5 јули 2009
664
250
Лимитот е $500 USD за withdrawal на ден, што значи, доколку ти префрлат $750 USD, $500 ке ги повлечеш денес, а $250 утре. Сум пробал и работи.

А за испракање пари, пред 2 недели пуштив $610 па уште $150 во Кина за автодел. Ги пуштив на следниот начин:

1. Кинеската компанија ми испраќа paypal money request
2. Јас ги испраќам парите преку request-от (Парите ке бидат одземени од тековната сметка од банка)

Единствено нешто што не можеше да се направи е "Add Funds" == Не можеш да префрлиш пари од тековна на paypal, но можеш да платиш доколку ти испратат request или купуваш преку paypal "Buy now"/"Subscribe" button.

(Регистриран сум/бев како Словенија - Тутунска НЛБ)
а за payment нема дневен лимит ?

Xkyer

read-only
23 април 2008
19
1
Се е убаво објаснето само нешто кај мене не бива, НЛБ Тутунска не дава картичка на малолетни, значи имам договор имам транзакциона сметка на мое име, ке можам да отворам Paypal ? овој код каде можам да го најдам ?
XXXXXXXXXXX YYYYПАЅПАЛ*ЕЏПУСЕ

Xkyer

read-only
23 април 2008
19
1
Тоа не ми успеа, онлајн сметката, ми бара последните бројки од сметката која се наога на картицата, ја немам јас таа, НЛБ не дава картица на малолетници, за малце немам 18 години и не ми дадоа картица, само го имам бројот од трансакциската сметка. хелп ?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.888
5.598
Нема HELP. Ке почекаш да наполниш 18, па после :rolleyes:

peromk

read-only
17 декември 2007
39
0
Бидејќи еднаш веќе ми го блокираа акаунтот не можам сега да праќам пари преку paypal, туку само да примам уплати, но што дека кога не можам парите да ги користам ама баш за ништо. Сакав да прашам дали има некој што би сакал да ми заврши работа - треба да платам $3 на друг paypal корисник, па ако има некој тука да помогне супер! :) После ќе му пратам 200 ден. на сметка во банка или на било кој начин, само да завршам работа. Знам дека звучи малку смешно - 3 долари, ама ете за толку малку неможам да завршам работа.

Поздрав!

rouged

hello world
13 февруари 2008
90
8
aj edno prasanje...dali ima nekoj otvoreno account na paypal so druga karticka, osven so debitna od tutunska? imav so debitna ja koristev edno 2 meseca, plakav na ebay, si vadev pari na debitnata itn, ama ete ja resija denes, e sea muabetov mi e, dali da probam so druga karticka ili da najdam nekoj so debitna od nlb, fala.

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
@Xkyer
Јас немам 18 :)
Треба родител да извади прво дебитна, па се вади додатна дебитна на твое име која што е поврзана на иста сметка.

mete_z

read-only
2 ноември 2007
1
0
Здраво,

Сакам да ве прашам бидејќи нема Македонија и не става под некоја држава дали има проблем со испораката од e-bay. На пример кај мене се си пишува убаво

Veles, Macedonia
1400
Cyprus - и на крај ме распределил за Кипар и ова ми ги вади живците :ua: а што е најлошо не можам да го тргнам

А она што го гледам на e-bay вика само PayPal verified address.

Ако има некој искуство околу ова би бил многу благодарен ако може да сподели.

Поздрав

nescafe

hello world
18 октомври 2009
147
22
Скопје
freeline.cu.cc
Прашање за HijackHacker или за било кој што знае за ова:

Напраив се како од првото мислење во темава, ама ја нема трансакцијата за пејпал, сега чаре некое, или да чекам уште, сеуште нема поминато 24 саата.

Еве неколку слики, првата е што ставив пари, а на втората слика покажува дека има одземено пари плус ми стигна и порака на мобилен дека е направена трансакција на пејпал т.е пораката гласи вака:
Направено е успешно плаќање со вашата Visa картичка со износ од 1.00 USD на продажно место PAYPAL.

Слика 1:
000.png

Слика 2:
00.png

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
Ги гледаш тие резервирани 93 денари? :)

Причекај додека ги процесираат, може да потрае ден, два па и 5. Кај и да е ќе се појави, важно транзакцијата е направена :)

nescafe

hello world
18 октомври 2009
147
22
Скопје
freeline.cu.cc
Ги гледаш тие резервирани 93 денари? :)

Причекај додека ги процесираат, може да потрае ден, два па и 5. Кај и да е ќе се појави, важно транзакцијата е направена :)

Фала ти другар многу, значи сега само треба да чекам, се е Ок.
Да се надеваме дека ќе биде успешно пошто ми треба, имам веќе испланирано нешто само чекам да биде пејпал акаунтот валиден.

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно