Решен си ти да се запалишА бар на ист осигурувач, ќе преживее pc-то?
А бар на ист осигурувач, ќе преживее pc-то?
Што сте запнале со штекерот, не е до штекерот. Него сијалицата не му е на штекер уклучена.Не е проблем комбинацијата, компјутерот не додава значително на потрошувачката, т.е. 13 Ампери влече греалката, а компјутерот да кажеме 0,5 Ампери (во случај да компјутерот троши отприлика 100 вати). Проблемот е што на електроника не одговараат такви варијации на напон. Најдобро е компјутерот да го вклучиш на друг штекер кој прво ќе го истестираш со некоја сијалица, дали исто така губи сила.
Што сте запнале со штекерот, не е до штекерот. Него сијалицата не му е на штекер уклучена.
Компјутерот треба да е на скроз друга фаза. Значи уклучен на друг штекер ама и друга фаза, различна од фазата на греалката.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Додека не се запалил?Точно и како што спомнаа најдобро е електричар да се прошета малку до таму![]()
Додека не се запалил?
Јас да сум на негово место нема ни сијалица да уклучам додека не помине електричар.Нема да се запали. Прв ќе цркне уредот кој е најмалку отпорен на низок напон и конечно ќе се стабилизира напонот. Луѓе се имаТ жалено дека цел стан им е на една фаза наместен, а други две фази им стојат така со исечени жици. Треба да се провери.
Исто провери дали кабелот од гралката се загрева, или кај штекерот или по целата должина на кабелот. Ако загрева треба жиците во штекерот да се преврзат.
Јас да сум на негово место нема ни сијалица да уклучам додека не помине електричар.
Кај нас дома имавме вакви проблеми кога ке уклучевме бојлер, и бидејќи ние дома сме упорни дечки си теравме по нашето, "нема гајле бе", после извесен период прекидачот од бојлерот се вивна, среќа што бевме дома па поминавме со мал пожар.
16A е осигурачот. 4000w треба да го бутне како ништо осигурачот за да не пламне се. Зошто еден штекер несмее да се оптерети со повеќе од 3500w. А пожелно е под 2500w да се терети, не повеќе од тоа.Жиците внатре во прекидачот немале добар контакт и не можеле да ги спроведат тие 3000-4000 вати до бојлерот. Затоа велам, да се провери кабелот и штекерот дали греат. Ако греат веројатно влечат ногу струа.
Јебо те ќе се разбудам да мочам и ако се фиксирам на зуењето ко на саат шо може да се фиксира чоек, се мучам да задпијам.
This.Си чул како звучат панели при ширење и собирање заради промена на температурата? Нема да ти се допадне
Си чул како звучат панели при ширење и собирање заради промена на температурата? Нема да ти се допадне
This.
Во дневна се греам со клима а во спална со панелка. Далеку полесно заспивам во дневна. Во спалната цела ноќ крцка панелката, а понекогаш и многу силно, ме буди. Така да имај го во предвид и ова...
Schneiderшто панелки? ја со овие што иам дома немам таков проблем ..
Мојата е некоја кинеска... Dynamic, или така нешто.што панелки? ја со овие што иам дома немам таков проблем ..