Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Паметни часовници

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.576
3.216
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Ама по пливање извади го за да ти се исонча делот на раката кај што го носиш саатот. Плус ако ти е со силиконски ремен поти на сонце затоа треба да се вади а не да се носи цело време на сонце.
Лани го расипав од морето не го миев одма со обична вода. Оваа година новиот не го носев во море за секој случај. Дури сега ми се израмни бојата на кожата од лани ми стоеше бело "ремче"

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.728
3.398
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
1724365273213.png

... инаку кога ми се расипа GT2 (имам пост тука некаде) и кога ја прашав типката во сервисот зошто така од нигде никаде се одлепи екранот таа ми рече:
„Па дечко има повеќе фактори, дали е удиран часовникот на рабови, дали се бањаш со него во топла вода, дали пливаш со него во море... Лепак е тоа ќе пушти“. Не го правев никое од овие погоре така да најверојатно лепакот откажал послушност.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.210
1.227
Скопје
Погледнете го атачментот 140223

... инаку кога ми се расипа GT2 (имам пост тука некаде) и кога ја прашав типката во сервисот зошто така од нигде никаде се одлепи екранот таа ми рече:
„Па дечко има повеќе фактори, дали е удиран часовникот на рабови, дали се бањаш со него во топла вода, дали пливаш со него во море... Лепак е тоа ќе пушти“. Не го правев никое од овие погоре така да најверојатно лепакот откажал послушност.
Може и од изложеност на сонце, ако го користиш за спортски активности на сонце, пример велосипед 7-8 и повеќе часа на сонце

Bosko Buha Bombasa

hello world
20 август 2024
173
105
Yugoslavia
Има татко ми Galaxy Fit 3, го користи на Xiaomi Mi A3 со Vanilla Android. Нема никаков проблем, си функционира се живо.
За Band 8 разбрав дека имале некаков проблем околу батерија. Што точно, не знам.

Јас на мојот уред имам MIUI од Xiaomi.eu, не е Vanilla андроид. Ме интересира како би се интегрирал со MIUI.

Дополнително прашање односно молба за препорака, доколку има некој подобар во тој ценовен ранг околу 3000-4000 македонски денари, слободно препорачајте.

mrndav

read-only
10 мај 2023
36
20
Нигде кај нас нема на залиха Garmin Forerunner 255 music верзија, ниту пак обеќаат дека ќе донесат во скоро време. Има некој сервиси што за одредена сума/надомест би ми го донеле од Грција на пример ?
Или мора самиот да одам

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
299
Нигде кај нас нема на залиха Garmin Forerunner 255 music верзија, ниту пак обеќаат дека ќе донесат во скоро време. Има некој сервиси што за одредена сума/надомест би ми го донеле од Грција на пример ?
Или мора самиот да одам
Оди директ во гармин showroom или како и да се викаше ќе ти го нарачаат и стигнува за 15 работни дена, барем мене така ми излегле во пресрет за друг саат кој го немаше во мкд. Меѓутоа размисли дали би ја користел опцијата да слушаш музика од саат, јас лично ниту еднаш не сум ја искористил, секаде носам телефон со себе.

mrndav

read-only
10 мај 2023
36
20
Ако ти е за музичките верзии имаш и други саати од гармин со музика

Ми ја нудат 265ката како „замена“ ама е 100 евра поскапа, побрзо троши батерија и амолед екран што не го сакам. Ако веќе не најдам 255 ќе одам со 955 кога веќе давам повеќе пари

Оди директ во гармин showroom или како и да се викаше ќе ти го нарачаат и стигнува за 15 работни дена, барем мене така ми излегле во пресрет за друг саат кој го немаше во мкд. Меѓутоа размисли дали би ја користел опцијата да слушаш музика од саат, јас лично ниту еднаш не сум ја искористил, секаде носам телефон со себе.

Не ми понудија опција да нарачаат гармин, инаку баш ради тоа и го сакам часовников да слушам музика додека трчам. Ми смета телефонот по џебови ми тежи додека спортувам..

mmarko

hello world
1 март 2013
203
157
mmarko's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-4770K
Motherboard
Asus Gryphon Z87
Storage
Samsung 840 Pro 256GB, Samsung 860 Evo 500GB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
Kingston HyperX Beast 2x8GB 1600MHz
Video card
Asus TUF Gaming RTX 3090
Case
SilverStone TJ08-E
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
X-Bows Ranger (Hako Royal True)
Audio
Sennheiser HD 6XX
Monitor
Dell UltraSharp U2518D + Dell UltraSharp U2412M
OS
Windows 10
Не ми понудија опција да нарачаат гармин, инаку баш ради тоа и го сакам часовников да слушам музика додека трчам. Ми смета телефонот по џебови ми тежи додека спортувам..
Јас го земав 245 Music за оваа намена (пред неколку години) и редовно ја користам функцијата за музика. Телефон зимам ептен ако ми треба за повик.

mrndav

read-only
10 мај 2023
36
20
Фала на одговорите погоре.

Инаку земав 265 за жал другите модели кои ги сакав ги немаше на залиха, сега не е лошо да предложите што блутут слушалки да земам кој се добро компактибилни со гармин (а да не се изгор скапи).

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Фала на одговорите погоре.

Инаку земав 265 за жал другите модели кои ги сакав ги немаше на залиха, сега не е лошо да предложите што блутут слушалки да земам кој се добро компактибилни со гармин (а да не се изгор скапи).
Не сум сретнал до сега слушалки што не се компатибилни, а сум пробал повеќе од 5,6 модели од разни производители. Види што ти одговара на уво и на буџет.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

The-spiki

hello world
26 април 2008
140
183
www.spiki.mk
The-spiki's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-5820k x99, DEEPCOOL Captain 24
Motherboard
MSI SLI X99S Krait Edition
Storage
Samsung Evo 850 250gb
PSU
Thermaltake Toughpower DPS G 850W
RAM
CORSAIR 32GB Vengeance LPX DDR4 2666MHz
Video card
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GeForce GTX 970 4GB
Case
NZXT H440 Razer
Mouse
SteelSeries Rival
Keyboard
SteelSeries Merc
Audio
SteelSeries Siberia v2
Monitor
LG 34UM67
OS
Slackware Linux
Ми ја нудат 265ката како „замена“ ама е 100 евра поскапа, побрзо троши батерија и амолед екран што не го сакам. Ако веќе не најдам 255 ќе одам со 955 кога веќе давам повеќе пари

Тој Garmin Showroom е изложбен салон на увозникот каде што имаш отворени 20/30/50 различни модели часовници (и неколку други уреди), за да ги споредиш на исто место итн.
Вообичаено е купување да одработиш во класична продавница како Анхоч итн.

Доколку не ти понудиле сами за нарачка, можеше да прашаш. Кога имаш потреба за уред кој што не се продава кај нас, мој предлог е контакт од веб страна (т.е. вибер им е тоа). Менаџер/сопственик/штоидае порасположен е за соработка. Од сопствено искуство...

mrndav

read-only
10 мај 2023
36
20
Не сум сретнал до сега слушалки што не се компатибилни, а сум пробал повеќе од 5,6 модели од разни производители. Види што ти одговара на уво и на буџет.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Мислев не се добро компактибилно во смисла слаб сигнал на спротивна страна од часовникот, пречки губење на музика сред трчање и слично. Mи ги препорачаа овие во меѓувреме ќе ги земам па ќе видиме

The-spiki

hello world
26 април 2008
140
183
www.spiki.mk
The-spiki's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-5820k x99, DEEPCOOL Captain 24
Motherboard
MSI SLI X99S Krait Edition
Storage
Samsung Evo 850 250gb
PSU
Thermaltake Toughpower DPS G 850W
RAM
CORSAIR 32GB Vengeance LPX DDR4 2666MHz
Video card
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GeForce GTX 970 4GB
Case
NZXT H440 Razer
Mouse
SteelSeries Rival
Keyboard
SteelSeries Merc
Audio
SteelSeries Siberia v2
Monitor
LG 34UM67
OS
Slackware Linux
Мислев не се добро компактибилно во смисла слаб сигнал на спротивна страна од часовникот, пречки губење на музика сред трчање и слично. Mи ги препорачаа овие во меѓувреме ќе ги земам па ќе видиме

Веројатно поскапите модели (од поетаблирани брендови) имаат поквалитетна изработка, материјали итн...
Можно е разлика во користење да ти биде незначителна а во цена пак драстична...

Другар ми постојано имаше проблеми, проба 2 пара блутут слушалки (такви рандом од мобилара/сетек), често му се губи сигнал кога рака, а дури и мобилен во спортска торбица му е позади (грб). Масивен е, има 138 кг. Блутут не поминува така низ тело. На жичани се префрли.

Јас немам таков проблем. Инаку по некое време сепак се вратив на телефон како извор на музика, поради послаба контрола од саатот. Од пред неко време има подршка од Гармин за Spotify и Youtube music директно од саатот ама... кај мене (epyx pro v2) не работи добро автоматска синхронизација со плејлисти, од време на време треба да се потврди да го продолжи, симнува споро, бара да биде на полнач, секогаш симнува цели плејлисти, а мои се по 500,600 нумери и не може да се прекине, мора целосни итн...

Тој модел што спомна е In Ear тип. Веројатно добри додека не се потиш. Според параметер за цена можно е да не ти одговараат, ама она што можам да споделам е инфо за Sony WF-1000XM5B. Одлични се по квалитет на звук и всушност буквално се останато, додека бев 100% рекреативно. Од кога почнав малце поинтензивно да вежбам има повише потење, не е пријатно толку за ушите.

За да решим проблем со потење (и да не си дозволам случаен ANC), пред неколку месеци земав JBL Soundgear Sense TWS Open-Ear, а за овие не давам препорака. Звук значително послаб (квалитет, не гласноста). А уште побитно, неудобни се. Закачалка за ушите е од цврста пластика и предизвикува нелагодност при носење подолго од отприлика 20 минути.

7 март 2014
1.296
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Некој да не знае од каде да купам маска и фолија/стакло за samsung watch 6 40mm ?

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.210
1.227
Скопје
Некој да не знае од каде да купам маска и фолија/стакло за samsung watch 6 40mm ?
Од али најубаво, почекај си, се имам земено од таму, ремче, заштитна маска и фолија за ситни пари

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741

Мобеликс и Ледиком мислам имаат машина за сечење фолија по мерка, така да можеш кај нив мислам.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
299
Имам 10% попуст на Гармин аксесоари, проблемот е кога ќе кликнам redeem на купонот се отвора веб-страницата на британски Garmin каде што купонот работи без проблем, но сакам да го нарачам во Германија и кога ќе ја посетам германската веб-страница купонот не работи таму. Прашањето ми е, кога ќе го откупам купонот на британската веб-страница има опција таму да ја одберам Германија како земја/регион, дали ќе ми се наплаќаат дополнителни даноци и трошоци ако го нарачам на тој начин?

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Некој да не користи Huawei GT 4? Ми треба како е синхронизација со страва преку Иос и функционалност на GPS.
Моментално 4 години имам Amazfit GTR и кога ми треба да го користам за некоја активност за која е потребен GPS мака мачам, едностано не фаќа сигнал иако кога ќе фати, синхронизацијата со страва оди без проблем.

Исто така, поред Huawei се размислувам дали е можеби подобра опција да се земе Гармин Феникс 6 (половен од познаник) или сепак ново си е ново?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.952
8.449
Некој да не користи Huawei GT 4? Ми треба како е синхронизација со страва преку Иос и функционалност на GPS.
Моментално 4 години имам Amazfit GTR и кога ми треба да го користам за некоја активност за која е потребен GPS мака мачам, едностано не фаќа сигнал иако кога ќе фати, синхронизацијата со страва оди без проблем.

Исто така, поред Huawei се размислувам дали е можеби подобра опција да се земе Гармин Феникс 6 (половен од познаник) или сепак ново си е ново?
Имам GT5 е за мене е најдобриот буџет смартвоч. Се си работи ОК, страва си прави синхронизација без проблем преку апликацијата на Хуавеи. Бегај од WearOS смартвоч, барем засега, батеријата на скоро сите WearOS е очајна барем засега.

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.733
4.328
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Huawei watch GT5 купено од GIGATRON RS цена 32.000 динари = 16.000 денари
viber_image_2024-11-09_22-12-18-815.jpg viber_image_2024-11-09_22-12-22-913.jpg

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.733
4.328
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Импресии првични?
како корисник на негов предходник (GT 2), првични импресии ми се :
  • куќиштето / рамката изгледа и се осеќа повеќе премиум ( stainless steel ) и изгледа далеку посериозно од неговиот предходник иако станува збор за часовник со пластично ремче
  • ремчето има понапредна опција за отклучување, како неговите предходници нема пин за повлекување за да се откачи туку сега има копче кое се притиска
  • екранот е светлосни години понапред односно сега е amoled
  • софтверски користи harmony OS со многу повеќе корисни апликации а има интегрирано сензори како аccelerometer, gyroscope, optical heart rate, barometer, compass, SpO2, thermometer кои од ривјуата вика дека биле одлични и прецизни
  • воопшто нема никаков лаг, едноставно лета на било која функција
  • наводно батерија држела исто 14 денови ( а за тоа ќе видиме дали е така )
Одлично изгледа и со кожно ремче, кое го користам и секогаш препорачувам : РЕМЧЕ ЗА ЧАСОВНИК - Red Fox Goods

Инаку огромна загуба за хардвер ентузијастите е што повеќе не се носи huawei опрема во мк, а по мене huawei се гигант која има далеку подобра визија за тоа како треба да изгледаат и функционираат нивните парчиња хардвер за разлика од самсунг и епл. Имав можност да ја пробам и pro верзијата од рачниот часовник, верувај делува и изгледа како вонземска технологија само што е премногу соленка за мој џеб.

Последна промена:

MacedonianBro

hello world
5 декември 2015
97
86
чекај чекај? Што се случува и зошто престанале? Се работи за целосен прекин на Huawei производи во Македонија?

Друго имам прашање до сите,да не продава некој половен смартвач до 150е.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно