Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Општа дискусија за торент тракери

6 ноември 2012
2.081
2.246
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro

bokiscout

user
17 март 2011
1.727
2.035
Скопје
Каде да барам торенти од емисии што биле давани на Discovery, National Geography...?

Кокрето ги барам Mythbasters првите 3 сезони и Mighty Car Mods.

- Pirate bay, слабо
- Iso hunt, слабо
- rutracker, слабо

6 ноември 2012
2.081
2.246
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Каде да барам торенти од емисии што биле давани на Discovery, National Geography...?

- Pirate bay, слабо
- Iso hunt, слабо
- rutracker, слабо

Ај пробај пиши MythbUsters :)

6 ноември 2012
2.081
2.246
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Pro

krema

OG
24 јуни 2009
15.758
15.847
youtu.be
На IPTorrents нит ми дава да симнувам, ниту пак сидањето оди како што треба. единствено ме праќа да си платам :D

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island

- Pirate bay, слабо
- Iso hunt, слабо
- rutracker, слабо

Порано имаше еден многу добар тракер баш за вакви работи документарци и сезони од discovery i national колку ти душа сака science hd се викаше штета што затворе. Да пробаш сега на TheGeeks :: Login ако можеш да влезеш незнам како им е системот дали е само инвајт.

kirev

senior
31 мај 2010
9.113
7.801

- Pirate bay, слабо
- Iso hunt, слабо
- rutracker, слабо

BTDB - Torrent Search Engine (BitTorrent Database) има пакови. Не мораш цели да ги симнуваш, одбери си ги фајловите што ги сакаш. Сортирај по популарност, тие имаат највише сидови

Dace23432

hello world
25 август 2016
208
106

- Pirate bay, слабо
- Iso hunt, слабо
- rutracker, слабо
Ако не грешам, првите 5 сезони на Митхбустерс се на Нетфликс поставени. Секако тоа не е бесплатно, но е по сигурно од било какви торент тракери, посебно во ова време кога масовно исчезнуваат торент тракерите. Рип Nyaa.se. Сега секој си има свој буџет со кој оперира, и стандардот варира од земја до земја, но по мене се исплаќа претплатата за вакви стари серии кои немаат сидери. Сега скоро сакав да ја гледам 5тата сезона на 24, се утепав барајќи доволно сидери, но неможев да најдам. #poormanlife

bokiscout

user
17 март 2011
1.727
2.035
Скопје
Не е до торентите, до трпението е.

Симнав ја торетни со сите сеозни и селектирав да се симнат неколку и сакав да почнат одма да се симнуваат, ама пошто не почнуваа ги бришев и барав други.

Сега гледам дека тие што не ги избришав почнале да се симнуваат и скоро завршиле. Значи им треба повеќе од 2-3 минути за да почне download.

krema

OG
24 јуни 2009
15.758
15.847
youtu.be
@moongose @kirev или било кој друг :)

Пошто заглавив на IPTorrents со ратио, единствена опција ми остана да купам малку ратио со бонус поените (880) што ги имам.
Која е вашата препорака за да почнам да билдам ратио. Кој филм, pron, музика да симнам за да го оставам на seed? Ако може и конкретен пример.
tnx

Avid

senior
21 јануари 2009
6.463
11.536
Скопје

Пошто заглавив на IPTorrents со ратио, единствена опција ми остана да купам малку ратио со бонус поените (880) што ги имам.
Која е вашата препорака за да почнам да билдам ратио. Кој филм, pron, музика да симнам за да го оставам на seed? Ако може и конкретен пример.
tnx
Само фрилич торенти, нови.
Ене, имаш пред пола саат некој Naughty America pack :D

krema

OG
24 јуни 2009
15.758
15.847
youtu.be
115Gb? :D
Кај фрилич не ми ги брои симнатите гиги? Така беше? :D

edit:
Човече у затвор ќе ме стават ако ми најдат толку порњава на дискот :D Пупу недај боже :)

Последна промена:

123456

poweruser
12 април 2013
2.076
1.600
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia

tnx

Seedbox

Avid

senior
21 јануари 2009
6.463
11.536
Скопје
Малку попрецизно?
Да си купиш seedbox.
Се плаќаат месечно, најевтино околу 10-ина евра.
Содржината на торентот се симнува на тој seedbox односно сервер/компјутер на фирмата од кај што си го изнајмил.
Најчесто се поврзани со многу брз интернет, и тоа овозможува многу полесно да качуваш рејтио и без да треба „рачно“ да качуваш преку твојот компјутер со торент клиент. Тие работат 24/7.

krema

OG
24 јуни 2009
15.758
15.847
youtu.be
Ma ќе сидам порњава, а пари од мене за seedbox нема да добијат:D
Со фрилич за сега одлично иде пошто имам симетричен интермец :)
tnx

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

Avid

senior
21 јануари 2009
6.463
11.536
Скопје
Ma ќе сидам порњава, а пари од мене за seedbox нема да добијат:D
Со фрилич за сега одлично иде пошто имам симетричен интермец :)
tnx
Има и други бенефити, не е само тоа, но мислам дека голем број луѓе немаат вистинска потреба.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.426
5.585
tnx
Нема правило. Најголем сооднос имам на комплетни сезони од серии. Ама тоа не е преку ноќ. Ако немаш некое предупредување врзано со време, најдобро е да собираш бонус поени. Мислам дека до максимум 20 торенти даваат бонус. Ако немаш доволно нивни торенти, симни некои мали, да ти собираат бонус. Има едно чудо книги или фонтови што се по неколку десетици килобајти.
Не се залетувај по најнови торенти, затоа што голем број корисници имаат сидбоксови и ќе ги преземат додека трепнеш. Потоа сите следни корисници, вклучувајќи те и тебе ќе симнуваат од нив. Дури ти стигнеш на ред да преземаат од тебе, сите веќе ќе го имаат комплетирано торентот и ќе нема кој да симнува.
Малку паузирај, собирај бонус и симињај само фрилич.

Ако веќе се решиш да даваш пари, подобро донирај на самиот тракер отколку да купуваш сидбокс, за возврат ќе добиеш аплоуд.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.463
11.536
Скопје
И јас сакав да пишам за бонус поените, но тоа навистина оди бавно, бидејќи макс 10 торенти може, и макс 48 поени на ден.
У превод, за една цела недела 24/7 торент клиент имаш -3gb... што мислам дека е малку и не вреди, но секој со своето.
Многу повеќе се собираат поени од самиот аплоуд.

krema

OG
24 јуни 2009
15.758
15.847
youtu.be
Ене, имаш пред пола саат некој Naughty America pack
Еве еден пример!
Вчера симнав некои 50Gb од овој цртан и сидањето беше одлично, денес нејќе ни да мрдне (вероватно seedbox-ерите од таму сидат, а мене кој ме шиша:) ), денес морав нов цртан да симнам за да од него почне ново сидање. Малку е зезнато ова:)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно