Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Новите Магента пакети?

OctaneMK

read-only
14 април 2015
27
25
Значи да сумираме... Брзината на L e 50/50, со попустот од 25% на претплатата како што е сега субвенциите од 12.000 ги намалија на 8.000. Во секој случај за мене ова е најдобра понуда во моментов. А ВИП да ги користам нема шанси веќе и гратис да е

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

Bubache

hello world
11 октомври 2015
456
261
Значи да сумираме... Брзината на L e 50/50, со попустот од 25% на претплатата како што е сега субвенциите од 12.000 ги намалија на 8.000. Во секој случај за мене ова е најдобра понуда во моментов. А ВИП да ги користам нема шанси веќе и гратис да е

не те разбрав со субвенциите, 50/50 е L пакет интернет+тв кој месечно е 1.499 ден (ми беше кажано дека е вклучен ддв), за договор од 2 години, после истек на договорот си плаќаш пакет L за 1.800 ден месечно!

OctaneMK

read-only
14 април 2015
27
25
Па пред да го даваат попустот на претплатата ако го склучиш договорот добиваш субвенции од напр. 12000 ден. Одкога почнаа да даваат 25% попуст на претплатата за истиот договор добиваш 8.000 ден субвенции за тел и слично

Bubache

hello world
11 октомври 2015
456
261
може ли некој да ми потврди за цената за L пакетот дека месечно е 1.499,00 ден со ДДВ или без ДДВ! не е јасно напишано!

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Местам оптика за телеком на приватни корисници и фирми и ќе ви кажам едно нешто како ве ЈЕБАТ извинете ми сите на зборот во здрав мозок :)

Договор склучување преку телефон никако таа тамо што седи или тој чека да му заврши смената или 2 саати порано да си иде да избега.
Идете во салон распрашајте се убаво за новите пакети се да ви се објасни на лист хартија да ви напишат дека вака сега со новиве пакети уште повеќе финти ќе ви прават.
И да што е најважно прашајте си дали ви е со ДДВ или БЕЗ ДДВ и дали е онаа финта првите 2 месеци помала цена после другите месеци ФУЛЛ цена си плаќате.

Е сега има уште многу работи кои не смеам да ги кажувам али пошто форумот е за да си помогнеме затоа овие 3 работи ве молам земете си ги здраво за готово.

Едит : И да од рутерот ХУАВЕИ не очекувајте јак WIRELESS сигнал уште од старт да ви кажам тоа е обичен рутер + модем како што го нуди и ВИП И БЛИЗОО И ОНЕ.

Едит 2 : Рутерот + модем ако го користите на кабел е коска и нема никаква мака ќе го добивате максимланото што може телеком да ви го понуди од брзина.

Последна промена:

Bubache

hello world
11 октомври 2015
456
261
мене телефонски ми понудиа две опции. прифатлива ми е втората од 1.499 ден но иако ми рекоа дека цената е со ддв сепак не сум сигурен вака телефонски, договорот ќе ми бил пратен по пошта итн, што ако не е така?

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.239
665
Е ајде бе пријателе, кажи кај не јебат... Праен е муабетот на форумот, јас сум на Магентата што ја понудија минатата година, комбинацијата ми е:
М на мобилните,
L интернет и фиксна,
M на телевизија...
Цената ми е точно 2.877 мкд со вклучено ДДВ, сега веќе ќе почнам да ја терам втората година. Е сега да видиме што ќе биде откако ќе помине тој период.
Дека има многу педерски работи што ги прават, има... ама околу брзините и квалитетот на Магентата немам замерка.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Е ајде бе пријателе, кажи кај не јебат... Праен е муабетот на форумот, јас сум на Магентата што ја понудија минатата година, комбинацијата ми е:
М на мобилните,
L интернет и фиксна,
M на телевизија...
Цената ми е точно 2.877 мкд со вклучено ДДВ, сега веќе ќе почнам да ја терам втората година. Е сега да видиме што ќе биде откако ќе помине тој период.
Дека има многу педерски работи што ги прават, има... ама околу брзините и квалитетот на Магентата немам замерка.
Јас не реков за тебе друже јас ова што го наведов е за нови корисници иначе за МАГЕНТАТА немам збор сите тоа го користита и стварно е супер понуда, али јас дадов објаснување за нови корисници како да постапат кон телеком ако нејќат да бидат излажани бидејќи телеком има многу финти и работи кои ги прават на тие кои не си ја завршиле својата домашна задача добро и ова го кажувам од искуство пошто секој ден сум на терен и местам на приватни корисници и фирми.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Od deneska korisnik na Magenta 1, ova e 4G na Smart M 899 Denari. Screenshot_2016-12-26-19-01-47-665_org.zwanoo.android.speedtest.png

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Го потврдувам следново
Едит : И да од рутерот ХУАВЕИ не очекувајте јак WIRELESS сигнал уште од старт да ви кажам тоа е обичен рутер + модем како што го нуди и ВИП И БЛИЗОО И ОНЕ.

Едит 2 : Рутерот + модем ако го користите на кабел е коска и нема никаква мака ќе го добивате максимланото што може телеком да ви го понуди од брзина.

Bubache

hello world
11 октомври 2015
456
261
Јас не реков за тебе друже јас ова што го наведов е за нови корисници иначе за МАГЕНТАТА немам збор сите тоа го користита и стварно е супер понуда, али јас дадов објаснување за нови корисници како да постапат кон телеком ако нејќат да бидат излажани бидејќи телеком има многу финти и работи кои ги прават на тие кои не си ја завршиле својата домашна задача добро и ова го кажувам од искуство пошто секој ден сум на терен и местам на приватни корисници и фирми.
во врска со инсталацијата, оптиката се инсталира според можностите и желба на корисникот или ... го поставувам прашањето пошто сум во фаза на прединсталација!
едит: има ли можност еден ден претходно да дојде екипата па да ми ги каже можностите, што треба јас да превземам ( да откорнам лајсна) и што може да направите а друг ден да се изврши инстал. со цел кабелот да биде добро инсталиран по ПС !

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
во врска со инсталацијата, оптиката се инсталира според можностите и желба на корисникот или ... го поставувам прашањето пошто сум во фаза на прединсталација!
едит: има ли можност еден ден претходно да дојде екипата па да ми ги каже можностите, што треба јас да превземам ( да откорнам лајсна) и што може да направите а друг ден да се изврши инстал. со цел кабелот да биде добро инсталиран по ПС !
Значи вака :

Оптиката не смее да се притиска или пак превиткува на агол од 90 степени, затоа се остава како лакче кога се хефта ТУБАТА пошто ако си во стан се пушта туба, а во тубата се пика оптичкото влакно и сето тоа треба да се направи што е можно со помалце превиткувања.
Можеш ти сам не викам не да ти донесат туба и остават ти да ја вградиш во зид и да дојдат друг ден да ти наместат.... ама пак ќе треба да пазиш да не се превитка дека нема да може да се пикне оптичкото влакно и што е најважно ако си во стан ќе мора тубата да излага во влезот од зградата и да стига до каналчињата што се за оптика и потоа во каналчињата иде до спратното ормаче и од спратното ормарче се лепи на главен ормар што се наоѓа некаде околу зградата твоја или некаде сокриен во некоја грмушка :)

Gaston

user
9 февруари 2011
1.729
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Има бре луѓе некоја комбинација од Телеком:
само 1 мобилен број + оптички интернет?

Телевизија имам у зграда каква што било кој оператор во државава може само да сонува и тоа бесплатно (на пример HBO имам преку 10 години, а од лани ги пуштија HBO каналите во HD), така да не ми треба телевизија, башка што ретко кога гледам.
Многу се посраа Телекабел, морам да размислувам за нешто друго...

25 ноември 2014
1.538
1.969
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(

Телевизија имам у зграда каква што било кој оператор во државава може само да сонува и тоа бесплатно (на пример HBO имам преку 10 години, а од лани ги пуштија HBO каналите во HD), така да не ми треба телевизија, башка што ретко кога гледам.
Има. Се вика еден мобилен број на сметка и интернет конекција.
Не е пакет и немаш попуст, ама има. :D

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.577
19.284

Нема ама немаш потреба да го врзуваш и мобилниот. Зашто би го врзувал?
Мислам, еве ви free tip: Никогаш не земајте пакет услуги од телеком. (ниту пак електроника на рати)

https://www.telekom.mk/max-optic.nspx

@others
И, дечки..
Не знам како е во вашиот универзум ама месечно да фукнеш 3000 денари на телеком.. еве не знам.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
@others
И, дечки..
Не знам како е во вашиот универзум ама месечно да фукнеш 3000 денари на телеком.. еве не знам.
Не е 3к, 2500 е.
Плус субвенцијава од 12к (како иде ова, не сум најсигурен?) не е за потценување, му доаѓа 2к месечно...

Последна промена:

Gaston

user
9 февруари 2011
1.729
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Сеа им плаќам на телекабел 850 денари за тапа нет и тв што не ја гледам. Мобилен 900.
Не ми се дава толку пари за интернет конекција, мислев да не може во комбинација некаква да добијам попуст.
Значи да почекам Телекабел да се покакаат до крај па да морам да бегам или да почекам Телеком да дадат редовна цена како онаа што ја даваат во првите 2 месеци (никад?).

Wasted Cobe

hello world
11 јуни 2011
66
42
Skopje

Телевизија имам у зграда каква што било кој оператор во државава може само да сонува и тоа бесплатно (на пример HBO имам преку 10 години,
а од лани ги пуштија HBO каналите во HD),...

кај мене иста приказна од маалската сателитска

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје

Ја имам само оптички нет, ништо друго, 1400 денари. Се разбира после кога имаш добар нет може да имаш и све друго али тоа е друга приказна. :)

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 7 / 64Bit
2500 Denari + 12000 Denari Bonus za nov korisnik ? Korisnik na One t.e segasen Vip sum 10 godini od vremeto na On.Net , koga dojde vreme da proveram za paketot 100/5 da vidam dali ima podrska i kolku imam bonus mi rekoa bonusot e trgnat vekje nema bonus za Internetot samo za mobilen...

E ko vas J*be ondak...

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.766
12.730
Skopje
www.wemaxa.com
Да појаснам, кога има -25% на претплатата, нема бонуси. Земав Магента 1 со опции М-М (за тв и мобилен) и L за оптичкиот интернет (50Mbit/1Terabyte limit), фаќа накај 2850 ден/месечно/24 месеци. Цената е фиксна, нема буџети и слично. Барем така ми кажаа. 2 мобилни линии со 8GB/4G/500min.меѓународно./неограничени локални.

bobster

read-only
15 август 2013
15
13
можам да потврдам мене дома ми имаат склучено договор во кој што го убедувале татко ми дека морало и телевизија да се стави ( се работи за постаро лице, јас не бев во можност тогаш да помогнам при склучување на договор). Сега ми истекува договорот со т-хоум и единствена услуга што сакам да ја добијам е интернет, значи да се определам само за махс оптик пакетот од 1400 денари со ддв така?

п.с. видов дека зборите и за модем + рутер кои се придобивките да купам станд алоун модем за оваа конекција?

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 7 / 64Bit
@xenon
Ima nekoj si Familiaren budzet koj sledi za davata broja po 6k denari 2*6000=12.000 Denari bonus za nekoj aparat mozes da gi koristis no ne i za lakanje smetki

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.084
1.387
Me интересира S и M по колку имаат D/U? L колку што прочитав од постот на ксенон е 50мбит. Друго за телевизијата ме интересира М пакетот, до колку телевизори поддржува и колку е доплатата за +уште еден?

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно