Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Нов Форум

taranenik

lurker
12 јуни 2007
555
15
Се спрема нов форум на кој што ќе се здружат силите на сите студенти заедно :)

Гледам дека нема форум за студентите, односно нема централно место за споделување на идеи и информации за сите студенти од сите Универзитети.
Регистриран е домеин, и phpbb скриптата е закачена.
Сега на ред е организацијата на форумот, па затоа би ве замолил за помош од тие што имаат искуство со администрација, модерирање на форуми да даваат предлози и идеи,
како да изгледа, како да се среди. Секоја помош е добредојдена, секоја идеја е добредојдена.
Се надевам на успешна соработка со сите студенти, бивши, сегашни и идни :)

Може да ме контактирате и по ПП.

taranenik

lurker
12 јуни 2007
555
15
Еве веќе при крај сме со форумот па би сакал да слушнам ваше мислење околу структурата и функционалноста на форумот, дали има нешто што недостасува, или има вишок. Едноставно, дадете ваше мислење.

www.fakulteti.com.mk/forum

Supporter

lurker
31 август 2008
850
141
Добар форум пред се. Функционалноста на ниво. :) Само мој предлог е да напрајте ново лого, добра е и ова али нешто посветло да биде како другиот дел од темплејтот. :)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.803
33.939
roka.mk
Еве веќе при крај сме со форумот па би сакал да слушнам ваше мислење околу структурата и функционалноста на форумот, дали има нешто што недостасува, или има вишок. Едноставно, дадете ваше мислење.

www.fakulteti.com.mk/forum

Напрајте темплејт по ваша мерка,нешто да биде у контекст на темата на форумот.

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.647
196
Прегледен форум како што кажа supporter меѓутоа ме нервира таа стандардна phpbb тема.
И напрајте лого а не таков банер, тие елементи од банерот вметнете ги некако во темата.

ExtremeBt

hello world
16 мај 2009
263
69
Идејата е супер.. споделување на идеи и мислења меѓу студентите! :bravo:
Моја забелешка, како и претходните... поработете малку на дизајнот, да биди попримамлив, подобра тема, лого, ова она...

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
Napravite si pointeresno logo, slika kako i da e :) Studenti ste majku mu stara, sigurno ima ludje sto znaat kako da go napravat toa :)

inaku super idea :bravo:

taranenik

lurker
12 јуни 2007
555
15
Ви благодарам на сите за подршката и за вашите мислења.
Форумот е релативно нов, т.е 2 недели од кога е почнато со работа и уредување.
Сепак ќе се потрудиме да изгледа подобро, лого сега за сега нема, но тоа ќе биде проектна задача на членовите на форумот :D кој ќе сака да направи лого. Сепак ова е од студентите за студентите.
Повеќе информации, наскоро.

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.031
547
www.ibiz.mk
според мене подобра варијанта е некоја социјална мрежа отколку форум

која ви е замислата на форумот??, со споделување на информации и знаење подобро ви е социјална мрежа, ке си ставам во листа само особи/групи кои ме интересираат, а не вака

ем поголема интеракција ке се има ем пофунцкионално

вака, според мене губите време, ако е за форум и сл. скоро секој факултет си има, побрзо ке дознаам за некои информации таму отколку тука
а како студенти тоа ни е најбитно, информации :)

taranenik

lurker
12 јуни 2007
555
15
Не сите факултети имаат форуми, и не сите факултети на време ги доставуваат информациите на своите сајтови. На пример земи го Филолошкиот Факултет и се ќе ти стане јасно.

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.031
547
www.ibiz.mk
ете ја поентата, што ме интересира мене за филолошки, и зошто со форум се насочуваш на потрешна насока

ако убаво е соединување али со некоја социјална мрежа да се направат секциите и секој кај го интересира да се информира, вака некако ми е ...

Fiasco

poweruser
2 март 2008
3.036
203
404
www.igorjanevski.com
според мене подобра варијанта е некоја социјална мрежа отколку форум

Нешто слично на оваа идеја е Macedonia Live. Секој факултет има посебна група и за секоја информација може да се пушта порака до сите членови на таа група. И да не си онлајн во моментот кога е пуштена пораката, ќе ја добиеш на следно логирање.

Доволно ефикасно?

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.031
547
www.ibiz.mk
Нешто слично на оваа идеја е Macedonia Live. Секој факултет има посебна група и за секоја информација може да се пушта порака до сите членови на таа група. И да не си онлајн во моментот кога е пуштена пораката, ќе ја добиеш на следно логирање.

Доволно ефикасно?

да не сум толку информиран со м. лајф како е и колкава историја назад сочувува,

али тука кога се почнува од 0 може малку креативност не само да се инсталира phpbb, кога . да си е така по групи и да може да се прават расни дискусии во секоја група

со phpbb си доста вржан, и мислам дека не е најсјајно решение за ова, али они си знаат :)

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.719
3.390
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Еве поддршка и од мене. Имате добар домен, сајтот е топ сепак како за почеток е супер. Форумот некако не ми се допаѓа, ме нервира онаа дифолт класична тема, во иднина би било супер доколку го промените.
Она доле берзана овде ко малце побрзо да ми оди :) или мене така ми се чини.
btw очекувам и поддршка од It.com.mk за порталов.

Како и да е ова го сметам за добар проект.

taranenik

lurker
12 јуни 2007
555
15
Еве поддршка и од мене. Имате добар домен, сајтот е топ сепак како за почеток е супер. Форумот некако не ми се допаѓа, ме нервира онаа дифолт класична тема, во иднина би било супер доколку го промените.
Она доле берзана овде ко малце побрзо да ми оди :) или мене така ми се чини.
btw очекувам и поддршка од It.com.mk за порталов.

Како и да е ова го сметам за добар проект.

Благодариме за подршката :D

Ќе работиме на подобрување и усовршување на порталот и на форумот. Имаме големи планови за тоа како треба да изгледа и да функционира цел проект, но за тоа треба време и ресурси :D

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.803
33.939
roka.mk
На форумот дефинитивно му треба редизајн,а порталчето е тип-топ ептен ми се свиќа...Браво имате и моја подршка....

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
Како почна, до каде се сега.... Приказна за еден успешен проект.... Браво за Жарко и за сите останати....

П.С. Предупредување! Оваа тема е постара од 5500 денови. ;)

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.179
18.805
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет