Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Некој што работи во Photoshop

kalimerko!

hello world
9 мај 2010
121
44
Здраво,

Пред неколку денови за $3 купив 3 мали копчиња за мојот сајт. Типот ми вети дека се со .PSD но добив само .PNG фајлови во зипот.:O Од "дизајнерот" ни трага ни глас. Ќе може ли некој што работи во Фотошоп да го одстрани текстот од копчињата?

Еве ги копчињата:

quicktour-btn.png
signup-btn.png
choose-account-btn.png

Хелп :(

ЕДИТ: Грешна тема, ако може некој од модераторите да ја премести во Графика

B^nDIT

user
6 февруари 2010
1.124
315
Мислев дека се со градиент обичен али има wavy ефект... Со новиот PS5 има опции за автоматско пополнување празнини али неможе. Инаку бесплатни вакви копчиња можеш онлајн да си направиш,дури и боље :D

Еве ти страници:
Код:
http://www.buttonator.com/
http://www.mycoolbutton.com/
http://jirox.net/AsButtonGen/

Дракула

hello world
16 април 2010
93
6
Пробав со CS5 ама неубо излегва. Со малце работа можи да се средат ама мака ми е.

Ги отворив и со Fireworks ама само еден лејер е.

И не лажи дека ги имаш купено :D

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.519
:D:D:D Ako za vakvi raboti davas 3$, sto ke bide koga ke ti treba cel se od kopcinja :D:D:D

hromdesign

hello world
12 јули 2010
58
1
Ај да не отварам нова тема ке ве молам некој да се нафати вакво нешто немора потполно исто да ми изработи само со друго лице ке ви дадам по пп.
38339_1541785465618_1264389528_31448610_5857801_n.jpg

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Може....Цената би би била околку 12 000 денари...Доколку си заинтересиран контактирај ме на порака.
Поздрав

hromdesign

hello world
12 јули 2010
58
1
Значи за 12.000 ми прават веб страна а 12.000 не давам за ова...Пред се и јас работам графички дизајн но не успевам тоа да го направам сеуште сум почетник и прескапо е за тоа(мое мислење)...Али пошто глеам сакате да заработите а јас не сакам да дадам пари ке може ли барем да ми помогнете некако да ми кажете како да го направам...:bye1:

B^nDIT

user
6 февруари 2010
1.124
315
Значи за 12.000 ми прават веб страна а 12.000 не давам за ова...Пред се и јас работам графички дизајн но не успевам тоа да го направам сеуште сум почетник и прескапо е за тоа(мое мислење)...Али пошто глеам сакате да заработите а јас не сакам да дадам пари ке може ли барем да ми помогнете некако да ми кажете како да го направам...:bye1:
Ова е уметност и никој професионален графичар не би сакал да ти прави плагијати.

Како да го направиш? Отвори фотошоп и стисни File->New и после пушти ја фантазијата. После,стисни File->Save As... и пиши slika.jpg :)

hromdesign

hello world
12 јули 2010
58
1
Хм го разбирам тоа но според цените на некој професионални графичари за 12.000 прават цели брошури каталози и што ти ја знам али 12.000 за слика што треба да ја дадам на девојче па ке купам од продавница од уметник што ке ја нацрта(без навреда)Прескапо е нигде не видов за 12.000 да се прави ссамо 1 слика али добро вие си знаете:D

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Хм го разбирам тоа но според цените на некој професионални графичари за 12.000 прават цели брошури каталози и што ти ја знам али 12.000 за слика што треба да ја дадам на девојче па ке купам од продавница од уметник што ке ја нацрта(без навреда)Прескапо е нигде не видов за 12.000 да се прави ссамо 1 слика али добро вие си знаете:D

Вака сега д ти кажам другарски. Прво ова е толку комплициран цртеж што не можам да ти објаснам. Второ, идеја како идеја е сигурно на некого, а идејата се плаќа. Како што кажаа погоре плагијат треба да направиш, секако нема идентично но ке се направат промени. Каталози, брошури, визит карти, и такви глупости со готови четни се прават од 15 минути до саат време за оние најдобрите... Ваков цртеж ке ти одземе можеби и месец дена доколку си екстремно добар познавач на фотошок.
Цената од 12 000 денари за ваква работа е нула, ништо...Изработка на обична корица за некоја книга чини многу повеќе, зборувам за изработка на дизајн и финален изглед...Така да онака чисто информативно ти ја кажав цената колку да имаш ориентација за што правиме муабет. Јас лично не работам фотошок, го познавам онолку колку што ми треба, но девојками се бави професионално со тоа па онака колку што ја погледна сликата се насмеа и ми даде информација дека за помалку од 200 е не би сакала ни да разговара за изработка на некој ваков проект... Е сеа што се однесува до мене до некаде и ја разбирам...Повеќе од 4 години професионално се занимава со графички дизајн, а згора на тоа претходно има плаќано студии, нели... Не знам кој би сакал некому да изработи проект за џабе :)
Ова е проект, е е играчка, да не ме сватиш погрешно... И многу нормално ако нешто ти се расипе дома кога ке викнеш мајстор да ти го поправи, мораш да платиш...Ние сме таков народ, и мајсторот да ти смени осигурач и да ти побара 500 денари за поправката у состојба сме око да му извадиме за 500 денари, затоа што потрошил 20 денари за дел а наплатил 480 за работна рака, а практично ништо не направил :isplashen: Е па ако практично ништо не направил според домаќинот, што к*р викал мајстор? Што не си го поправел дефектот сам??? Ама тоа ти е, македонштина...
Се извинувам што малку ја разводнив темава, но мораф да отидам малку офтопик за да објаснам практично :LOL:

hromdesign

hello world
12 јули 2010
58
1
Вака сега д ти кажам другарски. Прво ова е толку комплициран цртеж што не можам да ти објаснам. Второ, идеја како идеја е сигурно на некого, а идејата се плаќа. Како што кажаа погоре плагијат треба да направиш, секако нема идентично но ке се направат промени. Каталози, брошури, визит карти, и такви глупости со готови четни се прават од 15 минути до саат време за оние најдобрите... Ваков цртеж ке ти одземе можеби и месец дена доколку си екстремно добар познавач на фотошок.
Цената од 12 000 денари за ваква работа е нула, ништо...Изработка на обична корица за некоја книга чини многу повеќе, зборувам за изработка на дизајн и финален изглед...Така да онака чисто информативно ти ја кажав цената колку да имаш ориентација за што правиме муабет. Јас лично не работам фотошок, го познавам онолку колку што ми треба, но девојками се бави професионално со тоа па онака колку што ја погледна сликата се насмеа и ми даде информација дека за помалку од 200 е не би сакала ни да разговара за изработка на некој ваков проект... Е сеа што се однесува до мене до некаде и ја разбирам...Повеќе од 4 години професионално се занимава со графички дизајн, а згора на тоа претходно има плаќано студии, нели... Не знам кој би сакал некому да изработи проект за џабе :)
Ова е проект, е е играчка, да не ме сватиш погрешно... И многу нормално ако нешто ти се расипе дома кога ке викнеш мајстор да ти го поправи, мораш да платиш...Ние сме таков народ, и мајсторот да ти смени осигурач и да ти побара 500 денари за поправката у состојба сме око да му извадиме за 500 денари, затоа што потрошил 20 денари за дел а наплатил 480 за работна рака, а практично ништо не направил :isplashen: Е па ако практично ништо не направил според домаќинот, што к*р викал мајстор? Што не си го поправел дефектот сам??? Ама тоа ти е, македонштина...
Се извинувам што малку ја разводнив темава, но мораф да отидам малку офтопик за да објаснам практично :LOL:
Ве сваќам али тоа за цената и мое мислење беше...Сепак и јас одам на курс кој го плаќам дупло од ценава, давам пари и за книги али зборот ми беше дека го учам графичкиот дизајн и не ми се дава на друг толку парид да ми го работи тоа што можеби и јас ке можам да го изработам за некоја година, месец или повеќе не е битно но како и да е фала што се понудивте:bye1:

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Ова последново размислување е баш она на кое сакав да ти укажам за да го сватиш сам и многу ми е мило што успеав во тоа :bravo:
Искрено сакам не ваква, него 100 пати подобра идеја да добиеш и да ја направиш сам.

Дракула

hello world
16 април 2010
93
6
Се сликаш сам или земаш слика од интернет во ваква поза (со раката на нос демек тргаш). Земаш книга со вакви страни и ја лепиш на лицето, ја обликуваш и по 1 ден работа го добиваш ова.

hromdesign

hello world
12 јули 2010
58
1
@hromdesign

Шо ќе ти е ваква слика жити се?! :D
Ме бендиса ептен и имав у план да ја ставам на мајца...ке си ја направев транспарентна јас али другото ми е тешко да го направам тали неможам да се снајдам така да ништо од тоа:ermm:

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
И 1,000 демари ти се многу за таква слика,поошо гледам @Дракула прифаќа да ја прави за банче:D

astojkovski

hello world
12 ноември 2008
261
42
Брат, курс е курс... Шо ако имаш чекич ако не знаеш да заковаш шајка :) Размислувај креативно, најлудите ствари у фотошоп се прават со наједноставни алатки. Има цаки и финти што само искуството си ги носи. Никаков курс :) Само работи си, залагај се, експериментирај, и еден ден и ти ќе бараш пари за ова, верувај :)

Пеон

hello world
13 март 2008
75
1
Абе какви цаки и финти ова воопшто не е едноставна работа. Точно е дека на freelance сајтовите се прават цели брошури за 30$ ама за ова треба да ги засукаш ракавите ако сакаш да изгледа добро и професионално.Цената од 12 000 ден. е сосем оправдана. Оние што викаат дека ќе го направат ова за 1000 ден. не знаат што точно треба да направат. Без разлика дали некој ќе го направи ова за 12000 ден. или за 1000 ден. ќе се изнамачи.

puler

hello world
21 јуни 2008
124
25
ako ima nekoj zaintresiran za najmuvanje na graficki dizajner slobodno pisete privatna poraka ili kontraktirajte preku mojot skype: da.funk-

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно