Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Најдобра пица во Скопје?

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
876
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Исто, поготово пастрмајлиите, вчера баш порачав преку Wolt
Верона бр.1 за пастрамајлии а за пица големо НЕ, не се прави пица со исто тесто како пастрамајлии, не е тоа тоа:cool:

Twisted

hello world
3 јануари 2016
285
180
15 за 12 морам да пробам, колешка од работа премногу ги фали
15 за 12 е overhyped според мене, баш ради тие колешките. Јас ја јадев таа со ф'стак што ми ја фалеше, но беше премногу мрсна и тешка за јадење.

smole

poweruser
18 април 2007
3.898
4.579
Достава - Padrini Влае, и Mama italiana е ок
Седнување - Пелистер
15 до 12 премогу тесто за мој вкус
Гиго Влае - олд скул ужас

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.130
1.530
Скопје
Mamma Italiana долго време ми беше фаворит, сега или ми се згади или ја расипаа.
Pizza Hot Delivery ми е солидна во Аеродром (јадење таму), Tutto Pizza Центар, 15 за 12 Кисела Вода, Stazione Охрид.

Од ресторантска Балила.

Не сум фан на наполетанска пица лично.

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Исто убава пица имам јадено од пица 5 мислам се викаше во ново лисиче
Пица5 се добри за „олдскул“ македонски стил на пица како што порано беа сите, поише new york него наполитан, сега делува како 80% од пицериите да се наполитан стил, што е океј само по себе, но пак има место и за другиот стил

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.055
3.492
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
од дамна немам истражувано пици, така да во моментов Gino ми стои ко примарна.
Ако некој јадел Gino пица и знае боља да крцка тестото нека каже.

Морам да признаам, иам и друг вкус за пица, кај што не е скроз такво крцкаво тестото, туку е ко во Енрико ко кифлица малце ... и тоа ми се свиѓа.

Сакам да кажам, коа е за кафана муабетот, нема најбоља. има контекст, nuance шо би се рекло.

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
од дамна немам истражувано пици, така да во моментов Gino ми стои ко примарна.
Ако некој јадел Gino пица и знае боља да крцка тестото нека каже.

Морам да признаам, иам и друг вкус за пица, кај што не е скроз такво крцкаво тестото, туку е ко во Енрико ко кифлица малце ... и тоа ми се свиѓа.

Сакам да кажам, коа е за кафана муабетот, нема најбоља. има контекст, nuance шо би се рекло.
Купив од Gino поради ова и реално малце разочаран.... да е хрцкаво што е супер но ми делува како полоша верзија од нешто како pizza5 (тој стар македонски стил на тенка пица), немаше многу ни вкус ни кашкавал во споредба со pizza5 а иста цена, не би земал пак

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.054
14.133
Gino одамна имаа убави пици. Денес не е тоа тоа.

Во Скопје нема повеќе никаде фантастично добри пици како порано. Ме бендиса пред некое време пицата од Пелистер. Потоа повторно нарачав и не бев задоволен. Има разлики во квалитет од нарачка до нарачка.

Мислам дека сакаат сите да задржат цена додека цените на намирниците одат напред па и квалитетот опаѓа.

Пица5 е една од оние кои немаат намера да менуваат дистрибутери на намирници за да биде поефтино. Мама италиана и пемпеле не се лоши но проблем е што често ги прегоруваат рабовите од пиците и ми ги носат ќумури. Треба да тргам од страните за да јадам.

Доминос има релативно добар квалитет како на тесто така и на намирници. Но нивната понуда на пици не секогаш се совпаѓа со вкусот на македонецот. Плус и реално не се исти со италијанска пица. Енрико не се лоши но далеку од најдобра пица која сум пробал.

Мато наполетано имаат одлично тесто и намирници. Меѓутоа цената е во небеса. Нарачав неколку. Но некако не добив желба да нарачам уште.

Пица џакомо не сум пробал.

Генерално нарачувам од мама италијана и доминос најчесто.

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Gino одамна имаа убави пици. Денес не е тоа тоа.

Во Скопје нема повеќе никаде фантастично добри пици како порано. Ме бендиса пред некое време пицата од Пелистер. Потоа повторно нарачав и не бев задоволен. Има разлики во квалитет од нарачка до нарачка.

Мислам дека сакаат сите да задржат цена додека цените на намирниците одат напред па и квалитетот опаѓа.

Пица5 е една од оние кои немаат намера да менуваат дистрибутери на намирници за да биде поефтино. Мама италиана и пемпеле не се лоши но проблем е што често ги прегоруваат рабовите од пиците и ми ги носат ќумури. Треба да тргам од страните за да јадам.

Доминос има релативно добар квалитет како на тесто така и на намирници. Но нивната понуда на пици не секогаш се совпаѓа со вкусот на македонецот. Плус и реално не се исти со италијанска пица. Енрико не се лоши но далеку од најдобра пица која сум пробал.

Мато наполетано имаат одлично тесто и намирници. Меѓутоа цената е во небеса. Нарачав неколку. Но некако не добив желба да нарачам уште.

Пица џакомо не сум пробал.

Генерално нарачувам од мама италијана и доминос најчесто.
Реално многу и почнаа да копираат Доминос со работи како бургер пица, и ја доста редовно ако зимам пица од нив зимам но сакав промена, иначе препорачувам Moretti да пробаш што горе ги спомнав, од тогаш иам 2 пати зимано и се супер, ништо воодушачко но многу солидно, боље него мама италиана според мене

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.145
16.230
Гиго Влае - олд скул ужас
Леле еј, со сета почит кон луѓето што работат, хранат семејства и вадат парче леб, ама тоа е навреда да се каже дека е пица. Мое лично искуство. Попрво би геврек макар и за истата цена.

GreenVlach

hello world
11 мај 2020
161
107
Скопје
Овералл Пицерија Гиго во Влае (особено бургерот)
За седнување Пелистер, 511 и 15за12
За подигање Pizza Night (Аеродром), Пемпеле

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно