Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

најдобра банка во мк?

И

Избришан член 41324

Гостин
Еве го стикерот.

Атачменти

• IMG_0849.jpeg
    IMG_0849.jpeg
    737,8 KB · Прегледи: 86
Изменето од модератор:

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
566
Не не е можно тоа еднаш месечно како чланарина за користење е тоа.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Дека јас пред некој ден ја обновив картичката и побарав да ми отворат за Мобилно банкарство. Немав пари на картичката и сега кога имав пари гледам нешто помалку беше од тоа што ја имав сумата пуштено на сметка.

Ситно ситно банкиве само нешто земаат пари.

mikac

read-only
12 декември 2014
35
43
mikac's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 7 7800X3D Gaming Processor & Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Asus Prime X670E- PRO WiFi
Storage
SAMSUNG 980 Pro 1 TB + SAMSUNG 980 Pro 2 TB
PSU
BeQuiet pure Power 12m 1000W
RAM
G.Skill 6000MHz CL30 G.SKILL Trident Z5 NEO AMD EXPO matte black
Video card
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GeForce GTX 970 4GB
Case
BeQuiet pure base 500dx
Mouse
Logitech g102 lightsync
Keyboard
Genesis Gaming Thor 300 Mechanical Brown Switch
Audio
onboard
Monitor
LG 27GP850-B
OS
Windows 11, X64

Chiller

user
8 март 2012
1.570
1.174
Скопје Аеродром
Искуства со Силк Роуд банка?
Подалеку од тие измамници.

Во суштина се сите исти но овие знаат да бутаат скриени трошоци па опомени....

Имав искуство со нив со Американ Експрес и ми ставаа од ракав вадени давачки.

Ја затворив сметката се раздолжив и после 2 години ми стигна фактура од нив.

По моја реакција „длабоко“ ми се извинија и нормално не ја платив.

Со други зборови, не си ја зимај бељата со нив.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.799
4.514
Неготино
Што ако пример немам две три месеци воопшто пари ќе земат месецот кога ќе имам на картичката пари за сите месеци што сум немал?
Не би требало. Банките обично ако не правиш трансакција од сметката во месецот, не наплаќаат ништо.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.807
3.998
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Што ако пример немам две три месеци воопшто пари ќе земат месецот кога ќе имам на картичката пари за сите месеци што сум немал?
Тоа не би требало. Пример комерцијална имам приметено ако не влегувам на акаунтот (не ја користам сметката) не ми зема пари секој месец.

Chiller

user
8 март 2012
1.570
1.174
Скопје Аеродром
Халкбанка ќе ти земе за сите месеци, за другите банки незнам.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
577
394
Халкбанка ќе ти земе за сите месеци, за другите банки незнам.
Da, potvrduvam isto halk smetkata mi stoese taka i posle nekolku meseci podnesov za karticka, morav da si gi platam site odrzuvanja za prethodnite meseci.

Silk road ne, ja podignav kartickata a smetkata bese od mart, ne mi baraa da platam nisto, niti za clenarina za kartickata.

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Дали некој има повеќе информации во која банка е најисплатливо да се има сметка со пакет за онлајн банкарство (на кое има можност и за плаќање а не само само основен преглед)?

Viko

hello world
28 јуни 2022
315
293
Дали некој има повеќе информации во која банка е најисплатливо да се има сметка со пакет за онлајн банкарство (на кое има можност и за плаќање а не само преглед)?
Горе доле веќе сегде ти дојде исто ако примаш плата во таа банка иди со Халк/ Прокредит, вадење од секој банкомат во МК без провизија додуша кај Прокредит 3 повлекувања (изминатиов период Прокредит е супер бидејќи стално нудат некои промоции ова она, па ако отвориш сметка онлајн ќе имаш 12 месеци бесплатна сметка и е банк).

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.308
2.724
Дали некој има повеќе информации во која банка е најисплатливо да се има сметка со пакет за онлајн банкарство (на кое има можност и за плаќање а не само само основен преглед)?

Комерцијална, 40 денари е. Другиве над 120-30

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Горе доле веќе сегде ти дојде исто ако примаш плата во таа банка иди со Халк/ Прокредит, вадење од секој банкомат во МК без провизија додуша кај Прокредит 3 повлекувања (изминатиов период Прокредит е супер бидејќи стално нудат некои промоции ова она, па ако отвориш сметка онлајн ќе имаш 12 месеци бесплатна сметка и е банк).
Без примање плата во таа банка.
Да, ја гледав баш таа промоција но најверојатно не е можно бесплатно повлекување од други банкомати со основниот пакет. Дали знаеш освен тие 60 ден. колкави се трошоците за одржување?
Мислењето е автоматски споено:

Комерцијална, 40 денари е. Другиве над 120-30
Комерцијална ми е ставена на црна листа одамна, заради комплексноста со е-банкарството, морав за секоја ситница да одам во експозитура (за пред 3-4 години ова).
40 денари е за електронско банкарство? А за одржување?

Viko

hello world
28 јуни 2022
315
293
Да, ја гледав баш таа промоција но најверојатно не е можно бесплатно повлекување од други банкомати со основниот пакет. Дали знаеш освен тие 60 ден. колкави се трошоците за одржување?
Да ти кажам право не знам ама секоја банка ако користиш картичка или нивни услуги а не примаш плата кај нив ќе ти најдат да ти наплатат нешто плус… разгедај на Прокредит колкави им се надоместоците за картичка итн за неприматели на плата (Халк паѓа у вода бидејќи мораш да примаш плата кај нив за да имаш вадење од секој АТМ без провизија)

Едит: 3 бесплатни повлекувања имаш во основниот пакет.

Последна промена:

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.308
2.724
Мислењето е автоматски споено:

Комерцијална ми е ставена на црна листа одамна, заради комплексноста со е-банкарството, морав за секоја ситница да одам во експозитура (за пред 3-4 години ова).
40 денари е за електронско банкарство? А за одржување?

30-40 денари не ме држи за збор. Иначе имаат нова апликација и све е добро направено.

Viko

hello world
28 јуни 2022
315
293
Да ти кажам право не знам ама секоја банка ако користиш картичка или нивни услуги а не примаш плата кај нив ќе ти најдат да ти наплатат нешто плус… разгедај на Прокредит колкави им се надоместоците за картичка итн за неприматели на плата (Халк паѓа у вода бидејќи мораш да примаш плата кај нив за да имаш вадење од секој АТМ без провизија)
Таман ги пофалив Прокредит ставиле 200 денари годишно трошок за м-Токен од септември… па добро ОФИЦИЈАЛНО најдобра банка не постои…

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
577
394
Nekako NLB odat so digitalizacijata i uslugite na vrv, prvi stavija najvekje cash in bankomati, prvi so skoro site raboti sto sega gi ima vo skoro site banki, samo toa bez provizija na drugi bankomati go nemaat ama zatoa imaat bankomati na najfrekventni mesta, dzabe na komercijalna i stopanska ako imaat nesto novo koga pola od uslugite ne im se funkcionalni nemozes bankarstvo da aktiviras onlajn

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
860
Комерцијална. Месечно 75 денари без плата. Провизија за водење на сметка - 40 денари, надомест за електронско банкарство - 35 денари. Со плата мислам дека е и помалку. Без активност - 0 денари. Прекрасни и мошне функционални веб и мобилни апликации. И не, не е точно дека им се нефункционални услугите и не можеш да активираш онлајн. Сѐ функционира и сѐ функционира онлајн. Меѓу што и самото отворање сметка - без посета, сѐ онлајн.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.807
3.998
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Стопанска: провизија за водење на сметка 30 денари а надомест за електронско банкарство 35 денари...

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.807
3.998
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS