marv
Unbeatable
- 5 октомври 2007
- 5.658
- 5.373
А зошто е невозможна?Да! И невозможна е курсна разлика од 7/25 денари!
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
А зошто е невозможна?Да! И невозможна е курсна разлика од 7/25 денари!
Интересно е што до сега сум платил на тему со иста картица 5-6 пати и никогаш плус не ми наплатиле, последниот пат беше првиот пат што зедоа 7 ден...Од Стопанска банка на call центар за разликите од неколку денари на Тему кажаа вака:
Вие плаќате во денари, а Тему задолжува во евра. Разликата е од курсот.
Мене по мејлот што ми го вратија (на претходната страна има скрин) им пишав не е поентата во тие 25 денари не е којзнае колкава сума па да ми ги враќаат и им реков дека ме интересира како е дојдено до таа разлика и плус приметив дека на авионски карти купени 5.6.2025 исто така платени во денари имам +7 денари „провизија” па чекам одговор.Интересно е што до сега сум платил на тему со иста картица 5-6 пати и никогаш плус не ми наплатиле, последниот пат беше првиот пат што зедоа 7 ден...
Така да тие муабети разлика во курс бла бла не држат вода и плус картици од други банки немаат проблем...
На крај се сведува на..Ако Помине..Помине...Мене по мејлот што ми го вратија (на претходната страна има скрин) им пишав не е поентата во тие 25 денари не е којзнае колкава сума па да ми ги враќаат и им реков дека ме интересира како е дојдено до таа разлика и плус приметив дека на авионски карти купени 5.6.2025 исто така платени во денари имам +7 денари „провизија” па чекам одговор.
П.С. Ми ги вратија тие 24 денари![]()
Сега баш отворив мобилно банкарство ставив филтер од лани годинава до сега и да ми покажува трансакции само од тему очигледно одамна не „крадуцкале” по некој денар како што можете да видите. Имаше уште 5-6 трансакции со разлика од платена и прокнижена сума од 3 до 8/9 денари по плаќање ама ме мрзеше да се замарам да скринам сецкам итн…На крај се сведува на..Ако Помине..Помине...
Тогаш зошто кога се пожалив за една сметка ми ги вратија парите? Воопшто не објаснуваат ништо од банкава. Сега треба проба со картица од друга банка па да видиме дали и тие ќе земаат + денариСега баш отворив мобилно банкарство ставив филтер од лани годинава до сега и да ми покажува трансакции само од тему очигледно одамна не „крадуцкале” по некој денар како што можете да видите. Имаше уште 5-6 трансакции со разлика од платена и прокнижена сума од 3 до 8/9 денари по плаќање ама ме мрзеше да се замарам да скринам сецкам итн…
Несакам да се навраќам на претходната страна пишував со Халк 100% не земаат ниту денар повеќе за трансакции во денари ама од друга страна за плаќање во друга валута наплаќаат многу повеќе отколку СТБ…Тогаш зошто кога се пожалив за една сметка ми ги вратија парите? Воопшто не објаснуваат ништо од банкава. Сега треба проба со картица од друга банка па да видиме дали и тие ќе земаат + денари
Ако разбрав нешто ја теНесакам да се навраќам на претходната страна пишував со Халк 100% не земаат ниту денар повеќе за трансакции во денари ама од друга страна за плаќање во друга валута наплаќаат многу повеќе отколку СТБ…
PCB за отворање онлајн до 31.8 нудат бесплатно е банкарство и платежна сметка 1 година![]()
Халкбанк овозможува отворање на сметка и електронско банкарство – 100% онлајн - Pari.com.mk
Халкбанк АД Скопје го проширува својот дигитален спектар на услуги со воведување на можноста за целосно онлајн отворање на платежна сметка и активирање на електронско/мобилно банкарство – брзо, лесно и без посета на филијала. Следејќи ги најновите трендови во дигиталното банкарство и стремејќи...pari.com.mk
Бре мајката ахахахахАко разбрав нешто ја те
Преска не го ни прочитав бидејќи ова се кладам ни они самите не го разбираат ама сега гледам вика „според договорот за виза интернет картичка кој го имате склучено”, а од нив имам само Мастер дебитна ама очигледно попрво би ми ја вратиле „провизијата” одколку да одговорат на прашањето на што се должи плус сумата…Бре мајката ахахахах
Eve probav vcera ova kaj prijatel da napravime, izleva Greska.![]()
Халкбанк овозможува отворање на сметка и електронско банкарство – 100% онлајн - Pari.com.mk
Халкбанк АД Скопје го проширува својот дигитален спектар на услуги со воведување на можноста за целосно онлајн отворање на платежна сметка и активирање на електронско/мобилно банкарство – брзо, лесно и без посета на филијала. Следејќи ги најновите трендови во дигиталното банкарство и стремејќи...pari.com.mk
Мислат дека сме 2010 кога андроид телефоните тек се развиваа. За вакво нешто се менува банка. Стопанска не ми наплаќа ништо за промена на лимит ниту електронско банкарство.Ебана шпаркасе банка.
Здраво сакам да променам лимит на картичка за Онлине плаќања. Се наплаќа тоа дечко 400 денари ми вика
400 факинг ебани денари за промена на лимит.
друга опција ти е да активираш електронско банкарство, 150 денари за активација и ова се плаќа и некој 100-150 после е секој месец
па така сам да си смениш.
мислам дека е крајно време да се самораспуштиме како држава и да не постојме поЌе.
Чек... Абе имаш ова во мобилното банкарство. На ајфон и на андроид, вклучено во месечната претплатаЕбана шпаркасе банка.
Здраво сакам да променам лимит на картичка за Онлине плаќања. Се наплаќа тоа дечко 400 денари ми вика
400 факинг ебани денари за промена на лимит.
друга опција ти е да активираш електронско банкарство, 150 денари за активација и ова се плаќа и некој 100-150 после е секој месец
па така сам да си смениш.
мислам дека е крајно време да се самораспуштиме како држава и да не постојме поЌе.