Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

најдобра банка во мк?

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.933
2.717
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Од Стопанска банка на call центар за разликите од неколку денари на Тему кажаа вака:
Вие плаќате во денари, а Тему задолжува во евра. Разликата е од курсот.
Интересно е што до сега сум платил на тему со иста картица 5-6 пати и никогаш плус не ми наплатиле, последниот пат беше првиот пат што зедоа 7 ден...
Така да тие муабети разлика во курс бла бла не држат вода и плус картици од други банки немаат проблем...

Viko

Gaining Experience
28 јуни 2022
148
115
Интересно е што до сега сум платил на тему со иста картица 5-6 пати и никогаш плус не ми наплатиле, последниот пат беше првиот пат што зедоа 7 ден...
Така да тие муабети разлика во курс бла бла не држат вода и плус картици од други банки немаат проблем...
Мене по мејлот што ми го вратија (на претходната страна има скрин) им пишав не е поентата во тие 25 денари не е којзнае колкава сума па да ми ги враќаат и им реков дека ме интересира како е дојдено до таа разлика и плус приметив дека на авионски карти купени 5.6.2025 исто така платени во денари имам +7 денари „провизија” па чекам одговор.

П.С. Ми ги вратија тие 24 денари :rolleyes:

Атачменти

• IMG_3814.jpeg
    IMG_3814.jpeg
    159,3 KB · Прегледи: 40

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.933
2.717
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Мене по мејлот што ми го вратија (на претходната страна има скрин) им пишав не е поентата во тие 25 денари не е којзнае колкава сума па да ми ги враќаат и им реков дека ме интересира како е дојдено до таа разлика и плус приметив дека на авионски карти купени 5.6.2025 исто така платени во денари имам +7 денари „провизија” па чекам одговор.

П.С. Ми ги вратија тие 24 денари :rolleyes:
На крај се сведува на..Ако Помине..Помине...

Viko

Gaining Experience
28 јуни 2022
148
115
На крај се сведува на..Ако Помине..Помине...
Сега баш отворив мобилно банкарство ставив филтер од лани годинава до сега и да ми покажува трансакции само од тему очигледно одамна не „крадуцкале” по некој денар како што можете да видите. Имаше уште 5-6 трансакции со разлика од платена и прокнижена сума од 3 до 8/9 денари по плаќање ама ме мрзеше да се замарам да скринам сецкам итн…

Атачменти

• IMG_3816.jpeg
    IMG_3816.jpeg
    460,1 KB · Прегледи: 53

chroot

On your way to fame
12 ноември 2021
511
714
Скопје
Постои некоја банка во МК што поддржува хардверски клучеви за автентикација како Yubikey што користат Webauthn за логирање преку веб прелистувач? Знам дека подржуваат биометриска автентикација на мобилните платформи, ама не би било лошо да овозможат и вакво нешто, за да не мора со пасворди да се логираме.

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.933
2.717
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Сега баш отворив мобилно банкарство ставив филтер од лани годинава до сега и да ми покажува трансакции само од тему очигледно одамна не „крадуцкале” по некој денар како што можете да видите. Имаше уште 5-6 трансакции со разлика од платена и прокнижена сума од 3 до 8/9 денари по плаќање ама ме мрзеше да се замарам да скринам сецкам итн…
Тогаш зошто кога се пожалив за една сметка ми ги вратија парите? Воопшто не објаснуваат ништо од банкава. Сега треба проба со картица од друга банка па да видиме дали и тие ќе земаат + денари

Viko

Gaining Experience
28 јуни 2022
148
115
Тогаш зошто кога се пожалив за една сметка ми ги вратија парите? Воопшто не објаснуваат ништо од банкава. Сега треба проба со картица од друга банка па да видиме дали и тие ќе земаат + денари
Несакам да се навраќам на претходната страна пишував со Халк 100% не земаат ниту денар повеќе за трансакции во денари ама од друга страна за плаќање во друга валута наплаќаат многу повеќе отколку СТБ…

kirev

Guru
31 мај 2010
8.393
6.926
Мислам дека Недомаќинската Банка од кај ружниот сосед беше шампионо во пандемијата какви дубари им правеа на луѓето... Профитот им се дуплираше.
Во круг ги заобиколувам (како и сѐ од кај ружниот сосед, нели)

Viko

Gaining Experience
28 јуни 2022
148
115
Несакам да се навраќам на претходната страна пишував со Халк 100% не земаат ниту денар повеќе за трансакции во денари ама од друга страна за плаќање во друга валута наплаќаат многу повеќе отколку СТБ…
Ако разбрав нешто ја те

Атачменти

• IMG_3838.jpeg
    IMG_3838.jpeg
    1,2 MB · Прегледи: 68

MALINOV.A

Gaining Experience
8 септември 2022
438
273

Viko

Gaining Experience
28 јуни 2022
148
115
PCB за отворање онлајн до 31.8 нудат бесплатно е банкарство и платежна сметка 1 година

kosmos78

On your way to fame
9 јули 2023
559
597

И Комерцијална се приклучи.

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.933
2.717
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Viko

Gaining Experience
28 јуни 2022
148
115
Бре мајката ахахахах
Преска не го ни прочитав бидејќи ова се кладам ни они самите не го разбираат ама сега гледам вика „според договорот за виза интернет картичка кој го имате склучено”, а од нив имам само Мастер дебитна ама очигледно попрво би ми ја вратиле „провизијата” одколку да одговорат на прашањето на што се должи плус сумата…

MALINOV.A

Gaining Experience
8 септември 2022
438
273
Eve probav vcera ova kaj prijatel da napravime, izleva Greska.
Isto kako sekoja onlajn usluga na Halk kaj niv sve moze onlajn samo koga ke probas da go napravis ke izleze greska i ke te teraat da posetis ekspozitura hahahahah znaci stalno e taka

cppffs

Gaining Experience
7 април 2019
102
108
Ебана шпаркасе банка.

Здраво сакам да променам лимит на картичка за Онлине плаќања. Се наплаќа тоа дечко 400 денари ми вика

400 факинг ебани денари за промена на лимит.

друга опција ти е да активираш електронско банкарство, 150 денари за активација и ова се плаќа и некој 100-150 после е секој месец
па така сам да си смениш.

мислам дека е крајно време да се самораспуштиме како држава и да не постојме поЌе.

kirev

Guru
31 мај 2010
8.393
6.926
Тоа е безбедносно својство. Значи не треба да се наплаќа ич. Исто и промена на ПИН на банкомат беше 100 денари. Автоматски те тера да не го менуваш - значи полоша безбедност... Емтое... најмалку лоши банки бираме

bloops666

Gaining Experience
22 септември 2022
89
92
Да се надеваме дека покрај Paysera ќе следат и други финтек банки, па ваљда ќе имаме алтернативи.

Chiller

On your way to fame
8 март 2012
1.237
820
Скопје Аеродром
Ебана шпаркасе банка.

Здраво сакам да променам лимит на картичка за Онлине плаќања. Се наплаќа тоа дечко 400 денари ми вика

друга опција ти е да активираш електронско банкарство, 150 денари за активација и ова се плаќа и некој 100-150 после е секој месец

мислам дека е крајно време да се самораспуштиме како држава и да не постојме поЌе.
Мислат дека сме 2010 кога андроид телефоните тек се развиваа. За вакво нешто се менува банка. Стопанска не ми наплаќа ништо за промена на лимит ниту електронско банкарство.

kirev

Guru
31 мај 2010
8.393
6.926
Ебана шпаркасе банка.

Чек... Абе имаш ова во мобилното банкарство. На ајфон и на андроид, вклучено во месечната претплата

coNNectMKD

Practice makes perfect
13 март 2017
1.167
1.308
Skopje
PS. Еве можело промена на лимит у Шпаркасе, на веб сајтот е стаено. Еве и линк, имате и фино видео со how-to на најпрост начин. Линк до видеото

А преку НЛБ немаш опција преку апликација да смениш пин. На банкомат мењаш и ти наплаќа 100 денари. Додека пак ако си го заборавил, 200 денари е и мора на шалтер кај нив.

Еве ја на пример не ни можам на шалтер да им одам пошто Стопанска немаат банка што работи во сабота или пак барем до 17ч (башка тек 8:30 отвараат).
Те тера физички да одиш да ажурираш податоци на шалтер. Не можеш онлајн. А толку банална работа е, со еден емаил се решава.

Последна промена:

chroot

On your way to fame
12 ноември 2021
511
714
Скопје
Јас очекувам намалување на банкарски трошоци, кога тоа Комерцијална Банка почнале да ми наплаќаат $7 на девизни приливи под ставка провизии од банки посредници, нешто што до сега не ми го наплаќаа бидејќи испраќачот ги подмирува сите трошоци.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.492
Мислења
1.012.503
Членови
36.680
Најнов член
KMT Solutions