TouchIT
lurker
- 9 јули 2018
- 901
- 643
Јас имам на ИОС, супер работи никаков проблем не сум ималИма тука некој со еСИМ од Телеком? Се функционира топ, нема проблеми? iOS или Андроид?
Јас имам на ИОС, супер работи никаков проблем не сум ималИма тука некој со еСИМ од Телеком? Се функционира топ, нема проблеми? iOS или Андроид?
И јас сум на еСим Телеком на иос и супер си работиИма тука некој со еСИМ од Телеком? Се функционира топ, нема проблеми? iOS или Андроид?
Скапо, уште овие живеат во 2010та годинаПрипејд картички
Погледнете го атачментот 138174
Македонски Телеком има промоција во припејд, со купување на нова сим картичка:
За 499 денари добивате 50GB+50GB(се активираат преку Magenta Moments) и неограничени разговори кон Телеком - важност 7 дена на пакетот од денот на активација и 99 денари преостанат кредит(181 денар беше порано и 100 денари поефтино да се земи ваква сим картичката и 10GB интернет беше пред промоцијата)
За 1299 денари добивате:
Неограничен интернет(100GB+100GB преку Magenta Moments), неограничени разговори кон сите мрежи и 3GB Balkan roaming - важност 30 дена
Телеком нема направено измена во припејд дополнителните пакети. Јас се надевам дека ќе направам повеќе пакети со неограничени разговори кон сите мрежи и интернет во еден пакет.
Телеком има најскап припејд и мува не ги лазиСкапо, ама секое лето продаваат по неколку десетици илјади картици па зошто да намалуваат цени.
Де додека има овци ...
Јас сум се заколнал дека никогаш нема да имам ништо ни со телеком ниту со комерцијална банка. Оваа заклетва ми е уште од далечната 2003.Телеком има најскап припејд и мува не ги лази
Јас сум се заколнал дека никогаш нема да имам ништо ни со телеком ниту со комерцијална банка. Оваа заклетва ми е уште од далечната 2003.![]()
Јас сум се заколнал дека никогаш нема да имам ништо ни со телеком ниту со комерцијална банка. Оваа заклетва ми е уште од далечната 2003.![]()
Не си начекал на своја кожа за дајл-ап конекција месечно да те кољаат по 8000 ден. И банка за секое известување да ти зима по 250 ден.Ја па засега не мрдам од истиве две фирми. Не се заколнувам во ништо, ќе носам разумни одлуки спрема движењата на пазарот и моите потреби, ама и двеве фирми ми се топ! Сакам да кажам, секој со своето искуство
Не си начекал на своја кожа за дајл-ап конекција месечно да те кољаат по 8000 ден. И банка за секое известување да ти зима по 250 ден.
Изгледа си премлад за тоа време.![]()
Сакаш да кажеш никогаш не вели никогаш?!Ваљда ако ти била активна дајл ап конекцијата цело време, толку искача, 8000... ја користев vladanarm/ostvaruvame и поефтино искачаше, а комерцијална, не, не сум начекал да ми наплатата известувања по 250 денари, а ми стигаат известувања, ама ако почнат да ми наплаќаат по 250, ќе ги сменам, али нема да се обврзам дека никад веќе нема да идам кај нив, што ако другите после па направат 350 денари известување, уште ли ке седам кај нив?
После 21 година телеком припејд (2001-2022) се префрлив на А1. Ниеден пакет не беше океј, сите беа со високи цени за минута и без интернет. Интернетот плус се плаќаше и беше ограничен на 20мбита
Ништо посебно промоцијава како и обичните сим пакетиПрипејд картички
Погледнете го атачментот 138174
Македонски Телеком има промоција во припејд, со купување на нова сим картичка:
За 499 денари добивате 50GB+50GB(се активираат преку Magenta Moments) и неограничени разговори кон Телеком - важност 7 дена на пакетот од денот на активација и 99 денари преостанат кредит(181 денар беше порано и 100 денари поефтино да се земи ваква сим картичката и 10GB интернет беше пред промоцијата)
За 1299 денари добивате:
Неограничен интернет(100GB+100GB преку Magenta Moments), неограничени разговори кон сите мрежи и 3GB Balkan roaming - важност 30 дена
Телеком нема направено измена во припејд дополнителните пакети. Јас се надевам дека ќе направам повеќе пакети со неограничени разговори кон сите мрежи и интернет во еден пакет.
Ова е од понова историја линк и не била активна дајл-ап конекцијата 24/7 туку 4-5 саати дневно. Правеа пепел по импулс, затоа нема никогаш да бидам нивен корисник за било што.Ваљда ако ти била активна дајл ап конекцијата цело време, толку искача, 8000... ја користев vladanarm/ostvaruvame и поефтино искачаше, а комерцијална, не, не сум начекал да ми наплатата известувања по 250 денари, а ми стигаат известувања, ама ако почнат да ми наплаќаат по 250, ќе ги сменам, али нема да се обврзам дека никад веќе нема да идам кај нив, што ако другите после па направат 350 денари известување, уште ли ке седам кај нив?
Да те исправам во однос на последната слика, нема повеќе 399 денари нова сим картичка, сега таа е 499 денари со промотивен интернет, неограничени разговори кон Телеком 7 дена и помалку кредит т.е. 99 денари наспроти 181 денар.После 21 година телеком припејд (2001-2022) се префрлив на А1. Ниеден пакет не беше океј, сите беа со високи цени за минута и без интернет. Интернетот плус се плаќаше и беше ограничен на 20мбита
Мислењето е автоматски споено:
Ништо посебно промоцијава како и обичните сим пакети
Телеком е фирма која што изнајдува начин секогаш да е во профит, не се улави тие да одат да губат за ситници пари, мора се да наплатат. Кај мене дома стои сметка од 6000 денари за фиксниот телефон која што уште не е платена, дедо ми го угаснал скроз телефонот после, си фаќале си правеле муабет многу и после ко му стасала сметка толку било. Ова пред повеќе од 15 години.Ова е од понова историја линк и не била активна дајл-ап конекцијата 24/7 туку 4-5 саати дневно. Правеа пепел по импулс, затоа нема никогаш да бидам нивен корисник за било што.
За сликата..извадена е од нивниот последен ценовник од 12 јуни https://www.telekom.mk/content/pdf/Prepaid Cenovnik Makedonski Telekom_12.06.2024.pdfДа те исправам во однос на последната слика, нема повеќе 399 денари нова сим картичка, сега таа е 499 денари со промотивен интернет, неограничени разговори кон Телеком 7 дена и помалку кредит т.е. 99 денари наспроти 181 денар.
Јас им пишав да направат месечен пакет со разговори и интернет да имаат барем, па нека додадат тие и СМС. Телеком е фирма која не се замара да воведи многу новости во припејд сегментот, тука таргет им е постпејд и Магента 1.
Само А1 и Lycamobile нудат припејд пакети за секој да си активира пакет спрема потребите, а МТЕЛ имаат нешто ама не е то то.
Во постпејд сегментот најефтини се Телекабел со 10GB интернет и неограничени разговори кон сите мрежи за 500 денари месечно, а додека А1 нуди 6GB и неограничени разговори за 549 денари(499 денари само со СИМ опција), а Телеком 3+4GB и неограничени разговори за 599 денари. Телекабел треба уште VoLTE да воведат, паркинг и да ја средат мобилната телефонија ќе бидат подобри, ама то е, таква ни е државата.
Телеком е фирма која што изнајдува начин секогаш да е во профит, не се улави тие да одат да губат за ситници пари, мора се да наплатат. Кај мене дома стои сметка од 6000 денари за фиксниот телефон која што уште не е платена, дедо ми го угаснал скроз телефонот после, си фаќале си правеле муабет многу и после ко му стасала сметка толку било. Ова пред повеќе од 15 години.
Каква приватна фирма, телеком е АД со најголем број на акции од власта (државата).У капитализам сте се фатиле на капиталистичка фирма да и замерувата зошто е скапа.
И се може.
Крај краева пазарот ги диктира цените.
Јас да продавам пиперки и да се продадат за пола саат, следната тура иде 10% поскапо. Капитализам, јеби га.
Телеком уште живее што би рекле старине На Стара Слава, имаат најголем број корисници на нивните услуги и затоа мува не ги лази. Дури не се појави некоја конкуренција на телеком па и на а1...џабе е сеКаква приватна фирма, телеком е АД со најголем број на акции од власта (државата).
Тотално грешно, како и линкот од писанието погоре на некој си лик од ФБ.Каква приватна фирма, телеком е АД со најголем број на акции од власта (државата).
Значи никогаш. Премал пазар, неблагодарен релјеф за таа инвестиција на тој пазар, веќе долго етаблирани постоечки оператори со постоечка инфраструктура колку толку исплатена, итн...Телеком уште живее што би рекле старине На Стара Слава, имаат најголем број корисници на нивните услуги и затоа мува не ги лази. Дури не се појави некоја конкуренција на телеком па и на а1...џабе е се
КАМЕНИМОСТ КОМУНИКАЦИИ АД Скопје, сомнителна компанија со 51% овие се со управувачки пакет (со 0 вработени - фантом фирма во сопственост на Маџарски Телеком кој па е сопственост на Дојче телеком) некоја врста на свински црева.Тотално грешно, како и линкот од писанието погоре на некој си лик од ФБ.
Државата во телеком има малку помалку од 35%. Најголем акционер e Дојче Телеком преку Маџар Телеком во фирмата КАМЕНИМОСТ КОМУНИКАЦИИ АД Скопје. Македонски Телеком – Најдобрата мрежа во Македонијa
Sent by ME using Tapatalk
Сеа фантом или не тоа е. Мора да бид3 МК компанија, па ако треба и без вработени и без ништо. Важно јавно се знае чива е како е.КАМЕНИМОСТ КОМУНИКАЦИИ АД Скопје, сомнителна компанија со 51% овие се со управувачки пакет. (фантом фирма во сопственост на Маџарски Телеком кој па е сопственост на Дојче телеком) некоја врста на свински црева.
![]()
Македонски Телеком - Структура на акционери
- Македонски Телеком - Структура на акционериwww.telekom.mk
Баш од вакви причини ги избегнувам услугите на Телеком зошто се им е „фантом“.Сеа фантом или не тоа е. Мора да бид3 МК компанија, па ако треба и без вработени и без ништо. Важно јавно се знае чива е како е.
Нејсе, небитно каква е фирмата по твое толкување, важно е тоа е сопственичката структура, а не како тврдеше ти.
Sent from my TELEFON using Tapatalk
Ама сепак владата не е мнозински акционер, нели ?Баш од вакви причини ги избегнувам услугите на Телеком зошто се им е „фантом“.![]()
Бесплатна достава
PROJECTOR WANBO VALI 1 PRO Android TV 14, 900Ansi, 3000:1 FHD (1920x1080), HDR10, HDMI 2.1, USB 2.0, AUX, WIFI 6, w/speakers, Beige
17.660,00 ден
Бесплатна достава
HEADPHONES JABRA EVOLVE2 30 SE MS Stereo USB-C/USB-A w/mic 23189-999-779
5.450,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI G27i (2026), 1920x1080, IPS, 200Hz, Freesync Premium, HDR400, HDMI, DP, Black, P27FDA-RGGL
7.830,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BANANA switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M4
15.770,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24" PHILIPS 24E2N1100LB/00 IPS, FHD, 1ms, VGA, HDMI, 100hz, Tilt, black
4.960,00 ден
Бесплатна достава
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден