Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Стрпете се треба да има 7ца до крај на месецов. Така беше информацијата од мејкер. Евентуално февруари...

Едит: @ksimon иди земи си нилкин маска за телевизорот од кај мејкер, бонбона е :)
Не е проблем, зборот ми е коа ќе го пуштат, веројатно и самиот систем ќе ме извести дека има апдејт и тогаш најпросто да си кликнам да апдејт и да си тера работа самиот. Тоа е муабетот? Не треба да флешувам, да правам вратоломии кои не ни знам да ги правам..

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Што маска е тоа? Нејќам никакви маски, чак и имам една гумена , ама не ја употребувам...ако е истата поготово...телевизоров ми е супер и вака :)

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
@ksimon Коа ќе биде официјално пуштен ќе си стиснеш само апдејт и толку. Све сам ќе си заврши работа, ти само ќе си свиркаш. :)
12.jpg~original

Него мене ме интересира некој поупатен за 7цава...дали навистина ќе има Vulkan API за Adreno 510?! Би имало некакви подобрувања во перформанси или само во оние апликации што си подржуваат Vulkan API? Гледав Antutu со Vulkan API имале подобри резултати. Има нешто од ова или?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.935
8.430
Таинствениот телефон што индијците ке го претстават на 19-ти е Redmi Note 4 со SD платформа. Уште OLED дисплеј да има, има да биде топ.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Не е проблем, зборот ми е коа ќе го пуштат, веројатно и самиот систем ќе ме извести дека има апдејт и тогаш најпросто да си кликнам да апдејт и да си тера работа самиот. Тоа е муабетот? Не треба да флешувам, да правам вратоломии кои не ни знам да ги правам..
Нема да добиеш ОТА известување никогаш, на weekly верзија си.

Мораш мануелно да симнеш 7 1.12 или друг доколку има и мануелно у updater (choose update package)

За префрлање на stable верзија, исто,
треба мануелно да флешнеш преку TWRP.
(во TWRP обавезно wipe на све комплет... Све мора да се ибрише пред да се стави stable верзија)

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Нема да добиеш ОТА известување никогаш, на weekly верзија си.

Мораш мануелно да симнеш 7 1.12 или друг доколку има и мануелно у updater (choose update package)

За префрлање на stable верзија, исто,
треба мануелно да флешнеш преку TWRP.
(во TWRP обавезно wipe на све комплет... Све мора да се ибрише пред да се стави stable верзија)

Ако не ти е проблем,кратко објаснување за TWRP? Што е, како се користи, итн..за да не барам низ стари постови. Фала. За мануелно знам, симињам фајлот (РОМ ваљда само, не и нов андроид), идам на апдејтер, трите фамозни точки горе десно, бирам апдејт пакеџ. Ама за другиов начин не знам..:)

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Како е со батерија последниот билд 7.1.12 ? Подобра батерија има од 6.12.22 ?

да кај редми про иконките се заменети со точки што светат кога чепкаш по телефонот. многу подобро е изведено тоа кај редми про. Затоа и го земав. Почекај 2 недели веројатно ке добие нови количини Мејкерот и ке земеш еден. Многу е мала разликата од 32 до 64ГБ во цена, па така 64ГБ моделот е подобрата варијанта.
Истово важи се надевам и за Ми Макс? За батеријата..Ја сум на 6.12 22 глобал бета

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Ако не ти е проблем,кратко објаснување за TWRP? Што е, како се користи, итн..за да не барам низ стари постови. Фала. За мануелно знам, симињам фајлот (РОМ ваљда само, не и нов андроид), идам на апдејтер, трите фамозни точки горе десно, бирам апдејт пакеџ. Ама за другиов начин не знам..:)
Има низ темава најмалце 35.пати објаснето што е TWRP како се користи.
Иди на forum.miui.mk читај,има слики, видеа и се останато.
Ако имаш време да пишеш/реплицираш, имаш време и да читнеш ;)

Не за друго, вака у круг се вртиме, иати прашања се поставуваат и пак ништо не ти е јасно.

(Иначе РОМ, значи НОВ андроид.
Ром/фирмвер/"нов андроид" едно те исто...

(на тацна за xiaomi уред за жал нема, мора читање/барање)

(мој совет, пошто најверојатно не ти се чита "немаш време" :)

најпаметно однеси негде, плати си да ти го средат)

Последна промена:

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
Ај мала помош..Се работи за телефон купен од Hi Store Redmi 4.. Screenshot_2017-01-16-14-09-44-395_com.android.settings.png И после преку Updater ми дава ова Screenshot_2017-01-16-14-11-20-453_com.android.updater.png Апдејтува , И после ништо .Кажуваа дека не е апдејтирано..Па е по старо како што беше..Поздрав

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
^
Јас колку што знам, кликаш update, ти го симиња цел 8.1.4.0 (можеш да го најдеш преку file manager во mi_rom update или слилна папка)
Откако го симне, те прашува да restar-ираш, рестартира, си праи апдејт преку фабричкиот ми рекавери и после ребутира и почнува да бутира, првиот бут после апдејт трае 5-10.минути.

Ако не ти апдејтува, стварно не би знаел зашто.

Пробај симни го од en.miui.com целиот фирмвер(zip) и инсталирај го манулено(choose update package)

Мој совет(ако има Global Stable)симни си Global Stable и флешни со MiFlash преку EDL.
(тој е чист Глобален фирмвер без Кина апликации со преинсталирани гугл сервиси)

shooter

lurker
2 март 2010
656
586
xiaomi.eu_multi_HM4Pro_V8.1.3.0.MBECNDI_v8-6.0.zip

Овој ли е глобал стејбл за Редми 4 Про/Прајм без кинеските апликации? Може ли преку Updater апликацијата да се флешува? Моментално сум на некој MIUI 8.1 | Stable 8.1.3.0 (MBECNDI) има неки кинески апликации во него (Мusic, Video, Themes...), не дека ги користам ама ми боде во очи коа ги отворам :)

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Има низ темава најмалце 35.пати објаснето што е TWRP како се користи.
Иди на forum.miui.mk читај,има слики, видеа и се останато.
Ако имаш време да пишеш/реплицираш, имаш време и да читнеш ;)

Не за друго, вака у круг се вртиме, иати прашања се поставуваат и пак ништо не ти е јасно.

(Иначе РОМ, значи НОВ андроид.
Ром/фирмвер/"нов андроид" едно те исто...

(на тацна за xiaomi уред за жал нема, мора читање/барање)

(мој совет, пошто најверојатно не ти се чита "немаш време" :)

најпаметно однеси негде, плати си да ти го средат)

Абе ти ептен ме искара еј..Ај ипак фала..

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Ахаха не те кара никој верувај, и јас исто би пишал. Строго е забрането на форуми DP (double posts) токму поради тоа што ќе се направи каша попара со исти информации и тешко се наоѓа тоа што треба.
Само срчни ќе излезе што треба..

Sent from my MI 5

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Ај мала помош..Се работи за телефон купен од Hi Store Redmi 4..Погледнете го атачментот 51912 И после преку Updater ми дава оваПогледнете го атачментот 51914Апдејтува , И после ништо .Кажуваа дека не е апдејтирано..Па е по старо како што беше..Поздрав
Имаат проблем нивните скрипти, или пробај прво фактори ресет па после пробај, или преку Mi Flash ќе треба да се стави. Некогаш имаат мака, но денес плус серверите им се пребукирани па нема проток да провери на сервер дали ти е "оригинал" новиот симнат ром. По мое почекај пак пробај утре задутре, а ако не, можеш и до Хај да поминеш ќе го средиме.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
xiaomi.eu_multi_HM4Pro_V8.1.3.0.MBECNDI_v8-6.0.zip

Овој ли е глобал стејбл за Редми 4 Про/Прајм без кинеските апликации? Може ли преку Updater апликацијата да се флешува? Моментално сум на некој MIUI 8.1 | Stable 8.1.3.0 (MBECNDI) има неки кинески апликации во него (Мusic, Video, Themes...), не дека ги користам ама ми боде во очи коа ги отворам :)
Преку Mi Flash може само новиот нивни Global Stable, а тој што си го пишал ЕУ, само со оваа постапка:
Отклучете Bootloader и инсталирајте xiaomi.eu ROM - 100% сигурно

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Читав по нет која е разликата меѓу ЕУ и Глобал верзија, наводно далеку побрз е ЕУ ромот...има некој за потврда?

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Ахаха не те кара никој верувај, и јас исто би пишал. Строго е забрането на форуми DP (double posts) токму поради тоа што ќе се направи каша попара со исти информации и тешко се наоѓа тоа што треба.
Само срчни ќе излезе што треба..

Sent from my MI 5
Нема проблем па ти :) На крају крајева еднаш месечно ќе ти тркнам до комшии, ако више сум досаден тука. Змија или магаре хахахах....се зезам. Не ми се срчнувааа :)))

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Не бе, какво карање :)

Само за твое добро :D

(твојот модел, сега за сега нема Global rom.
А пошто ти сакаш класичнен ОТА апдејт ко кај Самсунг/ЛГ,
мораш да стаиш stable,
А за да стаиш stable ќе сака "инвестирање у време", затоа и потенцирам читање/гледање туторијали.

Верувам и убеден сум дека секој може за 24-48.часа после 10-тина изгледани видеа за флешување xiaomi.eu rom-чиња,
да стане делумно експерт за својот модел на шајоми)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв