Помош потребна од корисниците на Xiaomi
Ќерката има Xiaomi Note 8 И не може да се најави или креира Google Account (Account is not set...или слично)
Ова се случи нагло и без најава. Очигледно дека и има истечено сесијата
Ги најдов сите гугл сервиси (плеј стор итн.) и им исчистив кеш / ги ресетирав но и понатаму немаме успех.
За сега не сакам(е) да го ресетираме на фектори дифолтс па ова ми е последна шанса. Ако некој знае некаков хинт или финта ќе ме оштоеди од трзавици со бекапи и слично.
Фала. Ќе пробамПробајте со вклучен 4G, не од домашен интернет. Или ако е на Телекабел (и мобилен и на домашен нет) - пробајте со hotspot од друг оператор. И да не е - пушти и хотспот од твој мобилен.
До сега на два телефони од различни производители не ме логирал Гугл.
Првиот случај (Xiaomi) - проработе преку 4G (Телеком), од домашен нет (Телеком) не сакаше да чуе.
Вториот случај (Samsung) - кај девојката не ја логираше и преку 4G и преку домашен нет (и двете Телекабел). Јас и пуштив хотспот од Телеком - се логираше.
Користам Poco F3 веќе 2 месеци. Го апдејтирав ко почнав да го користам. Од тогаш наваму ништо нема. Има МИУИ 14.0.7.0 и секјурити пач од мај. Дали имам некаков проблем со апдејтите или ова е нормално?
Претходно имав Самсунг а52с и секој месец имаше барем секјурити апдејт.
Валидна еМожда во погрешна тема пишувам али за xiaomi се работи..
Mi Store
дали им е ова валидна страна за порачување пошто бараат пари да се уплатат пред да испорачаат? А гледам на фб само 150 следачи..

SD 7s Gen 2 + 5100mah батерија. Ова има да тера по 2 цели дена батерија. Камерата од 200МП не ја коментирам, пошо Шаоми по дифолт не извлекува макс од неа софтверски. Како о да е, ова ке биде бест бај мид ренџер годинава. Барем засега.Note 13 pro, новиот буџет камера крал.
ич не е јасно што точно направилеbased on the integration of the deeply evolved Android and the self-developed Vela system, completely rewriting the underlying architecture
Чао MIUI здраво HyperOS
![]()
Xiaomi is retiring MIUI after 13 long years and replacing it with a brand new OS
Xiaomi has announced HyperOS, a new Android-based operating system that will eventually replace MIUI. It will debut on the Xiaomi 14 series.www.androidauthority.com
Нешто ми личи дека новиот UI ке биде нашминкан MIUI.
Добро ценам.. Како што кажав пред некој ден, нема теорија да направат нов UI туку така преку ноќ. Ова е редизајниран MIUI.Според ново инфо не е само козметика него поголем апдејт, ајде да видиме дали ќе стане usable, или trash bin сеуште.
штета што не се сони сензорите за камера.
Да видиме про верзија што ке биде и цена...
и про послаба камера од 13ката про.....
Не, многу подобар
MONITOR 27" GIGABYTE GS27FA SS-IPS, 1ms, 180Hz, 1920 x 1080, 2x HDMI, DP
8.560,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, BLACK, ACFAN00323A
1.350,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 256GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA , Black, DTX/256GB
1.480,00 ден