Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
двете пошти се дупка тешка црна дупка, еден од чајнезите од кај имам нарачки од 300 + 170 еур ми пиша слободно прави рефунд, ние веќе имаме отворен случај за многу пратки со Cainiao, тие се партнер со HU и есц, вика дека 30% од пратките со HU се спорни, од неговиот сајт купувам 10 год преку 20к досега промет и прв пат да барам рефунд
Мислењето е автоматски споено:

Солидарност во логистика :)
нема солидарност, сега некој ќе плаќа оштети

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Мислам дека со оваа официјална информација што ќе ја кажам јавно на форумов а добиена од вработен во главна пошта сабајлево на Post Restand шалтерот ќе ви стане јасно кој го прави целиот хаос.Го прашав дали знае што се случува со пратките од Унгарија и ми го кажа следново,негов пријател работел во EMS и до пред извесно време пратките од Америка во кои имало скапи работи оделе транзит преку Австрија а од таму Туркиш ерлајнс авиокомпанијата ги носела тука.Вреќите биле пломбирани без никакви оштетувања и сите пратки биле комплет така што ниедна не фалела.Поради пониски транспортни трошоци пратките наместо во Австрија ги праќале во Унгарија за од таму преку Визер авиокомпанијата да ги носат тука.Арно ама при пристигнувањето на првите пломбирани вреќи во Македонија кои до вчера од Австрија беа без оштетување нашиве од EMS приметиле дека овие од Унгарија исто пратени од Америка во долниот дел биле сечени со нож и повторно шиени така што им станало јасно дека унгарците ги отварале зимале што зимале од вреќите и повторно ги шиеле како ништо да не било.Вреќите експресно биле вратени назад во Унгарија за да се заштитат од било каква кражба направена од страна на унгарците и ги информирале американците за ова така што допрва ќе биде интересно какви мерки ќе превземат спрема унгарците.Јас верувам дека истово 100% се случува и со пратките од Кина така да останува да видиме што ќе биде понатаму.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Не е точно ова Аудиофил што го напиша, еве србинот на темава ќе дојде да каже дека тоа се генерирани ножеви и вреќи, ќе најде и серија и се.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.784
33.893
roka.mk
Јас спомнав порано,ако унгарците ги доставуваат пратките навреме а тоа не го евидентираат на тракинг,само им прават дополнителна услуга на македонски пошти,својата неажурност и неработење да го кријат зад изговорот ,,сеуште пратката ти е во Унгарија,,Треба да се испрати протест или молба до есц логистик кога им ги предава пратките на нашиве,да си го ажурираат движењето на пратката,иако ние знаеме кој е виновникот ама така народно речено ,,царот ке е гол и без покритие,, и не ќе може да се крие зад унгарците.
Не е возможно да се движи пратка без да се смени статус. Не може да смени оддел во иета пошта, а камоли да напушти држава.

Тоа важи за сите и за Македонија и за Унгарија и за Бурунди

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Да се напрае некој договор со некој кинез, да се нарача уред, нешто како air tag што може да се следи у секое време, да го активира и да го стае у пликче и нека го прати. Само таке ќе видимо кај е застојот :ROFLMAO:

guardmkd

hello world
15 ноември 2016
72
45
Да се напрае некој договор со некој кинез, да се нарача уред, нешто како air tag што може да се следи у секое време, да го активира и да го стае у пликче и нека го прати. Само таке ќе видимо кај е застојот :ROFLMAO:
Идејата ти е генијална. Најдете продукт што ќе ја заврши работата и истиот да праќа податоци во реално време, па ќе се договориме за да делиме трошок.

Доволно е уствари и GPS тракер што ќе издржи 3 месеци. Ќе знаеме на кое место колку долго се задржал.

delco44

hello world
18 ноември 2023
99
31
Мислам дека со оваа официјална информација што ќе ја кажам јавно на форумов а добиена од вработен во главна пошта сабајлево на Post Restand шалтерот ќе ви стане јасно кој го прави целиот хаос.Го прашав дали знае што се случува со пратките од Унгарија и ми го кажа следново,негов пријател работел во EMS и до пред извесно време пратките од Америка во кои имало скапи работи оделе транзит преку Австрија а од таму Туркиш ерлајнс авиокомпанијата ги носела тука.Вреќите биле пломбирани без никакви оштетувања и сите пратки биле комплет така што ниедна не фалела.Поради пониски транспортни трошоци пратките наместо во Австрија ги праќале во Унгарија за од таму преку Визер авиокомпанијата да ги носат тука.Арно ама при пристигнувањето на првите пломбирани вреќи во Македонија кои до вчера од Австрија беа без оштетување нашиве од EMS приметиле дека овие од Унгарија исто пратени од Америка во долниот дел биле сечени со нож и повторно шиени така што им станало јасно дека унгарците ги отварале зимале што зимале од вреќите и повторно ги шиеле како ништо да не било.Вреќите експресно биле вратени назад во Унгарија за да се заштитат од било каква кражба направена од страна на унгарците и ги информирале американците за ова така што допрва ќе биде интересно какви мерки ќе превземат спрема унгарците.Јас верувам дека истово 100% се случува и со пратките од Кина така да останува да видиме што ќе биде понатаму.
Посмешно нешто не сум прочитал одамна. Унгарците краделе, а овие нашиве, познати по својата чесност, ги фатиле. Кај бе може Унгарец пред нашиве да стигне да украде? Немојте повеќе со приказни, се знае каде е застојот и кој е проблемот во нашава пошта.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Посмешно нешто не сум прочитал одамна. Унгарците краделе, а овие нашиве, познати по својата чесност, ги фатиле. Кај бе може Унгарец пред нашиве да стигне да украде? Немојте повеќе со приказни, се знае каде е застојот и кој е проблемот во нашава пошта.
не си информиран и не си шетал, унгарците се еталон за одбивност корумпираност и лошотилак. Во комунизмот те малтетираа по граници со денови непотребно, без мито не се влегуваше, и ден денес може да бидеш сам на граничен премин маџарска и 10 часа да не те пушти полицмен така од ќев. До пред 15 год пола од поштите не праќаа маџарска поради крадење, не нарачки него ни обична пошта

Titanium

hello world
1 март 2024
355
194
Идејата ти е генијална. Најдете продукт што ќе ја заврши работата и истиот да праќа податоци во реално време, па ќе се договориме за да делиме трошок.

Доволно е уствари и GPS тракер што ќе издржи 3 месеци. Ќе знаеме на кое место колку долго се задржал.
Ако се договараме нека оди комплет со оловен акумулатор, цирка 50Ah. Да бидеме сигурни дека ќе издржи.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Сабајлево пратка од 01.12 (стоеше во Унгарија од 16.01 т.е таков беше статусот) стигнала во наизменична пошта.

Jan 16, 2024, 15:26
Hungarian post
Package taken. We have received the shipment from the sender
International Postal Exchange Center|Vecsés

Jan 16, 2024, 17:55
Hungarian post
Preparing the shipment for international delivery
International Postal Exchange Center|Vecsés

Mar 07, 2024, 24:00
North Macedonia Post
In Posta
Skopje IO, 1003

Mar 07, 2024, 24:00
North Macedonia Post
Pristignata vo Naizmeni!na po{ta(Vlez)
MKSKPB

Mar 07, 2024, 09:10
Hungarian post
Acceptance of incoming shipment at the exchange

delco44

hello world
18 ноември 2023
99
31
не си информиран и не си шетал, унгарците се еталон за одбивност корумпираност и лошотилак. Во комунизмот те малтетираа по граници со денови непотребно, без мито не се влегуваше, и ден денес може да бидеш сам на граничен премин маџарска и 10 часа да не те пушти полицмен така од ќев. До пред 15 год пола од поштите не праќаа маџарска поради крадење, не нарачки него ни обична пошта
Не знам што мора на секое мое постирање да ми реплицираш. Назад неколку страни дискутираме кај е проблемот. Излезе дека сум во право (самиот си призна неколку страни назад дека кај нас стојат пратките). Сега и за ова сум во право и нема врска приказнава. Ама ајде, барајте си објаснување.

Arahangel8

Баниран/a
18 февруари 2024
27
20
Застојот на пратките е сепак во Македонски пошти..само на авторите на случајот им е познато зошто.Покрај логичките заклучоци,како докази,пример,до одреден период маѓарите пишуваа кога се испорачана пратката,потоа прекинаа,а со тоа следствено и почнаа да доцнат пратките.Дали е тоа договор помеѓу поштите за некаков проблем,сами си знаат.
Втор пример,кај мене сите пратки порачани од Ноември се стигнати,исто и од Декмерви и со ХУ ознака,со РР ознака останата е само една од 29 Декември(порачана).
Овие пратки беа со последни датуми таму од маѓарите дека се подготвуваат да се пратат,на 17 ,18, и 19 Јануари,а до денес последно стигнати се ..само таа една со ознака РР.
Останати пратки(се појавуваат) кои се со 27,28 Јануари и почеток на Февруар,ќе видиме со какво темпо ќе стигнат.
П.С:се сеќавам на еден пост од форумџиите,само дека беше спомнато(порано)кога почнавме да реагираме..паметам спомна дека пратките да се откочат да чекаме,крај на Февруар и почеток на Март..тоа и се случува..Кој криминал е не знаеме,дали штрајк,дали националзиам,дали љубов кон таткојната..питање е сега..!?

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.215
Струмица
Не знам за Скопје, ама Струмица нема никаков застој што се однесува до нашите пошти. Понеделник 26 Февруари шипната од Кипар, понеделник 04 Март поштарот ми ја носи дома.

1709820995867.png

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.784
33.893
roka.mk
Изминатите 2-300 поста се за пратките што идат преку Унгарија, ниедна друга пратка нема застој се е во рок примено и доставени.
Не знам за Скопје, ама Струмица нема никаков застој што се однесува до нашите пошти. Понеделник 26 Февруари шипната од Кипар, понеделник 04 Март поштарот ми ја носи дома.

Погледнете го атачментот 135600

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.215
Струмица
Мислев дека се генерализира со нашите пошти..
Откако Али почна да рутира преку Унгарија не сум порачал ништо досега, проверувам дали го има истиот продукт на амазон.де и од таму ги порачувам и ми ги носат.

• ми се допаѓа
Реакции: thrw

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Не знам што мора на секое мое постирање да ми реплицираш. Назад неколку страни дискутираме кај е проблемот. Излезе дека сум во право (самиот си призна неколку страни назад дека кај нас стојат пратките). Сега и за ова сум во право и нема врска приказнава. Ама ајде, барајте си објаснување.
не трпам небулози, не си во право за ништо, застој од 2-3 месеци имаше во унгарија и застој од неколку недели тука за пратките од унгарија, крај

delco44

hello world
18 ноември 2023
99
31
не трпам небулози, не си во право за ништо, застој од 2-3 месеци имаше во унгарија и застој од неколку недели тука за пратките од унгарија, крај
Добро, јас велам дека ти не си во право. Да се согласиме дека не се согласуваме и да не си реплицираме повеќе.

Mikimilorad

read-only
11 февруари 2024
16
11
Пратејќи ги коментарите со забелешка од кога на некои им дреми пратката во Унгарија и кога им се јавила на влез во пошта ск генерално поминуваат 51-52 дена плус минус,така да на овај рок ориентирајте се за тоа кога да ја очекувате пратката да ,,влезе во мк,,(иако е влезена 2-3 недели пред тоа) од моментот кога на тракинг ке ви дојде известување дека маџариве ја припремаат за интернационален транспорт,значи додајте 51-52 дена.

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Момци, еве да ви кажем едно чудо...
Bluetooth dongle, нарачано од ибеј на датум 17ти февруари, пратено преку УНГАРИЈА, со бројче RRxxxxxHU, денеска е стигнато у Скопје, се надевам утре ќе биде доставено до дома...
Најбрза пратка ми е ова што ми стигнала преку Унгарија.....
Додека пак имам друга RRxxxxxHU пратка од алиекспрес нарачана на 12ти декември и уште не е стигната, последен статус е тој од Унгарија

И ај сеа???!

2024-03-07_200647.png

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.489
2.937
Момци, еве да ви кажем едно чудо...
Bluetooth dongle, нарачано од ибеј на датум 17ти февруари, пратено преку УНГАРИЈА, со бројче RRxxxxxHU, денеска е стигнато у Скопје, се надевам утре ќе биде доставено до дома...
Најбрза пратка ми е ова што ми стигнала преку Унгарија.....
Додека пак имам друга RRxxxxxHU пратка од алиекспрес нарачана на 12ти декември и уште не е стигната, последен статус е тој од Унгарија

И ај сеа???!

Погледнете го атачментот 135611
Glitch in the matrix....
Bug in the system?

Испратено од телефоно

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно