Има време уште за чекање.Нарачано во февруари, уште се чека да стигне во МК или пак да се испроцесира..
Погледнете го атачментот 125240
...и ич не им чуе!20 дена дремат кај нас пратките само. Ебате поштата од наши пари плата зима.
Погледнете го атачментот 125386
Да беше само поштата од наши пари лесно ќе беше...Ебате поштата од наши пари плата зима.
Ги отвориле то вреќиштата в пошта и пробуричкале полсаат или саат.Денес конечно мрднаја сите заглавени преку Унгарија.
Ако нема ознака 1006, значи поминала царина.
не ни било ова на царина .. од влезно/излезно е пуштено на железничка .. ако не ти ги носеле до дома (твоја зона поштар) предходно, оди деновиве види си на железничка со бројчето
не ни било ова на царина .. од влезно/излезно е пуштено на железничка .. ако не ти ги носеле до дома (твоја зона поштар) предходно, оди деновиве види си на железничка со бројчето
Чекај бе само 8 дена, рано е![]()
Ако нема ознака 1006, значи поминала царина.
na 25 ti bila prepratena od 1003 (vlezno/izlezno oddelenie) nakaj 1000 (zeleznicka) .. од тука нели зависи кој регион си. или се распределува за испорака кај регионскиот поштар (твој) или се препраќа кон друг регион (карпош, горче и сл) па таму се распределува за испоракаFala za odgovori, dosea mi nosat pratki do adresa dosta redovno, a i nekad za pogolemi nesta sum idel da podignam od zeleznicka u pesterana sto ja imaat, aj ke im dadam do petok da vidam ako ne donesat ke otidam zeleznicka, samo IO 1003 dane znaci deka seuste ne e stignato do zeleznicka?
Од кај тоа инфо?Денес конечно мрднаја сите заглавени преку Унгарија.
Кој датум?Денес конечно мрднаја сите заглавени преку Унгарија.
Tuka vo aerodrom mi e regionot, znaci deka ako otidam bi trebalo da mi go dadat taka? Ili mislis ke mi kazat deka seuste ne otvorile vreka i treba da pocekam uste nekolku dena? Dosta pati imaat napraveno takana 25 ti bila prepratena od 1003 (vlezno/izlezno oddelenie) nakaj 1000 (zeleznicka) .. од тука нели зависи кој регион си. или се распределува за испорака кај регионскиот поштар (твој) или се препраќа кон друг регион (карпош, горче и сл) па таму се распределува за испорака
Tuka vo aerodrom mi e regionot, znaci deka ako otidam bi trebalo da mi go dadat taka? Ili mislis ke mi kazat deka seuste ne otvorile vreka i treba da pocekam uste nekolku dena? Dosta pati imaat napraveno taka
Ah toa i pretpostaviv zosto drugi patovi sekoj den ima nova "vo posta" poraka, ako e vaka vagda znaci nekako im e zagleveno u sistem, prosliot pat koga bev imase 50 vreki od neprocesirani pratki pa haos, ocigledno postenskiot sistem ne ni e spremen za era na internet naracki hahaha, sto se sluci so toa planot da se premesti glavna posta za skopje vo toj nekoj drug centar ili nesto?Ете мојот пост погоре, одев до железничка да пробам да го подигнам. Го куцнаа бројот ми рекоа неможат. Исто 1003 статус . Да чекам картонче. И така....
пошто рече предходно ти ги носеле дома .. ја би почекал, јер да може да ти кажат сеуште не е распределна и слTuka vo aerodrom mi e regionot, znaci deka ako otidam bi trebalo da mi go dadat taka? Ili mislis ke mi kazat deka seuste ne otvorile vreka i treba da pocekam uste nekolku dena? Dosta pati imaat napraveno taka
20 дена дремат кај нас пратките само. Ебате поштата од наши пари плата зима.
Погледнете го атачментот 125386