Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    724

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.585
3.061
20 дена дремат кај нас пратките само. Ебате поштата од наши пари плата зима.

Погледнете го атачментот 125386
...и ич не им чуе!
Гајле им е.
Ете, од Сингапур до Скопје стигна за помалце од две недели, на 18ти април е со статус: во пошта 1003, и ај викам ќе ја дојсат (во мојот реон имам поштар, за чудо...).
Ама никако да дојди. Ојдов некни во петокот, пред празник под железничка (од таму си ги земав порано ко немав поштар), ај да видам да не ми ги дат пратките на рака.
Тикви шарени!
Ми вика тука ти се, во вреќиве, ама имаш ти поштар, добар чоек е тој, си ја знај работата, ќе ти ги дојси.
Ама прво да ги најдиме во вреќите :eek:

А јас мислев дека ако се појави со статус: во пошта 1003, значи дека е поминато на скенер локално и е спремно за испорака (односно дека не е во вреќа!).
Но, ете ме убедваа дека не било така.

Mikaxsus

hello world
19 јануари 2016
327
286
@Work
Mikaxsus's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 7700x @5.0Ghz w/ CM ML360 Illusion ARGB
Motherboard
GIGABYTE B650 GAMING X AX
Storage
4x2TB WDBlue, 1x1TB m.2 Samsung
PSU
Corsair HX850
RAM
2 x 16GB GSkill FlareX @5600Mhz
Video card
ASUS TUF RX 6800 XT 16GB OC
Case
Lian Li Lancool II Mesh C
Mouse
Razer DeathAdder V2 Pro Wireless
Keyboard
AJAZZ AK820 Pro + TITAN KEY EVA 01
Audio
DT 1990 PRO -> iFi Zen Dac v2 + Pro Audio T3+
Monitor
32" Samsung Odyssey G7 * 3
OS
Win 10
Мене изгледа ми доставиле на непостоечко, вика доставено, одам во пошта "ќе си видиш со поштарот тоа", уште да знаев каде е човекот (карпош поштата чисто информативно)

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.151
1.576
Скопје
10 пратки ми стојав во маџарска 2+ месеца без никаков апдејт.

Што сакаат да кажат нашиве поштари со "Ne pobaral"? Пратка од Computer Universe. Не ми стигнало ниту мејл, ниту телефонски ме контактирал некој.

1683111994360.png

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.034
1.845
Скопје
Znae nekoj zosto zaglavija vaka? Se mislat za carinenje ili sto?

Погледнете го атачментот 125459
не ни било ова на царина .. од влезно/излезно е пуштено на железничка .. ако не ти ги носеле до дома (твоја зона поштар) предходно, оди деновиве види си на железничка со бројчето

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
не ни било ова на царина .. од влезно/излезно е пуштено на железничка .. ако не ти ги носеле до дома (твоја зона поштар) предходно, оди деновиве види си на железничка со бројчето
Чекај бе само 8 дена, рано е :ROFLMAO:
Ако нема ознака 1006, значи поминала царина.

Fala za odgovori, dosea mi nosat pratki do adresa dosta redovno, a i nekad za pogolemi nesta sum idel da podignam od zeleznicka u pesterana sto ja imaat, aj ke im dadam do petok da vidam ako ne donesat ke otidam zeleznicka, samo IO 1003 dane znaci deka seuste ne e stignato do zeleznicka?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.034
1.845
Скопје
Fala za odgovori, dosea mi nosat pratki do adresa dosta redovno, a i nekad za pogolemi nesta sum idel da podignam od zeleznicka u pesterana sto ja imaat, aj ke im dadam do petok da vidam ako ne donesat ke otidam zeleznicka, samo IO 1003 dane znaci deka seuste ne e stignato do zeleznicka?
na 25 ti bila prepratena od 1003 (vlezno/izlezno oddelenie) nakaj 1000 (zeleznicka) .. од тука нели зависи кој регион си. или се распределува за испорака кај регионскиот поштар (твој) или се препраќа кон друг регион (карпош, горче и сл) па таму се распределува за испорака

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
578
944
Денес (утрово), фамилијарно 3-4 пратки, сите сменија статус во пошта.

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
na 25 ti bila prepratena od 1003 (vlezno/izlezno oddelenie) nakaj 1000 (zeleznicka) .. од тука нели зависи кој регион си. или се распределува за испорака кај регионскиот поштар (твој) или се препраќа кон друг регион (карпош, горче и сл) па таму се распределува за испорака
Tuka vo aerodrom mi e regionot, znaci deka ako otidam bi trebalo da mi go dadat taka? Ili mislis ke mi kazat deka seuste ne otvorile vreka i treba da pocekam uste nekolku dena? Dosta pati imaat napraveno taka

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Tuka vo aerodrom mi e regionot, znaci deka ako otidam bi trebalo da mi go dadat taka? Ili mislis ke mi kazat deka seuste ne otvorile vreka i treba da pocekam uste nekolku dena? Dosta pati imaat napraveno taka

Ете мојот пост погоре, одев до железничка да пробам да го подигнам. Го куцнаа бројот ми рекоа неможат. Исто 1003 статус . Да чекам картонче. И така....

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Ете мојот пост погоре, одев до железничка да пробам да го подигнам. Го куцнаа бројот ми рекоа неможат. Исто 1003 статус . Да чекам картонче. И така....
Ah toa i pretpostaviv zosto drugi patovi sekoj den ima nova "vo posta" poraka, ako e vaka vagda znaci nekako im e zagleveno u sistem, prosliot pat koga bev imase 50 vreki od neprocesirani pratki pa haos, ocigledno postenskiot sistem ne ni e spremen za era na internet naracki hahaha, sto se sluci so toa planot da se premesti glavna posta za skopje vo toj nekoj drug centar ili nesto?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.034
1.845
Скопје
пошто рече предходно ти ги носеле дома .. ја би почекал, јер да може да ти кажат сеуште не е распределна и сл

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
20 дена дремат кај нас пратките само. Ебате поштата од наши пари плата зима.

Погледнете го атачментот 125386

И конечно после толку време одам со картонче денес околу 13 часот, влагам и на шалтер тетка насмеана од зуб до зуб „господине нема струја“

• Абе еве ти картонче
  • Не господине неможам без компјутер да ви дадам пратка.

Ако идете денес во Н.М. поштата да знаете, хаос п**** лудило.
Башка гужва е.

Башка пази ова. Не бе треба да запалиме поштава и од ново све од 0 да почне.

1683203262912.png

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно