Mx-4 nexio.mkУтре се надевам дека ќе си го земам новиот процесор ама термалната паста што ја имав ми се потроши.
Кажете ми што е во моментов најдобар избор? Во план ми е утре да земам.
сток ?Конечно посакуваните резултати.![]()
Mx-4 nexio.mk
NT-H1 jvsnet.mk
@AlexanderMK @ 4.5GHz
pisi im imbox za cenacena na mx-4 ?
А да го залепиш од внатрешна страна? Помеѓу куќиштето и вентилаторот?Другари, не знам дали ова прашање е за тука и дали е веќе поставено. Искрено ме мрзеше да ги читам сите коментари (многу се). Имено, инсталирав case fans. За едниот имав filter со куќиштето. За вториот страничниот немав. Залепив еден хулахоп ситен од надворешната страна. Меѓутоа, многу грдо личи. Дали знаете за некое друго „домашно“ решение за инсталирање филтер. Поззз.
Пробав така меѓутоа колку и да го затегнев сепак фенот го зафаќаше и заглавуваше.А да го залепиш од внатрешна страна? Помеѓу куќиштето и вентилаторот?
А да не ставаш хулахопка, најди некое материјалче како мрежа, види по пазар, Логинг..Пробав така меѓутоа колку и да го затегнев сепак фенот го зафаќаше и заглавуваше.
Пред да земаш, прочитај спец на страната на производителот со кои лежишта е компатибилен. еве пример:Сакам да купам водено ладење за 775 LGA, да биде со 240mm radiator, да ми препорачате што да земам, гледам претежно нема за 775 LGA.
Знам го гледав ова, ептен ми прави мерак ама некако ценава е висока, ќе разгледам кај нас што има на лагер за мојот сокет и ќе пишам за мислење на тој производ. ФалаПред да земаш, прочитај спец на страната на производителот со кои лежишта е компатибилен. еве пример:
Cooler Master Nepton 240m : http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-liquid-cooler/nepton-240m/ или поточно:
CPU Socket: Intel LGA 2011-3 / 2011 / 1366 / 1156 / 1155 / 1151 / 1150 / 775
AMD Socket FM2 / FM2+ / FM1 / AM3+ / AM3 / AM2+
ова е само пример. достапност и цени во моментов не ги знам. би требало во сетек наверојатно да имаш од нептонот, можеби и некој Corsair.
едит: во овој случај, нептонот е компатибилен со она што тебе ти треба, 775 сокет.
Јас имам дома cooler master nepton 140xl, на продажба ми е, ако си заинтересиран пиши ми ппЗнам го гледав ова, ептен ми прави мерак ама некако ценава е висока, ќе разгледам кај нас што има на лагер за мојот сокет и ќе пишам за мислење на тој производ. Фала
Колку ти се температурите при 100% оптеретеност од повеќе часа? Дали пратиш температура на VRM? Во idle се апсолутно небитни доколку оверклокуваш со Adaptive напон, бидејќи при оптеретеност ќе имаш повисоки отколку со рачно подесен напон и VRM ќе загрева повеќе поради тоа што Adaptive за да биде стабилен треба да е повисок отколку прецизно рачно сетиран напон. Тестирај 5-6 часа со Aida64/OCCT и постирај температури од Aida64 од сензорите.Се извинувам за пост под пост, денес имав слободно време па решив после 4 месеци да поиграм малце со Corsair-от.
1. Го демонтирав цело пц, со помош на воздушен спреј ја исчистив цела прашина на потешко достапните места.
2. Corsair-от доби посебен третман, радијаторот нежно го измив со вода имаше премногу прашина насобрано во него после тоа го издував и него со воздух и го оставив да се исуши 3-4 часа.
3. Решив да ја променам конфигурацијата на вентилаторите од pull во push, и ги добив следниве бројки што се прилично забегани.
![]()
Собна температура некаде околу 25C. Ова се stock кулерите, во моментов собирам пари и се мислам да земам помеѓу новите Corsair ML120 Pro, Noctua NF-F12 или EK-Vardar. Ваше мислење?
Со пуш пул конфигурација, поставени како горен издув јас добив некои 2-3 степена пониски трмператури. Мерак е и вреди пошто многу beefy изгледа радијаторот и јас би гласал за ml120pro. Во моментов јас користам 4 corsair sp120 на радијаторот, ги возам на 850 обртаи и се dead silent.Се извинувам за пост под пост, денес имав слободно време па решив после 4 месеци да поиграм малце со Corsair-от.
1. Го демонтирав цело пц, со помош на воздушен спреј ја исчистив цела прашина на потешко достапните места.
2. Corsair-от доби посебен третман, радијаторот нежно го измив со вода имаше премногу прашина насобрано во него после тоа го издував и него со воздух и го оставив да се исуши 3-4 часа.
3. Решив да ја променам конфигурацијата на вентилаторите од pull во push, и ги добив следниве бројки што се прилично забегани.
![]()
Собна температура некаде околу 25C. Ова се stock кулерите, во моментов собирам пари и се мислам да земам помеѓу новите Corsair ML120 Pro, Noctua NF-F12 или EK-Vardar. Ваше мислење?
Ако ти е дојдено до џиџи миџи лајтшоу ефекти и разни тракатанци, се знае, поскапата варијанта т.е. Corsair HD120 RGB. Имаш 3-Pack за 90 евра од Бугарија.се мислам да земам помеѓу новите Corsair ML120 Pro, Noctua NF-F12 или EK-Vardar. Ваше мислење?
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3m v2.1 4K (60Hz) with Ethernet Secomp, 11.99.5682-10
260,00 ден
Бесплатна достава
MB 1700 Z790 PHANTOM GAMING LIGHTNING ASROCK, 4xDDR5 7200MHz(OC), PCIex16 5.0, PCIex4 4.0, 3xPCIex 3.0 x1, 4xM.2, 4xSATAIII, HDMI, eDP, 2.5G LAN, 90-MXBKA0-A0UAYZ
10.390,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) BLACK Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00196A
1.800,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK HEALTHY ACUPRESSION MAT BLACK 65X40
770,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES EXTRALINK MI ROBOT VACUUM SET FOR S20, EX.98116
980,00 ден