![]()
Друго, да знаеш тоналитетот на звукот т.е. фреквенцијата нема допирна точка со dB, па така можно е 20dB фен да ти звучи како 30, не се раководи строго преку dB/CFM.
Нема да успееш да ги изедначиш. Прво сензорите не се знае колку се прецизни, второ треба да направиш cpu lapping и heatsink lapping па тек тогаш да ги доближиш.58с е најжешкото јадро, после саати тестирање со максимално оптеретување.
Далеку е работата од било каква опасност за оштетување на процесорот, само се мислев како да ги изедначам температурите меѓу одделните јадра. Набавка на нов кулер за оволку стар хардвер е економски неоправдан зафат.![]()
Првиот е супер, го има некаде кај нас?
Вториот од Noctua е преслаб, нема асален CFM пред се. Дали е 11 или 18 Db, како што знам се под 20 е супер.![]()
Не знам и јас.Нема да успееш да ги изедначиш. Прво сензорите не се знае колку се прецизни, второ треба да направиш cpu lapping и heatsink lapping па тек тогаш да ги доближиш.
Не знам што се замараш уопште
хитспредерот е релативно мазен во старт.
http://noctua.at/en/nf-a14-pwm/specificationАко цената не е фактор Noctua > се друго.
Само не знам колку вреди тоа, мислам дека на хитсинкот може да биде најголемата добивка, хитспредерот е релативно мазен во старт.
Па не баш, утре ќе ти покажам некои фотки да видиш колку е крив хитспредерот![]()
eве и од мене предлог, имам 3 вакви, еден користам повеќе од година, и купив уште 2 (пошто се многу лоши)Zalman-от го употребував како замена за вентилатор на напојување...супер беше на почеток, за кратко време (месец/два) почна да брмчи и секој ден стануваше се погласно и понепријатно...не би го препорачал како траен/квалитетен вентилатор...затоа Noctua.
Разгледај ги индустриските и redux Noctua модели. Тие се помоќни и понежни на оконе се пролив боја. Како и да е, поквалитетни се и потивки од се останато.
Мој предлог...блиску до твоите идеални преференци.
eве и од мене предлог, имам 3 вакви, еден користам повеќе од година, и купив уште 2 (пошто се многу лоши)и после година дена, исто (не)звучи како и новите
Anhoch PC Market Online - Case Fan 120x120x26 Deepcool Gamer Storm TF 120 Red Blade 1800rpm
Некој да ми каже искуство со AIO тип на ладење, совет некој? Планирам да земам од Deepcool па ме интересира дали некој знае како се со квалитет, дали е повеќе или помалку гласен од обичен кулер (ми имаат кажано дека пумпите биле гласни) и дали некој знае каде може да се набави течност за ладење пошто знам на одредено време треба да се смени пошто се собира ѓубре од галванизациска корозија.
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 0.5m Gray Secomp, 21.99.0100-250
48,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BEIGE
1.460,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE BOYA USB Type-C BOYA K9, RGB, Cardioid, Black
4.900,00 ден
Бесплатна достава
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRED EXTRALINK TF500, Black,
660,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK CHAIR SWIVEL OFFICE, PINK
2.180,00 ден