MachineGunMan
Баниран/a
Ситуацијава е следната: Имам електрична гитара која преку converter ја приклучувам во компјутер во џекот за микрофон (немам гитарско појалачо). Но се што добивам е клин звук. Што ќе ми е електрична гитара за clean, сакам малку овердрајв, дилеј и така натаму. Успеав да најдам едно програмче (FL Studio) преку чиј плагин наречен "Hardcore" можам да го добијам посакуваниот тон, но има многу голем лаг. Звукот доцни неколку милисекунди што е многу иритирачки и невозможно да се свири добро и прецизно.
Со намалување на семпловите се намалува лагот, но испод 768 звукот е многу исцепкан, не се слуша ништо.
Ме интересира што е причината за лагот, како може да го намалам, и дали имате некои алтернативни софтверски решенија со кои би ја постигнал мојата цел?
Поздрав.
Со намалување на семпловите се намалува лагот, но испод 768 звукот е многу исцепкан, не се слуша ништо.
Ме интересира што е причината за лагот, како може да го намалам, и дали имате некои алтернативни софтверски решенија со кои би ја постигнал мојата цел?
Поздрав.