Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Која Denuvo игра чекате да биде кракната?

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.185
1.624
Скопје
Ја убија од фалење хогвартсов, па и мене ме фати мерак и тоа е што се чека.
Императоркава вика брзо ќе биде работа:
Screenshot 2023-02-16 163245.png
Кој сака да се спреми(пошто 90ГБ е), а неможе да го најде торентот од оригиналниот извор без да оди преку непроверени канали, може да ви го фрлам во пп магнет линкот.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Ја убија од фалење хогвартсов, па и мене ме фати мерак и тоа е што се чека.
Императоркава вика брзо ќе биде работа:
Погледнете го атачментот 122547
Кој сака да се спреми(пошто 90ГБ е), а неможе да го најде торентот од оригиналниот извор без да оди преку непроверени канали, може да ви го фрлам во пп магнет линкот.
Пуштај :)

И

Избришан член 42370

Гостин
ij6kpik620ja1.png

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.185
1.624
Скопје
Аман бе шо толку хајп за играва ..
Една од најголемите франшизи со огромна фан база, па сакал нејќел(и да не си фан) ќе сркнеш од хајпот па ќе му се приигра на човек :). А и изгледа како одлична игра од видеата што ги имам гледано по јутјуб.

Иначе ликнат е дев билд од Atomic Heart на кој му се пробува таа. Денуволес.

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
па сакал нејќел(и да не си фан) ќе сркнеш од хајпот па ќе му се приигра на човек :)
Ете јас неќам да ја играм, незнам исти хајп како Cyberpunk.
1676814727111.png
Од 2018 имаше leak видео од Hogwarts па ништо, за мене е онака.
Чекам сега beta за Diablo 4.

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Не заебаај сеа, играј ја... :)
За мене зборам, иначе секако не е секоја игра за сечив вкус, и да не се игра е една од опциите.
Повеќе би ја гледал на youtube или некој стрим на кратко.
Да како што кажа не е за сечиј вкус (y)
Мислењето е автоматски споено:

И сега заради инфлација почнаа игрите по 70 евра, неможи online co-op гејм да ставаш таква цена.
Ако играта се игра со повеќе луѓе барем да ги прават по 35евра, како Pre-purchase Redfall on Steam denuvo на online гејм. :ROFLMAO:
Ќе се чека на попуст или ако некој направи крак за multiplayer.

Последна промена:
И

Избришан член 42370

Гостин
Football.Manager.2023-MKDEV

Да го спомниме и нашиот пријател.

1gQMUd3.png

Дури и EMPRESS те прокоментира.

Што се однесува до Hogwarts:

ivp911rwk4ja1.png

Мене аку ме прашате многу непотребни коментари пред потенцијалното пуштање на кракот. Повеќе хајп таа (тие) крева(ат) отколку WB.

П.С на кантер форумон имате loose Steam фајлови од Hogwarts Legacy, ќе ви треба иницијалната верзија (пред day-1 пачот) за да работи кракот од EMPRESS. Ако некој е дотолку нестрплив, симнетеги фајловите од таму и чекајте кракот да се пушти, што би требало да биде денес-утре.

И сега заради инфлација почнаа игрите по 70 евра, неможи online co-op гејм да ставаш таква цена.
Ако играта се игра со повеќе луѓе барем да ги прават по 35евра, како Pre-purchase Redfall on Steam denuvo на online гејм. :ROFLMAO:
Ќе се чека на попуст или ако некој направи крак за multiplayer.

Па затоа постои темава бе друже. Додека има офци ќе има и волна. Им ги купувате игрите недовршени, не ги играте, тие профит ствараат за џабе и квалитетот на гејминг опадна, completely normal phenomenon.
Прашање до тебе директно, зошто си ја купил на Steam кога беше DRM-Free уште од day 1? Зошто не ја проба пиратска прво пред да е купиш?
Секако твој се парите, но ипак сакам да слушнам мислење ако прокоментираш.

П.П.С еве на што мислам и ова би било потенцијална дискусија во темава.

xm4sxtvip4ja1.jpg

Изменето од модератор:

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Па затоа постои темава бе друже. Додека има офци ќе има и волна. Им ги купувате игрите недовршени, не ги играте, тие профит ствараат за џабе и квалитетот на гејминг опадна, completely normal phenomenon.
Прашање до тебе директно, зошто си ја купил на Steam кога беше DRM-Free уште од day 1? Зошто не ја проба пиратска прво пред да е купиш?
Секако твој се парите, но ипак сакам да слушнам мислење ако прокоментираш.

П.П.С еве на што мислам и ова би било потенцијална дискусија во темава.

xm4sxtvip4ja1.jpg
Јас играта ја зедов во Декември 2020, побарав refund но steam одбија помина 14 дена рок и тоа 2 сати gameplay.

Pre-purchase не правам веќе одкако ме заебаја јако со cyberpunk, чекам release па да видам reviews после тоа крак или купувам, а ако multiplayer game немаш избор мора да се купи или евентуално крак ако излези со MP ама тешко тоа.

А, за тоа што не ги поседуваме игрите е точно, си пишува во "end-user license agreement" сум прочитал пред 5-10 години на reddit вакви постови. reddit steam

Имаше и слично прашање на Valve форумот порано, што ако пропадни компанијата Gaben тогаш одговараше на пораките, само не ми текнува сега што имаше кажано. Веќе небитно е тоа, компанијата само оди напред.

Последна промена:

thrw

lurker
3 декември 2021
706
579
Имаше и слично прашање на Valve форумот порано, што ако пропадни компанијата Gaben тогаш одговараше на пораките, само не ми текнува сега што имаше кажано. Веќе небитно е тоа, компанијата само оди напред.
Рече дека сите игри што ги имаш на корисничкиот профил ќе бидат достапни за превземање во рок од неколку дена и ќе бидат достапни мрежните решенија на "игрите за повеќе играчи" за локално играње меѓусебе. Бар тоа им беше оправданието.

Испратено од Автентикатор на ЈСП.

И

Избришан член 42370

Гостин
Рече дека сите игри што ги имаш на корисничкиот профил ќе бидат достапни за превземање во рок од неколку дена и ќе бидат достапни мрежните решенија на "игрите за повеќе играчи" за локално играње меѓусебе. Бар тоа им беше оправданието.

Испратено од Автентикатор на ЈСП.

Со други зборови целата библиотека ќе им постане "GOG" + 0xdeadc0de емулатор за LAN. (и со други зборови, пиратска).

Пиратерија е корисна за гејм презервејшн како и за нас корисниците, така и за компаниите, иако во последно пробуваат да докажат дека имаат загуба во профит ради пиратерија, во реалност не е така.
Секако, муабетов е за ААА компаниите, не за Indie студио со 5 девелопери.

И

Избришан член 42370

Гостин
zdr od kade moze da ja simnam nfs 2015 i need for speed unbound krakuvana

Двете игри имаат online-only проверки и не се верува дека ќе се кракнат, барем не за брзо додека не се изработи емулатор.

Бета тестот за Hogwarts Legacy започна.

93w9xfW.png

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
zdr od kade moze da ja simnam nfs 2015 i need for speed unbound krakuvana
Како што кажа @Weeaboo на online game нема, NFS 2015 имаш 75% попуст кога има sale, иако NFS unbound излезе пред некој месец имаа 50% попуст на неа се гледа дека не им се продаваат игрите од 70$ price tag.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Излезе кракот?

Едит: Сеа гледам DELUXE едицијата ја има шо значи тоа шо симињавме 90 гига некоја си таму иницијална верзија џабе било :)

И

Избришан член 42370

Гостин
Излезе кракот?

Едит: Сеа гледам DELUXE едицијата ја има шо значи тоа шо симињавме 90 гига некоја си таму иницијална верзија џабе било :)

Не сум те разбрал најверојатно, но да претпоставам ги симна чистите фајлови од форумон и чекаше крак?
Ако е така, има Crack Only, само симниго и стави го кракот и ја имаш истата едиција. Не е џабе.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Не сум те разбрал најверојатно, но да претпоставам ги симна чистите фајлови од форумон и чекаше крак?
Ако е така, има Crack Only, само симниго и стави го кракот и ја имаш истата едиција. Не е џабе.

Кај шо гледав немаше крак онли така шо избришав све тоа и симињам од ново ова дека има и инсталер/исо.

И

Избришан член 42370

Гостин
Интересна препорака: Можете да ослободите 17 GB простор со бришење на следниве непотребни фајлови:

xyOEk0v.png

Steam Depot

Позитивно: +17 GB простор (ако ви менуваат, мене на SSD лично ми менува многу),
Негативно: во иднина, доколку се кракне нов апдејт или се тргне Denuvo, постои мала шанса да биде некој од фајловите потребен за апдејт

Тестирано кај мене и играта си покрева без проблем и не крашнува воопшто (играта не зависи од фајловите)
Јазикот се менува преку steam_api64.ini, доколку ви е подесен на english, нема воопшто проблеми.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid
23 мај 2012
1.501
3.442
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
RAM
Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
Video card
ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
be quiet! Dark Base Pro 901
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro White Edition
Keyboard
ROG Claymore Gaming Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS
Windows® 11 Pro 64-bit 25H2

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
Проблемот со новиве игри е што компанииве не ги прават повеќе како еден производ, т.е. купуваш и тераш, па ќе ја кракнат и ја имаш во целост.

Денес се е цепкано со DLC-а за да се максимизира профитот. Што значи, ти ќе почекаш некој месец да ја кракнат, ама кога ќе излези кракнатата, официјалната веќе има голем апдејт. И тераат со апдејти така неколку години, па овие кракерите мора секоја нова верзија да ја кракнуваат наново.

Пример AC: Origins ја чекав 2 и пол години да можам цела да ја изиграм. Некогаш некои игри што добиваат чести и квалитетни апдејти вреди да се купат за да ги изиграш во целост, наместо да чекаш години додека им излезе последниот апдејт па да ја кракнат.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв