Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кинески веб продавници што испорачуваат до Македонија

Chiller

user
8 март 2012
1.570
1.174
Скопје Аеродром
Овој со графичкиве, нека прати неколку screenshot од gpu-z и програми за benchmark, вака на слика се убаво си изгледа :)

Пред некоја година начекав нешто слично, ѕвер графичка за ич пари, ама кога ми прати screenshot од тоа што му побарав, стварно вредеше ич пари графичката :D
Но што ако ти прати од графичка која е со добри резултати, а кога ќе ја нарачаш... резултатите ќе бидат „малку“ различни?:D

6 ноември 2012
2.075
2.236
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
Но што ако ти прати од графичка која е со добри резултати, а кога ќе ја нарачаш... резултатите ќе бидат „малку“ различни?:D

Тогаш ќе имаш доказ дека ти пратил нешто што не го ветил, а тоа е лошо за продавачот и тешко дека би ризикувал да го пријавиш па да остане без работа или да го казнат или слично :) Така го принудуваш да ти испрати тоа што сликал :)

6 ноември 2012
2.075
2.236
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
И

Избришан член 18474

Гостин
Со пријател имаме собрано скоро добра сума на пари за да купиме графички за копање. На алибаба ги нудат RX 570 за 140-150 долари за 50 парчиња.
Како да се заштитам и ако би ги порачал да ги земам преку фирма/физичко лице?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.953
8.451
Со пријател имаме собрано скоро добра сума на пари за да купиме графички за копање. На алибаба ги нудат RX 570 за 140-150 долари за 50 парчиња.
Како да се заштитам и ако би ги порачал да ги земам преку фирма/физичко лице?
Некако многу ефтини бе? да не се со 128MB меморија ? :D

ivan88

hello world
22 февруари 2012
389
424
ivan88's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460| Deep Cool GAMMAX 400
Motherboard
Gigabyte GA-Z97 HD3
Storage
Samsung Evo 840 120GB| WD Blue 500GB
PSU
Deep Cool DA500-M Aurora 500w
RAM
Kingston Fury Red Series 8G
Case
Deep Cool Tesseract SW White
Mouse
Gigabyte Eco 600
Keyboard
Apple Wireless Keyboard
Audio
LLogitech x530
Monitor
Dell S2240L
OS
Mac OSX Yosemite| Windows 7
Дечки, што се случува со Gearbest? Никако не можам да нарачам powerbank и константно добибивам порака no shipping methods

l1d0v1c

lurker
10 март 2011
700
1.596
Дечки, што се случува со Gearbest? Никако не можам да нарачам powerbank и константно добибивам порака no shipping methods
Уште од декември 2016-та година, а официјално и од старт на 2017-та (бар ко што читав тогаш), немаме право на нарачка на powerbank како земја (Македонија) од било која продавница, не само од gearbest. Не рачунаат како земја од трет свет а овие уреди како опасни за транспорт со авион. Али нормално, тоа не постои за одредени земји како на пример овие:

Screenshot_3.png

Јас во период од декември до јануари пробав да нарачам на три пати, и од Ebay (x2) и од AliExpress, и во трите случаи пратката беше пуштена без проблем од Кина али беше задржувана (во Холандија и Чешка) со објаснување дека поради безбедносни причини оваа пратка не може да биде доставена во Македонија.

Arsenal

hello world
11 март 2017
178
93
Check out this recommended store on...press.com/BNRvAvMJ (from AliExpress Android)
од овде порачав батерија март месец мислам беше стигна за 8 дена без проблем за прв пат преку туркиш пост. а гледам сеуште испорачуваат за мк.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.953
8.451
Еве h2wtest на Samsung Evo + 64GB од gearbest.

samsung-evo.png

Дава некоја чудна грешка на крајот, но капацитетот си го дава како реален за таа големина. Проверено на страната на самсунг по сериски број, ја дава како оригинална. Истотака дава дека е произведена во филипини што секако е ОК. :)

20170925_101859.jpg

Една споредба. (128-ката од десно е фејк, реален капацитет 8ГБ) :D

20170925_141629.jpg

Како и бенчмарк од телефонот директно.

Screenshot_20170925-144314.png

@psyside ти мислам прашуваше за 128-ката. Еве ти тестови.

Последна промена:

DrMTR

senior
27 март 2014
7.953
8.451
Дали некој забележал кога нарачува нешто од banggood.com и не доплатиш за тракинг, преку PC верзијата на сајтот, не дава никаква информација за мометалната локација на пратката, а додека ја користиш нивната андроид апликација дава за секоја пратка каде се наоѓа, исто како да имаш платено тракинг. Доста чудно, но функционира. Незнам како ги следат пратките, ама статусите се обновуваат како што пристигнува пратката на некој аеродром ил ислично. Еве скрин, како изгледа за една моја пратка.

Screenshot_20170928-010128.png

DrMTR

senior
27 март 2014
7.953
8.451
Внимателно со GearBest. По вторпат нарачувам продукт, и по вторпат ме маткаат и никако да да го испорачаат продуктот.

20171004_105856.png

Првиот пат чекав 10+ дена и си побарав рифунд. Сеа чекам пак 4 дена после уплата и уште не е испорачан. Сеа ми пишале "we expect" да го испорачале на 5-6ти. Зошто побогу ако ги немаш на лагер ги продаваш ? Пиши дека ги немаш на лагер. Лесно е. :angry::cry:

kirev

senior
31 мај 2010
9.083
7.770
Внимателно со GearBest. По вторпат нарачувам продукт, и по вторпат ме маткаат и никако да да го испорачаат продуктот.

20171004_105856.png

Првиот пат чекав 10+ дена и си побарав рифунд. Сеа чекам пак 4 дена после уплата и уште не е испорачан. Сеа ми пишале "we expect" да го испорачале на 5-6ти. Зошто побогу ако ги немаш на лагер ги продаваш ? Пиши дека ги немаш на лагер. Лесно е. :angry::cry:
И ја сум кабает... Шести ден како им е Packed таблетчето. Јбг, така ни треба кога не ги знаеме кинеските празници :)

Последна промена:

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.645
1.807
И јас се заебав со овој Комунистичкиот празник што трае 10 дена, касно ми текна, го видов известувањето за МИУИ дека нема да има абдејт минатата недела, но го изумив по отиде нарачката, иако според Вики требаше да заврши вчера.
October 3 (official)
Another four days are added to the official 3-day holiday, normally in lieu of the two weekend breaks around October 1, making it practically a public holiday comprising seven consecutive days (黄金周/Huángjīnzhōu, "Golden Week"), with specifics regulated by the State Council

DrMTR

senior
27 март 2014
7.953
8.451
И ја сум кабает... Шести ден како им е Packed таблетчето. Јбг, така ни треба кога не ги знаеме кинеските празници :)
Јас претходната нарачка ја направив на 20-ти септември, така да не ке беше до тоа. Сеа ајде празник било ке почекам. Како на Бенгуд не беше празник, и го испорачаа истиот производ, на Гирбест празник е?

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.645
1.807
Јас претходната нарачка ја направив на 20-ти септември, така да не ке беше до тоа. Сеа ајде празник било ке почекам. Како на Бенгуд не беше празник, и го испорачаа истиот производ, на Гирбест празник е?
На мене тај Кинезот ми пиша меил, дека нивните складишта во Франција, Шпанија и Холандија ќе си работеле стандардно.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.645
1.807
Го има ли овој модел на ЗТЕ некаде го ова Кинескиве продавници, гледам за 100$ оди по ова продавниците (реално и за толку вреди)
MetroPCS®

15 септември 2012
1.164
1.300

20171004_105856.png

На геарбест веднаш под името на производот и над цената е напишано кога ќе се испрати производот: Dispatch: Ships on дата (најчесто утре). Ова е за производи кои ги имаат во магацин и можат да ги пратат утре (евентуално задутре).
Ако пишува Dispatch between таа и таа дата, причекај, производот го немаат на лагер, го чекаат да им го донесат и најверојатно и нема да се прати на напишаните дати...
Друг податок на кој треба да внимаваш е запишан десно од цената и пишува уште колку парчиња од тој производ има во магацин. Ако се малку, може да ти се случи да се продадат во меѓувреме додека ти нарачуваш и да чекаш додека се набават нови количини.
Прилично е паметно пред да нарачаш да ги контактираш - имаш Support center во горното десно ќоше со опции да им пратиш порака или разговор во живо во предпродажба.

Ех да бев јас вака паметен пред месеци или некој да ми го кажеше ова (навистина пишува на мониторот - ама кој да чита?)... ама животот е школо...

DrMTR

senior
27 март 2014
7.953
8.451
На геарбест веднаш под името на производот и над цената е напишано кога ќе се испрати производот: Dispatch: Ships on дата (најчесто утре). Ова е за производи кои ги имаат во магацин и можат да ги пратат утре (евентуално задутре).
Ако пишува Dispatch between таа и таа дата, причекај, производот го немаат на лагер, го чекаат да им го донесат и најверојатно и нема да се прати на напишаните дати...
Друг податок на кој треба да внимаваш е запишан десно од цената и пишува уште колку парчиња од тој производ има во магацин. Ако се малку, може да ти се случи да се продадат во меѓувреме додека ти нарачуваш и да чекаш додека се набават нови количини.
Прилично е паметно пред да нарачаш да ги контактираш - имаш Support center во горното десно ќоше со опции да им пратиш порака или разговор во живо во предпродажба.

Ех да бев јас вака паметен пред месеци или некој да ми го кажеше ова (навистина пишува на мониторот - ама кој да чита?)... ама животот е школо...

Момак мене тоа ми е јасно и секогаш детално го читам секој дексрипш на производот, вклучително и датумот за шипинг. Проблемот е што таа дата секој ден се менува, и се продолжува за 1 ден +. Вториот проблем е што, производот е на флеш сел, даваат ниска цена, а го немаат на лагер. Бенгуд ми испорача производ ред два дена. Гирбест уште тапка во место. Разбираш?

15 септември 2012
1.164
1.300
Момак мене тоа ми е јасно и секогаш детално го читам секој дексрипш на производот, вклучително и датумот за шипинг. Проблемот е што таа дата секој ден се менува, и се продолжува за 1 ден +. Вториот проблем е што, производот е на флеш сел, даваат ниска цена, а го немаат на лагер. Бенгуд ми испорача производ ред два дена. Гирбест уште тапка во место. Разбираш?

Јас се извинувам до тебе и до сите кои ја прочитаа мојата порака.

Сигурно немаше да се испукам и да го објаснувам детално корисничкиот интерфејс на продавницата Геарбест, доколку подетално беше објаснет твојот проблем (ама тоа не е проблем на таа порака, туку е општа појава на форумов). Сепак ретко кој од нас има способности да чита мисли од порака во форум.

Благодарам за ословувањето со „момак“. Веќе 30-40 години никој не ми се обратил така. :)

Arsenal

hello world
11 март 2017
178
93
таман си се геарбест ама стварно некогаш знаат доста да ја заташкаат со нарачката. xiaomi amplifier ми го испорачаа одма наредниот ден а пред недела две порачав xiaomi полнач за во кола почекав 5-6 дена додека го испратат сигурно. мегутоа кога имаат флеш сале на некој производи имаат стварно екстра цена. полначот го платив 5 евра што до сега не сум го сретнал по таа цена на ниеден сајт

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно