Од друга страна ако европскиот сертификат во мојата не-ЕУ држава која нема ЕУ стандард на живеење, ја направи цената на клима уредот осетно повисока... Тогаш не фала, мене не ми треба еуровент. Како што повеќе пати повторив, мене поважни и порелевантни ми се мислењата и искуствата на корисниците, корисници кои климата ја користеле цела една грејна сезона во реални а не во лабораториски услови.Во секој случај имањето Еуровент ни случајно не е лоша или негативна работа. Напротив е многу позитивна, и како корисници треба да се стремиме да се тестраат производите на стандардизирани начини за да може да ги споредиме што подобро.
Дискусијата не е дали е „лоша работа“ постоењето на еуровент за одреден модел на клима. Дискусијата е дали мене како корисник тоа ќе ме кошта премногу пари.
Не пријателе, ти си тој што има погрешни информации - штом веруваш во приказните дека ЕУ и нивните сертификати служат за заштитата на обичните луѓе. Многу наивно, ама тоа е тоа. Овде велиме - секој со своето (убедување).Vi verovatno imate pogresne informacije o Eurovent sertifikatu.Eurovent je u sluzbi KUPCA i sluzi da zastiti kupce.To nije parce papira , to je jako vazan dokument koji treba da trazi svaki kupac klime.
Секој има право на мислење. Разликата е во тоа колку и како можеш да го аргументираш тоа мислење.