Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Избор на клима уред (линк со резултати од мерења има во првиот пост)

klima fan

lurker
14 јуни 2021
604
340
Сaмo дa нaдoпoлнaм Vivax AERI + е oем - прoизведенa Midea Auroara + ( нo Сетек не јa увезувaaт Midea Aurora + )

MST2AB-24CRN1.jpg

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.225
Сaмo дa нaдoпoлнaм Vivax AERI + е oем - прoизведенa Midea Auroara + ( нo Сетек не јa увезувaaт Midea Aurora + )
Немам ништо против и Vivax да земе но кога одредена клима има Eurovent секогаш неа ја препорачувам пред оние кои немаат.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
На еуровент Мидеата има 2.6KW на -25. Интересно. Ова е без дополнително помошно грејно тело?

Sr8Ff74.png

skeptical-futurama.gif

Последна промена:

klima fan

lurker
14 јуни 2021
604
340
Немам ништо против и Vivax да земе но кога одредена клима има Eurovent секогаш неа ја препорачувам пред оние кои немаат.
Midea имaaт Eurovent сo сaмoтo тoa сите Vivax мoдели ( зa кoј знaеме кoј тoчнo Vivax e oem Midea ) и тие мoдели нa Vivax кoј се oem Midea лoгички имaaт Eurovent aкo е истиoт Midea-Vivax мoдел.

Vivax AERI + Best Buy

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.225
Midea имaaт Eurovent сo сaмoтo тoa сите Vivax мoдели ( зa кoј знaеме кoј тoчнo Vivax e oem Midea ) и тие мoдели нa Vivax кoј се oem Midea лoгички имaaт Eurovent aкo е истиoт Midea-Vivax мoдел.
Ова ќе биде точно ако некој паралелно ги расклопи и спореди. Ако носат исти компресори не значи дека ќе имаат исти резултати.
Дали има или нема PWM мотор на надворешна или е со фиксни 3 брзини? Дали внатрешниот мотор од вентилаторот е ист за да имаат ист проток? Дали имаат исти EEV вентили итн.
И над се, дали имаат ист број, распоред и дебелина на надворешниот испарител.

Иначе, да. Електронски, логички и козметички се Midea. Апликацијата за интернет им е иста. Midea калудот не ги одбива итн.

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Имал некој проблем со климата да губи интернет конекција и да не се опорави додека не се ресетира цел уред и да се сетира од почеток? На Митсу ЛН35 почна ова да ми го прави оваа недела, на мелклауд покажува дека уредот не е поврзан на интернет. Еднаш го ресетирав, се среди, и ете после два дена пак истиот проблем. Од друга страна Ап25 нема ваков проблем.
Мислам дека проблемов почна да се јавува откако почнав ЛН35ката да ја оставам преку ноќ да оддржува температура во дневната. Не знам дали проблемот може да биде во тоа што Телеком ресетира интернет еднаш на 24 саати, па тоа нешто зезнува работа.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
Имал некој проблем со климата да губи интернет конекција и да не се опорави додека не се ресетира цел уред и да се сетира од почеток? На Митсу ЛН35 почна ова да ми го прави оваа недела, на мелклауд покажува дека уредот не е поврзан на интернет. Еднаш го ресетирав, се среди, и ете после два дена пак истиот проблем. Од друга страна Ап25 нема ваков проблем.
Мислам дека проблемов почна да се јавува откако почнав ЛН35ката да ја оставам преку ноќ да оддржува температура во дневната. Не знам дали проблемот може да биде во тоа што Телеком ресетира интернет еднаш на 24 саати, па тоа нешто зезнува работа.
И мене истото ми се дешава. На мултисплитот неќе веќе некое време да се поврзе на нет а на HR35 после ресетирање, вадење од штеќер си се среди и си функционира нормално.
Изгледа до мелклаудот е нешто.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.225

GGTT1

lurker
1 февруари 2017
600
512
Битола
Да не е нешто загрешено во бројките на -7 и на -25степени
За да вади вакви резултати на -25 степени треба да има ептен јака надворешна и компресор .За 35000ден не верувам
митсу ЛН25 на -15 има послаби резултати

Riku

lurker
27 ноември 2021
573
252
Vivax AERI + Best Buy

Podaleko od Vivax i servisi kako Pakom, 2 meseci klimata 2 pati ja pravata i pak defek mi ja vrajkat so P0 greska. Kaj niv rabotela ispravno kaj mene bil problemot vo naponot koga im slikav deka naponot e ok, nesakat da dojdat na lice mesto da ja proverat klimata grcat ramenja. Podaleko od Vivax, plus 18ka Aeri pod 1kw ne ni modulira.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.225
Да не е нешто загрешено во бројките на -7 и на -25степени
За да вади вакви резултати на -25 степени треба да има ептен јака надворешна и компресор .За 35000ден не верувам
митсу ЛН25 на -15 има послаби резултати
Моделот е овој
MOX230-12HFN8-QRD6GW/MSAGBU-12HRFN8-QRD1GW(GA)

Линкот до сертификатот е овој

На страната на сетек стои ова:
Screenshot 2022-11-29 184928.png

Она на што треба да се внимава кога се зема овој модел се тие билмези од сетек. Check, double check, triple check на моделот на кутијата на внатрешната и надворешната.

И не знам што се чека..

klima fan

lurker
14 јуни 2021
604
340
Podaleko od Vivax i servisi kako Pakom, 2 meseci klimata 2 pati ja pravata i pak defek mi ja vrajkat so P0 greska. Kaj niv rabotela ispravno kaj mene bil problemot vo naponot koga im slikav deka naponot e ok, nesakat da dojdat na lice mesto da ja proverat klimata grcat ramenja. Podaleko od Vivax, plus 18ka Aeri pod 1kw ne ni modulira.
Пријaви ги вo инспекцијa и oдмa ќе дoјдaт мoрa дa дoјдaт тoa им е рaбoтa Сaмo Пријaви вo Дрзaвнa Пазарнa Инспекцијa

Сетек е застапник/увозник/штоидае на Мидеа? Има некој друг?
Дa Сетек е Увoзник/Сервис зa Midea вo Мaкедoнијa Нo oпштo oд Сетек не се фалат пoсебнo oд Сервисoт не се Фaлaт a и Midea и oем Midea се oдлични клими.

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
798
618
Со споменатиот модел "затоплуваме" приземје стан, отворена дневна трпезарија, околу 30тина квадратни метри, на југ со пвц дограма, едвај мидеата брка работа, има 5 брзини на фен, со 4та (80%) поставена на 26°C степени се мачи да постигне реални 22°C
Премногу тивко, премногу млако дува, на 5 брзина (100%) малку појако и тоа е тоа.
Бидејќи не сакаме да ја форсираме, затвораат хармоника, се виткаат во ќебиња.
Друг голем проблем е работата на минусни температури, под -5 и околу до -10, -15 надворешната брчи и зуе, бучна. Признавам дека направив лош избор.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

klima fan

lurker
14 јуни 2021
604
340
Дечки сакам да земам за моите родители една нискомонтажна клима, дали некој има позитивно искуство со конзолна клима?
Console GEH12AA-K6DNA1A - Грее еПродавница
Акo сaкaш Пaрaпетен Климaтизер земи Haier Gree се ужaс никaкo Gree

Oвoј 3.5кв Haier

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Со споменатиот модел "затоплуваме" приземје стан, отворена дневна трпезарија, околу 30тина квадратни метри, на југ со пвц дограма, едвај мидеата брка работа, има 5 брзини на фен, со 4та (80%) поставена на 26°C степени се мачи да постигне реални 22°C
Премногу тивко, премногу млако дува, на 5 брзина (100%) малку појако и тоа е тоа.
Бидејќи не сакаме да ја форсираме, затвораат хармоника, се виткаат во ќебиња.
Друг голем проблем е работата на минусни температури, под -5 и околу до -10, -15 надворешната брчи и зуе, бучна. Признавам дека направив лош избор.

Конкретно овој модел или не?

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.225
Друг голем проблем е работата на минусни температури, под -5 и околу до -10, -15 надворешната брчи и зуе, бучна
Под -5 ако не сакаш да ти брчи и зуе се купува Mitsubishi, Daikin, Fujitsu..

Моите Vivax-и исто така „корнат“ под -5. Среќа е што тоа корнење не е константно. Ќе „набие“ и престанува за едно 5 минути.

Дај повеќе инфо. На пример потрошувачкта каква е? Кој и како ја местел (имаше ли вакумирање?)
-10/-15 нема паднато повеќе од две години. Моделов не е толку стар (колку што знам)

Riku

lurker
27 ноември 2021
573
252
Пријaви ги вo инспекцијa и oдмa ќе дoјдaт мoрa дa дoјдaт тoa им е рaбoтa Сaмo Пријaви вo Дрзaвнa Пазарнa Инспекцијa

Дa Сетек е Увoзник/Сервис зa Midea вo Мaкедoнијa Нo oпштo oд Сетек не се фалат пoсебнo oд Сервисoт не се Фaлaт a и Midea и oем Midea се oдлични клими.
Problemot e sto ne idat vo strumica se pravdat so sledniot izgovor: Pakom nema sopstveni ekipi za klimi tuku raboti so nadvoresni ekipi kako sto e vo slucajov so Elek.M.
Мислењето е автоматски споено:

Под -5 ако не сакаш да ти брчи и зуе се купува Mitsubishi, Daikin, Fujitsu..

Моите Vivax-и исто така „корнат“ под -5. Среќа е што тоа корнење не е константно. Ќе „набие“ и престанува за едно 5 минути.

Дај повеќе инфо. На пример потрошувачкта каква е? Кој и како ја местел (имаше ли вакумирање?)
-10/-15 нема паднато повеќе од две години. Моделов не е толку стар (колку што знам)
Mojava Vivax Aeri 18ka zadadeni 25 nadvoresna 6 stepeni trosi 1150vati. Vivax Aeri 12ka na zadadena 23 modulira so 650vati i dvete klimi rabotat vo 3ta brzina koja e i najjaka. I dvete bucat a ako izlezes nadvor ke slusnas kako im trese veke limot a nemat ni 1.5 godina kupeni. Katastrofa od klimi, ajde 12kata ns mnogu ama 18kata gubre.

Последна промена:

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
798
618
Да, тоа е моделот, температури паѓаат и тоа како во Битола, дали се топлинските загуби големи во станчето, бидејќи е приземје, што е причината не сум паметен, климата слабо слабо дува, немам мерачи, инструменти да проверувам... Бучавата на ниски температури најмногу разочара IMG_20221129_212946.jpg

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв