Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Искуства со Gjirafa50 / ZirafaMall.mk

kirev

senior
31 мај 2010
9.131
7.815
Остај, ноќе не спијат заради фискалните и зашто не збореле македонски. Додуша сега еден ми врати на македонски ама латиница. Ќе биде, можете да спиете, не се секирајте, ете Топ шоп исто не давал фискални за роба од 80.000 денари.

NightfurY

hello world
16 февруари 2018
259
439
Kрушево абер пристигна !
Коа ке слушнам некои ликови што се расправаат сами против сите за банална работа ми иде да си пукам во колено , а бе друже со овие примања што ги имаме македонија и со оваа плата ние како гејмери програмери и ИТ ловери сме желни за парче хардвер .Така да што те тебе тиче фискална данок ујп кур се тресе во ладна вода .Никој со сила не те присилил да купиш од кај нив 99% од членовите излегуваат со позитивен фидбек и излегуваш ти и палиш оган под секој кров и ги кудиш истите .Ако не ти се свиѓа од кај нив имаш Анхоч Сетек и тн тн или таму 3060 е 50К па некако не иде на голомразица само едно ке ти кажам остави ги членовите да уживаат и да прават што сакаат во животот ако ти како ни 1% од негатива не допираш до оваа убава екипа те молам ОДОПРИ.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Очигледно дека имаат многу пропусти поготово со преводот на нивната страница(македонската), но тоа е нешто со кое со тек на време ќе се среди, бидејќи се работи за исклучителна сериозна фирма, а наодите или сомнежите кои се појавија тука дека се работи за некаква blackhat фирма се смешни, без никаков доказен материјал.

Ова е супер информативен пост, но со овој дел не можам да се сложам...

Исклучително сериозна фирма со милионски капитал ќе има маркетинг тим кој ќе знае дека за локално пласирање на производи, многу е важно да имаш точен локален превод и настап.
Сите аргументи дека се преваранти, дека не се сериозни итн се издржани бидејќи:

• Веб-страната беше преполна со багови, пола производи не лоадираа итн
  • Преводот не е лош, него е УЖАСЕН, не само на страната, туку и на сите рекламни кампањи. Претпоставувам ова е бидејќи од Чешки преведувале на албански (за косово), па после тоа на македонски со Google Translate
  • Целата логистика е полу-аматерска, фирма регистрирана тука, не знае никој македонски, има плаќања за достава/нема итн.
Значи сите коментари и сомнежни за нив мене ми се издржани, но еве се докажаа дека се legit. Цените што ги имаат ги вадат, инаку се друго искрено не го бива, особено не за мултимилионска компанија.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.620
19.359
Преводот во најмала рака е криминално лош.
Пред два дена кога ликот ми се јави не можевме да се разбереме заради лошиот звук. Англискиот не беше проблем.

Ако веќе не можат да најдат некој што зборува македонски тогаш можат да најдат некој што "прича на српском" да се разумемо ко луѓе.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.151
1.577
Скопје

joBs0

hello world
13 септември 2019
108
171
Ова е супер информативен пост, но со овој дел не можам да се сложам...

Исклучително сериозна фирма со милионски капитал ќе има маркетинг тим кој ќе знае дека за локално пласирање на производи, многу е важно да имаш точен локален превод и настап.
Сите аргументи дека се преваранти, дека не се сериозни итн се издржани бидејќи:

• Веб-страната беше преполна со багови, пола производи не лоадираа итн
  • Преводот не е лош, него е УЖАСЕН, не само на страната, туку и на сите рекламни кампањи. Претпоставувам ова е бидејќи од Чешки преведувале на албански (за косово), па после тоа на македонски со Google Translate
  • Целата логистика е полу-аматерска, фирма регистрирана тука, не знае никој македонски, има плаќања за достава/нема итн.
Значи сите коментари и сомнежни за нив мене ми се издржани, но еве се докажаа дека се legit. Цените што ги имаат ги вадат, инаку се друго искрено не го бива, особено не за мултимилионска компанија.

Сериозна фирма мислев за албанскиот пазар, Косово и Албанија, бидејќи тука тек ќе се пробиваат, и затоа реков со тек на време некои недостатоци би требало да ги решат.

На крај краишта не сум нивен адвокат, пишав што мислам за нив од моја преспектива и од надвор(Македонија).

пс. Се сложувам потполно со тебе за преводот дека им е катастрофален, а и логистиката.

Кај албанските страници немаат никакви проблеми со преводот, те уверувам во тоа, а и не верувам дека преведиле од чешки на албански па после тоа на македонски. Ова е веројатно некој автоматски превод, како Google Translate.

Немам намера да им бидам супорт на форумов да не се разбериме погрешно хаха.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.151
1.577
Скопје
Не знам кој прашуваше погоре за гаранција. Вака изгледа гаранција од Gjirafa50 која стига на mail. Ледиком стил. :)

Атачменти

• order.warrantysheet #302986.pdf
    334,5 KB · Прегледи: 64

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.340
5.367
Скопје
hackitfree.github.io
Сериозна фирма мислев за албанскиот пазар, Косово и Албанија, бидејќи тука тек ќе се пробиваат, и затоа реков со тек на време некои недостатоци би требало да ги решат.

На крај краишта не сум нивен адвокат, пишав што мислам за нив од моја преспектива и од надвор(Македонија).

пс. Се сложувам потполно со тебе за преводот дека им е катастрофален, а и логистиката.

Кај албанските страници немаат никакви проблеми со преводот, те уверувам во тоа, а и не верувам дека преведиле од чешки на албански па после тоа на македонски. Ова е веројатно некој автоматски превод, како Google Translate.

Немам намера да им бидам супорт на форумов да не се разбериме погрешно хаха.

Имал ти намера или не - очекувај во ПП прашања од членови на форумов - па врски па да се јавиш „подобро„ да се разбереш со нив... :ROFLMAO:

mac_mk

hello world
30 јуни 2017
135
192
Му стигна на некој амазфит саатот?

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.340
5.367
Скопје
hackitfree.github.io

Незнам зошто уште има на лагер - ова требаше подитно да го снема по оваа смешна цена...
(Ако е стварно 27 инчи - пошто на сајтов нејасно е )
Мислењето е автоматски споено:

Создравје да си играте...

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.967
6.065
Skopje

Незнам зошто уште има на лагер - ова требаше подитно да го снема по оваа смешна цена...
(Ако е стварно 27 инчи - пошто на сајтов нејасно е .

Пишува во описот: "Samsung Odyssey G30A е монитор за игри со дијагонала од 24" .
Ете зошто...

Испратено од Redmi Note 10s преку IT.mk форум апликација

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.340
5.367
Скопје
hackitfree.github.io
Пишува во описот: "Samsung Odyssey G30A е монитор за игри со дијагонала од 24" .
Ете зошто...

Испратено од Redmi Note 10s преку IT.mk форум апликација
Незнам - описот може да е копиран од интернет и преведен - а називот да е точен 27 инчи. А може и обратно да е :ROFLMAO:

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.244
674
По шифрата на производот станува збор за 27 инчен, ама најдобро да си прашаш.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.340
5.367
Скопје
hackitfree.github.io

Ете гледаш цената 250е - секаде кај што барав - 250+ евра е - они за 10К денари го даваат... Затоа се чудам како толку ефтино..Кој му треба - мониторот е одличен и ефтин..

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.967
6.065
Skopje

Незнам - описот може да е копиран од интернет и преведен - а називот да е точен 27 инчи. А може и обратно да е :ROFLMAO:
Според која шифра? Кодот им е ист, ама описот е различен. Инаку цената е тука некаде.

Имаат ставено два различни линка се, тој за 10600 е 24-ка, тој за 250 евра е 27-ца. И во описите им е различно. Грешката е само во насловот кај првиот.
Како и да е, 20% попуст не е лоша зделка.

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.888
5.598
Не знам дали е поради „ДДВ стручњаците“, но на страната нема веќе опција за плаќање во готово.
Или почнале да ги зафркаваат јако со нарачување и не подигање.

Sent from my Телефон using Tapatalk

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.658
6.945
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

Маша

user
24 април 2007
1.053
2.830
Да не било нешто привремено?
Стави во кошничка. Таму немаш опција освен онлајн плаќање.
Ама можно е да има разлика дали ја правиш како регистриран и гостин. Ќе проверам после.

Последна промена:

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.340
5.367
Скопје
hackitfree.github.io
Ама можно е да има разлика дали ја правиш како регистриран и гостин. Ќе проверам после.
Е што е работава - не биле ли задоволни од нашето плаќање „на врата„ - зарем толку лошо искуство имале што ја избришале таа опција ? Не верувам да до толку имале проблеми ама којзнае....

Маша

user
24 април 2007
1.053
2.830

Најавена како регистриран корисник ми дава опција за плаќање на рака. Без паника! :)

1647082509828.png

членови онлајн
мислења
теми
членови

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно