Очигледно дека имаат многу пропусти поготово со преводот на нивната страница(македонската), но тоа е нешто со кое со тек на време ќе се среди, бидејќи се работи за исклучителна сериозна фирма, а наодите или сомнежите кои се појавија тука дека се работи за некаква blackhat фирма се смешни, без никаков доказен материјал.
Ова е супер информативен пост, но со овој дел не можам да се сложам...
Исклучително сериозна фирма со милионски капитал ќе има маркетинг тим кој ќе знае дека за локално пласирање на производи, многу е важно да имаш точен локален превод и настап.
Сите аргументи дека се преваранти, дека не се сериозни итн се издржани бидејќи:
Значи сите коментари и сомнежни за нив мене ми се издржани, но еве се докажаа дека се legit. Цените што ги имаат ги вадат, инаку се друго искрено не го бива, особено не за мултимилионска компанија.
- Веб-страната беше преполна со багови, пола производи не лоадираа итн
- Преводот не е лош, него е УЖАСЕН, не само на страната, туку и на сите рекламни кампањи. Претпоставувам ова е бидејќи од Чешки преведувале на албански (за косово), па после тоа на македонски со Google Translate
- Целата логистика е полу-аматерска, фирма регистрирана тука, не знае никој македонски, има плаќања за достава/нема итн.
Сериозна фирма мислев за албанскиот пазар, Косово и Албанија, бидејќи тука тек ќе се пробиваат, и затоа реков со тек на време некои недостатоци би требало да ги решат.
На крај краишта не сум нивен адвокат, пишав што мислам за нив од моја преспектива и од надвор(Македонија).
пс. Се сложувам потполно со тебе за преводот дека им е катастрофален, а и логистиката.
Кај албанските страници немаат никакви проблеми со преводот, те уверувам во тоа, а и не верувам дека преведиле од чешки на албански па после тоа на македонски. Ова е веројатно некој автоматски превод, како Google Translate.
Немам намера да им бидам супорт на форумов да не се разбериме погрешно хаха.
Сеуште неМу стигна на некој амазфит саатот?
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
![]()
Samsung Odyssey G30A - LED monitor 27
Samsung Odyssey G30A е монитор за игри со дијагонала од 27gjirafa50.mk
Незнам зошто уште има на лагер - ова требаше подитно да го снема по оваа смешна цена...
(Ако е стварно 27 инчи - пошто на сајтов нејасно е .
Незнам - описот може да е копиран од интернет и преведен - а називот да е точен 27 инчи. А може и обратно да еПишува во описот: "Samsung Odyssey G30A е монитор за игри со дијагонала од 24" .
Ете зошто...
Испратено од Redmi Note 10s преку IT.mk форум апликација
gjirafa50.com
Ете гледаш цената 250е - секаде кај што барав - 250+ евра е - они за 10К денари го даваат... Затоа се чудам како толку ефтино..Кој му треба - мониторот е одличен и ефтин..По шифрата на производот станува збор за 27 инчен, ама најдобро да си прашаш.
Monitor Samsung Odyssey G30A - LED 27 ", i zi
Samsung Odyssey G30A është një monitor për lojë me një diagonale prej 27 " dhe rezolucion Full HD (1920 x 1080). Shkalla e rifreskimit 144 Hz, koha e përgjigjes 1 ms MPRT, këndi i shikimit 178 ° vertikalisht dhe horizontalisht, kontrasti 3000: 1, shkëlqimi 200 cd / m2. Lidhja nëpërmjet 1x HDMI...gjirafa50.com
По шифрата на производот станува збор за 27 инчен, ама најдобро да си прашаш.
Monitor Samsung Odyssey G30A - LED 27 ", i zi
Samsung Odyssey G30A është një monitor për lojë me një diagonale prej 27 " dhe rezolucion Full HD (1920 x 1080). Shkalla e rifreskimit 144 Hz, koha e përgjigjes 1 ms MPRT, këndi i shikimit 178 ° vertikalisht dhe horizontalisht, kontrasti 3000: 1, shkëlqimi 200 cd / m2. Lidhja nëpërmjet 1x HDMI...gjirafa50.com
Според која шифра? Кодот им е ист, ама описот е различен. Инаку цената е тука некаде.Незнам - описот може да е копиран од интернет и преведен - а називот да е точен 27 инчи. А може и обратно да е![]()
Или почнале да ги зафркаваат јако со нарачување и не подигање.Не знам дали е поради „ДДВ стручњаците“, но на страната нема веќе опција за плаќање во готово.
Вероватно ќе да е то.Или почнале да ги зафркаваат јако со нарачување и не подигање.
Sent from my Телефон using Tapatalk
Стави во кошничка. Таму немаш опција освен онлајн плаќање.Да не било нешто привремено?
Е што е работава - не биле ли задоволни од нашето плаќање „на врата„ - зарем толку лошо искуство имале што ја избришале таа опција ? Не верувам да до толку имале проблеми ама којзнае....Стави во кошничка. Таму немаш опција освен онлајн плаќање.
Ама можно е да има разлика дали ја правиш како регистриран и гостин. Ќе проверам после.