Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

iОS уреди - Верзии - освежувања - подесувања - новости - генерална дискусија.

AlexM

lurker
14 јануари 2009
994
587
City of Consuls
AlexM's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4570 Processor
Motherboard
Gigabyte H81M-DS2
Storage
Samsung 850 EVO 250GB
PSU
Elite 600W - V3 | Cooler Master
RAM
Kingston HyperX FURY 8GB Kit (2x4GB) 1600MHz
Video card
XFX AMD Radeon™ RX 580 GTS Black Edition 8GB
Case
DEEPCOOL TESSERACT SW
Mouse
Logitech М510
Keyboard
Everest Rampage KB-R88 Black
Audio
Logitech - 5.1 Surround Sound Speakers Z506
Monitor
LG LED IPS 22EA53 + Samsung S22F350 LED
OS
Windows 10 TP
iOS 7 е направен за iPhone 5 па нагоре, нас со постари модели само не залажуваат дека имаме каков таков апгрејт до најновата верзија.
Јас 4ката ја користам со 7 и не е таа 4-ка како што беше со ios 5

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Денеска имав кратка можност да си поиграм со iphone 4, најверојатно со iOS7, хахаха ако некој ми каже дека телефонот супер си работел, иде инстант на игнор.

Значи дропови на фремови, далеку од мазно искуство, ептен спор. Знам дека е стар уред, ама имаше некои кои тврдеа понинаку, дефинитивно лажат....
Не заборавај дека телефонот е стар 3 години и се уште се држи со поновите телефони рамо до рамо, ако земеш ја никад не сум налетал на ајфон некогаш да ми замрзне или слично како што ми се случува со андроидот кај ајфонот не се замараш едноставно дали имаш 512 рам или имаш 2 гб рам нема замрзнување и слични срања како кај андроидот

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.507
31.959
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Не заборавај дека телефонот е стар 3 години и се уште се држи со поновите телефони рамо до рамо, ако земеш ја никад не сум налетал на ајфон некогаш да ми замрзне или слично како што ми се случува со андроидот кај ајфонот не се замараш едноставно дали имаш 512 рам или имаш 2 гб рам нема замрзнување и слични срања како кај андроидот

Нема замрзнување, ама има дроп на фремови, и далеку од мазна работа, овиe работи се често изнесувани како битен фактор од страна на анти- андроид троловите, а и кај iOS го има истото.

Јасно ми е дека е стар уред, ама некој збореше дека телефонот бил топ и на iOS7, мислам на Кајгана дека беше, комедии :D

Јас не викам дека iOS не нуди помазно искуство, но дека малце се претерува кога се споредуваат овие 2 опреративни системи. Голем дел од луѓето споредбите ги прават со iPhone наспроти некој ентри левел телефон, со античка верзија на Android, нормално дека iPhon-те ќе ги газат тие телефони.

Да се споредат nexus 4 со iPhone 5 разликата ќе биде доста мала од аспект на мазност/брзина, за стабилност нема да коментирам, но и iOS7 не е нешто најсјано од тој аспект.

П.С. IPhone 4 не се држи со ниеден нов телефон од иста класа. Xperia SP на пример ќе врти кругови околу него, исто и Nexus 4. Да не збориме за S4, N5, или Iphone 5s, намерно го споредив со средна класа телефони.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
За мене се уште е ајфонот број еден и ако сега користам андроид и разликата во подршка е нула за андроид додека кај ајфонот имаш најмалце 3 години подршка од страна на епл додека кај андроидите 1 година и толку после телефонот во фиока како манкета нека стои

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
iphone 4 е сличен на Samsung galaxy S ,cortex-A8 ,512ram. Флегшип телефони од 2010.
Во 2010 ајфонот бeшe светлосни години пред самсунгот .
Но тркалото се врти .
Денес samsung galaxy s на cm10.1/2(лол и 4.4 ром има веќе) работи многу помазно од ајфонот.

Иронично е што ајфонот е апдејтуван е овој е останат во историјата ради мизерната поддршка.

А за тоа дека пред ios7 не сме виделе ајфон да закочи е точно . Затоа што кога ќе стиснеш home апликациите се суспендираат,затоа што не можеше да апдејтуваш повеќе од една апликација,затоа што немаше back сервиси кога апликацијата треба да се поврзе со сервер,мораше да отвориш дропбокс за "автоматски" да прикачи слики.

Сега на иос7 пробајте да апдејтувате 10 апликации наеднаш, сурфате и отворите фејсбук или што знам било што правете . Пробајте и кажете дали замрзнува .
А не го користите како иос5 една по една работа и супер е.:)

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
За мене се уште е ајфонот број еден и ако сега користам андроид и разликата во подршка е нула за андроид додека кај ајфонот имаш најмалце 3 години подршка од страна на епл додека кај андроидите 1 година и толку после телефонот во фиока како манкета нека стои
Каква подршка ? Што доби ајфон 4 од функциите на иос7 ? Лаунчерот и филтери во слики.:oops:
Ова поддршка е . Eдно сири нема .
На с3 можеш да си стаиш glauncher aкo сакаш таква поддршка .Ем ќе добиеш ok google now .И филтрите ги имаш добиено со photos, sms со hangouts.
:)

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Каква подршка ? Што доби ајфон 4 од функциите на иос7 ? Лаунчерот и филтери во слики.:oops:
Ова поддршка е . Eдно сири нема .
На с3 можеш да си стаиш glauncher aкo сакаш таква поддршка .Ем ќе добиеш ok google now .И филтрите ги имаш добиено со photos, sms со hangouts.
:)

зборам за апдејти кој редовно ги имаш со ios и решавање на багови а додека кај андроид баговите ке ти ги поправат по 5 месеца тогаш ке ти добие телефонот апдејт, ја Ios 7 не го користев пошто не можев да изджам без џеилбрејк и пак го вракав на ios 6.1.2 си ги имав shsh зачувано и си свиркав :)

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Кога ќе сватите дека андроидот верзијата на Гугл и Самсунг,хтц итн. се сосема различни работи тогаш ќе водиме разумна дискусија . Се додека апдејтот што гугл го пуштил кај нексусите го очекувате кај самсунг ќе бидете во заблуда.
Инаку ноут 3 до сега има добиено два безбедносни закрпи,а тачвиз со основа 4.4 сеуште во девелопмент сигурно е,во некоја тест фаза. И кога ноут 3 ќе го добие чекам да кажете како касно добил.Иако го добил веднаш откако се завршиле тестирањата.

Steam.

user
31 мај 2011
1.100
1.026
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Thermalright Peerless Assassin 120 Digital ARGB White
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
LIAN LI Lancool 206 White
Mouse
Darmoshark M2
Keyboard
Epomaker HE80
Audio
JCally JM20 MAX w/ Sennheiser HD 599
Monitor
AOC Q27G4ZR + ASUS ROG XG27ACS
OS
Windows 11

Steam.

user
31 мај 2011
1.100
1.026
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Case
Mouse
Darmoshark M2
Keyboard
Epomaker HE80
Audio
Monitor
OS
Windows 11
Пред да правите џејлбрек направете си свеж itunes restore and update зошто може да имате bootloop . :)

ова важи само за тие што имаат направено апдејт преку ОТА, ако имате со ipsw апдејтирано ондак немора да го правите ова

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.244
674
Па и не се баш сочни со оглед на тоа што ништо од Cydia не функционира, а и прашање е дали ќе профункционира.

Steam.

user
31 мај 2011
1.100
1.026
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Case
Mouse
Darmoshark M2
Keyboard
Epomaker HE80
Audio
Monitor
OS
Windows 11
Па и не се баш сочни со оглед на тоа што ништо од Cydia не функционира, а и прашање е дали ќе профункционира.

cydia e апдејтирана, твиковите и остало зависи од тие што ги направиле.Ќе почекаш за repo's можда нови ќе има, или ќе ги апдејтнат старите

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.244
674
Како што гледам evad3rs и креаторот на Cydia се скарани, наводно овие првиве се договориле со некои кинези на кинескиот пазар да нудат првенствено друга апликација наместо Cydia (се разбира за пари), овој вториов им кажал да го почекаат за да добие подобра понуда, а во меѓувреме со друга група работел на паралелен jailbreak, итн, итн...

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Незнам дали е точно тврдењето на економист, но не контам каква врска има Сидија со Ивејдерс. Па и да се скарани. Едно со друго нема везе. Сидија си е систем на страна кој ке си функционира на били чив џејлбрејк. Јас година дена сум на легален софтвер и освен твиковите за телефонот (од типот на брзо гасење на дрмањето и други ситници) ми фалење само Гарминот. Другото се може да се приушти од време на време.

Како и да е, штотуку апдејтирав, нетреба ни рестор ни курци ни палци. 3 минути работа. Секоја чест на дечките!

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
^Точно.

Џаилбрејк заедницата работи за пари. Значи не за да го подобрат иос него за пари. Само незнам зошто во јавност се претставуваат поинаку.
Прашање е колку девелопери ќе седнат и ќе изгубат неколку "драгоцени" ноќи за да ги апдејтуваат твиковите.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
^Точно.

Џаилбрејк заедницата работи за пари. Значи не за да го подобрат иос него за пари. Само незнам зошто во јавност се претставуваат поинаку.
Прашање е колку девелопери ќе седнат и ќе изгубат неколку "драгоцени" ноќи за да ги апдејтуваат твиковите.
Според мене преку сила 5 дена ке им треба за да апдејтуваат 90% од твиковите.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.507
31.959
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Секоја чест на женскава и ги следам сите нејзини клипови за сите смартфони ама нешто не ми е јасно зошто секогаш кога стои пред камерата ,а позади има огромен кревет и огромна перница ај разбирам да седнеш зад бирото или на маса но зошто баш кревет LoL :D

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage