Не. C и C++ почнав од лани и сум стигнет до покажувачи. Ќе продолжам распустот. Ќе одам на натпревар по програмирање.Инаку каков почетник си ти што разбираш c/c++? Само cout и if else?
Пробав со тоа што ми го даде за read more... али не успеа, па затоа прашав баш за блог. Али сепак признавам до кај мене е. Не знам баш како да го вметнам. Пробав некулку пати али ете не успеа па решив да пишам за блог што ми треба пошто за блог мора read more button.Angular.js
Да да баш го разгледав Wordpress. Али не сакав стрикно блог да биде туку на веб-сајтот да му ставам една страна за постови и таму сите постови да ми се појават арно ама да има на нив прочитај повеќе... и обично кога ќе кликнеш читај повеќе те води до друг страна која го покажува целиот текст. Тоа не знам како да го направам. Fatal1ty_ми помогна ми прати преку јава скрипт али не успеав. Побарав на јутуб али нема видео баш за тоа. И затоа реков блог горе за ако може да ми објаснете на полесен начин да го направам тоа горе. Пошто таа страна за постови личи како блог нешто. Обично блоговите служат за постови итн.Ако ти е специфично за блог, а не за да учиш тогаш подобро со готов CMS систем како WordPress и успат да учиш php за да правиш твои плагини
Зошто ја изменваш таја страна? Колку шо знам јас си клаваш плагин за слајдшоу и тое то.Дечки нема потреба, почнав со Wordpress и го научив како се работи. Само што ме интересира како да ставам слајдер на заглавјето. Пробав јас самиот да ја уредам страницата. Влегов во header.php фајлот и се напишав код за слајдер, но ми излегува ова:
Method Not Implemented
GET to /wp-admin/theme-editor.php not supported.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Што е проблемот?![]()
Никој нема да побара да каже како се изговараат таговите, точно, но за да научи нешто од литература на англиски каде е најдобро објаснето, и тоа како му треба англискиот.Англискиот мање више не ти врши голема работа (освен за објаснувањата од пребарувањата) бидејќи се се тоа фиксни називи за операции и кодирање. Никој нема да побара од тебе да му кажеш како се изговара <div> <class> <ul> <li> <style> и.т.н.![]()
Се сложувам, токму така.Никој нема да побара да каже како се изговараат таговите, точно, но за да научи нешто од литература на англиски каде е најдобро објаснето, и тоа како му треба англискиот.
Како што предложија погоре, доколку не ти иде англискиот, батали се' од ова и посвети се на совладување на англискиот. А и не е некој тежок јазик за учење.
VGA ASUS DUAL RX 9060 XT 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, White, 90YV0LG3-M0NA00
31.950,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, BLACK, ACFAN00323A
1.350,00 ден
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING F-GT PRO Cockpit, 150kg, BLACK, NLR-R003
78.600,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден
PHONE CHARGER XIAOMI HYPERCHARGE (USB-A) 67W charging cable not included, BHR07SKEU
880,00 ден