Кратко видео за оваа платформа:
View: https://www.facebook.com/MediumskaInformativnaAgencija/videos/188237656805481
Да почекаме да девалвира уште некоја валута, па ќе ушпараме 20 денариСо молдавско IP преку VPN е поевтино.
Можеле подобро име, не баш user friendly interface, ова 400 за Standard пакетот не знам баш дали вреди... И ова 300 не знам баш дали вреди ама ајде. Интересна идеја и концепт ама нажалост лошо направено.
Си кажа на два наврати братче, требаше у спојлер да го стаиш тоа, за да не читаме.Сега знам сигурно тропам глупости,
----
Тропам глупости.![]()
Се разбира дека ги нема.Ги има на ова сите турскии серии што се синхронизирани до сега?
И што е реперкусијата од ова? Со акаунтот на макств можеш да се најавиш и тука или како? Затоа што не сум чул дека некој успеал да ја разбие енкрипцијата на макств или не сум во тек?„Добра“ заштита имаат.
Секој можен филм, секоја различна резолуција, секое аудио... сите се енкриптирани со еден ист клуч.
И тоа, тоа е истиот клуч што се користи на Телеком за MAXTVGO за сите канали.
Хахахахаха.
Има апликации за LG и Samsung телевизори, како и за андроид, со што се покриени сите телевизори со интернет пристап.Како ќе гледаат на ТВ (или мислат да развијат апликација за ТВ)?
Тоа е сигурно 30-дневниот пробен период. После тоа ќе ти бара уплата за да продолжиш да ја гледаш. Елегантно решение со оглед на тоа дека многу луѓе веднаш би се откажале ако на самиот почеток им побара податоци од картичка. Вака ќе гледаш без никаква обврска, па можеби ќе се навлечеш и после еден месец ќе се претплатиш.Она што забележав апликацијата на телефон е засега од сам старт целосно бесплатна . Се регистрирав потоа ја инсталирав апликацијата од Google play на неа се логирав и не ми побара да одберам пакет ниту картичка да пишам, одма автоматски ме имаше вклучено на Family пакетот.
Не си баш у текИ што е реперкусијата од ова? Со акаунтот на макств можеш да се најавиш и тука или како? Затоа што не сум чул дека некој успеал да ја разбие енкрипцијата на макств или не сум во тек?
Има апликации за LG и Samsung телевизори, како и за андроид, со што се покриени сите телевизори со интернет пристап.
Каква и да има заштита човек ќе најде начин да го извади филмот или епизоди од серија од таму.Не си баш у тек
MAXTVGO користи Widevine заштита. Widevine заштита користат огромен број на онлајн платформи за стримање. Widevine е на Google. Widevine има 3 нивоа на заштита. L1 е хардверска енкрипција и можат да ја пробијат само мал број на индивидуи, претежно scene release групите. L2 ретко се користи и е нешто измеѓу, а L3 најчесто се користи у browser-и и е software based енкрипција и не е баш безбедна и подлежи на бројни видови напади.
Во кратки црти, кога гледаш видео/аудио што е заштитено со Widevine, на почетокот прелистувачот контактира сервер на Widevine, Widevine враќа назад клуч кој секако е obfuscated и не можеш да го пресретнеш. Има еден адд он кој ја напаѓа оваа размена на податоци помеѓу Widevine и прелистувачот, и може да го фати/погоди клучот. Со тој клуч после можеш да ги декриптираш видеото и аудиото со една програма, кои претходно си ги симнал со друга програма, и на крај да ги споиш со ffmpeg.
Сите посериозни и помалку сериозни онлајн стриминг сервиси што користат Widevine, користат различни клучеви за различни видеа, па дури и за различни резолуции од исто видео, различни клучеви за аудио... тоа го препорачуваат и самите од Widevine.
Овие овде, изглеа истите луѓе што го имплементирале Widevine во MAXTVGO го имплементирале и тука, ама истиот клуч да се користи, уште па за сите филмови и серии е малку така троа трагично.
Реперкусија е, имаш помалку замарање ако сакаш да рипнеш контент од таму, а со акаунтот од MAXTVGO не можеш да се најавиш, нема врска во тој контекст едно со друго.
Дополнителна реперкусија е што Widevine за 10 дена ќе напраат апдејт каде што веќе таа екстензија што го погаѓа/фаќа клучот нема да функционира. Но бидејќи останува истиот клуч, пак ќе можеш да декриптираш...
Тоа и јас го мислев предходен еден пост.Филмската индустрија ни е мртва, се надевам дека овие имаат барем малку буџет и да потпомогнат како што е во Србија во моментов кај што одат над 5 нови серии, буквално штанцаат серии како што штанцаат песни од тоа грандот.
Да не се споредуваме со Netflix, доволно е да биде мотивација ова за некоја ептен јака мк/ексју серија што ќе може да се гледа исклучиво на ова, е тука гледам успех и профит кој ако добро се распореди ќе донесе повеќе нови серии.
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BLACK
1.460,00 ден
Бесплатна достава
SSD M.2 1TB WD Green SN3000 NVMe Gen4 5000MB/s WDS100T4G0E
8.940,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 32" BENQ PD3226G 4K, 144Hz,WIDE IPS, HDMI, DP, THUNDERBOLT 4, USB Type-C, VESA 100x100, Anti-Glare, w/speakers, Black, 9H.LMVLA.TBE
67.500,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES MI ROBOT VACUUM S20 BATTERY 3200Mah, 14.4v, 46.08Wh
2.950,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), White, 910-007365
9.950,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES EXTRALINK MI ROBOT VACUUM SET FOR E10/E12
1.140,00 ден