Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не знам за други продавници кај нас освен амбрела и овие. Не верувам кај некои да го пишува составот (освен по грешка). Домашно правено е секогаш многу подобро од овие течности готови што ги продаваат, во нив ставаат помалку арома него што треба и општо се ретки.

Имаше и еден од огласи Горан од аеродром што носеше течности, но и тие купечки (деканг или хангсен) од Бугарија, мислам.

Дечките од форумот што ти беа спомнати дека продаваат ги прават многу квалитетно, онака домаќински, како што секој би направил за себе. Јас не продавам.

Сега засега барај само вкусови, и добро е да пробуваш што повеќе различни, а тие што нема да ти се допаднат немој да ги фрлиш - често се случува по некое време да почнат да ти се допаѓаат (можеби затоа што ти се опоравуваат сетилата).

Ако издржиш (да не се вратиш на цигари) можеш и сам да правиш по многу брзо време, само сега си ептен тазе. :hay:

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
ок, уше воа и прекунувам да гњавам.... барем не денеска... али на овие фасттеч гледам дека немаат ликвидарт, така да се спремам да нарачам, која фирма ке ми ја препорачате? или било која, да експериментирам?

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Лешник десерт :)
(Стип/Зреење 3.недели,пожелен ratio 70ВГ/30ПГ...јас го миксам стандард 50/50)
(Дозирањето/Милилитрите на сликата се за 30.мл флашичка
Исто и капките
Процентите со помош на калкулатор-> ejuicemeup
може да се употребат за која количина сакате)

Сите ароми се од
The Flavor Apprentice/The Perfumers Apprentice aka TFA/TPA

(Клон на Lion од Илуминати Вејпор)

li.jpg

Последна промена:

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
диќ, вое e-feel.mk ми било преку улица бе. :))) ја сум позади на космофон зградата.... одам после на пауза да се изканупувам. :)

Не знам за други продавници кај нас освен амбрела и овие. Не верувам кај некои да го пишува составот (освен по грешка). Домашно правено е секогаш многу подобро од овие течности готови што ги продаваат, во нив ставаат помалку арома него што треба и општо се ретки.

Имаше и еден од огласи Горан од аеродром што носеше течности, но и тие купечки (деканг или хангсен) од Бугарија, мислам.

Дечките од форумот што ти беа спомнати дека продаваат ги прават многу квалитетно, онака домаќински, како што секој би направил за себе. Јас не продавам.

Сега засега барај само вкусови, и добро е да пробуваш што повеќе различни, а тие што нема да ти се допаднат немој да ги фрлиш - често се случува по некое време да почнат да ти се допаѓаат (можеби затоа што ти се опоравуваат сетилата).

Ако издржиш (да не се вратиш на цигари) можеш и сам да правиш по многу брзо време, само сега си ептен тазе. :hay:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
ок, уше воа и прекунувам да гњавам.... барем не денеска... али на овие фасттеч гледам дека немаат ликвидарт, така да се спремам да нарачам, која фирма ке ми ја препорачате? или било која, да експериментирам?

Liqua, Dekang, Hangsen (Hangda)

Има и други, ама јас не ги знам. Гледај по ривјуата и популарноста, иако не мора да значи.

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Liqua Дефинитивно и старото Пакување:)

Sent from my Lenovo A2020a40 using Tapatalk

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Руски Еднорог
Русиве кинат исто и французите,ептен солидни клон рецепти
и ептен јака DIY "сцена"
Unicorn Milk-
Strawberries and Cream
рецепта
наводно добра
(малце ми е висок процентов на Graham Cracker од Capella
мада треба да се проба па да се искуси :) )

Погледнете го атачментот 55297

Едит
И да
За мене и мое непце
најдобрата Јагода - Крем -Ванила течност
(клонов е многу слилен на оригиналот,
мада ја го преферирам клонот со Capella Cake bater)

a6f7097898f35c6b.jpg
Ја од оваа пред пет шест дена направи една 50мл за проба не сум ја пробал до сега.
5a0d6e88c8db8af0d73b7d036804f535.jpg

Sent from my Z520 using Tapatalk

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
YOU NEED VOOPOO DRAG 157W TC Box MOD $37.99!!! - e-cigSerbia Forum

YOU NEED VOOPOO DRAG 157W TC Box MOD $37.99!!!

Дечки го ѕирнал некој модчево интересно е си има и програмче свое да го абдејтуваш и некои други додатоци ама нешто разбрав нешто не од русинот Алекс.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
^
И Деканг и Хангсен(ХанДа) многу луѓе ги бендисуваат(дури и ги преферираат пред Ликва)

Секој има различен вкус.

Доколку се гледа,
која течност што е кај нас достапна е
"најздрава" - Најиспитана,
тогаш на FlavourArt им нема рамни.
Користат све што е моментално најквалитетно,
плус сите ароми им се Dicatone Free, бар така викаат и така покажуваат испитувањата.
(нема Diacetil,Acetoin, Buteric Acid, Malic Acid, Saline, Ethyl Maltol, Sucralosse, Erythrotol и останати адитиви)

Liqua наводно користат FlavourArt ароми, али какво VG/PG и каков Никотин и дали ставаат некакви додатоци/засладувачи/разредувачи не се знае,
се знае само дека ставаат од 5 до 10% дестилирана вода.

Има доста солидни течности на ФастТек без разлика дали се од Ликва, Деканг, Ханхсен или некиј друг, само вкусот треба да си го погоди тој што ќе ги пари :)

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
YOU NEED VOOPOO DRAG 157W TC Box MOD $37.99!!!

Дечки го ѕирнал некој модчево интересно е си има и програмче свое да го абдејтуваш и некои други додатоци ама нешто разбрав нешто не од русинот Алекс.

Гледај што чип има, изгледот е спореден (иако на некого му е важен).

Од најдобри кон најлоши:

Dicodes
DNA
Yihi
Smok
сета друга кинеска боранија (и овој ми изгледа за таква) од 30-50 долари

Се разбира, важен е и конекторот, како и други ситници во изработката. Џока се подобри со конекторот кај последните модови, а Pioneer4You го расипа. :hay:

Од боранијата скоро и да нема разлика што ќе земеш. Смок не го знам многу, а од лани DNA чиповите ги ставаат и многу Кинези, па има секакви.

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
^
И Деканг и Хангсен(ХанДа) многу луѓе ги бендисуваат(дури и ги преферираат пред Ликва)

Секој има различен вкус.

Доколку се гледа,
која течност што е кај нас достапна е
"најздрава" - Најиспитана,
тогаш на FlavourArt им нема рамни.
Користат све што е моментално најквалитетно,
плус сите ароми им се Dicatone Free, бар така викаат и така покажуваат испитувањата.
(нема Diacetil,Acetoin, Buteric Acid, Malic Acid, Saline, Ethyl Maltol, Sucralosse, Erythrotol и останати адитиви)

Liqua наводно користат FlavourArt ароми, али какво VG/PG и каков Никотин и дали ставаат некакви додатоци/засладувачи/разредувачи не се знае,
се знае само дека ставаат од 5 до 10% дестилирана вода.

Има доста солидни течности на ФастТек без разлика дали се од Ликва, Деканг, Ханхсен или некиј друг, само вкусот треба да си го погоди тој што ќе ги пари :)

Мене Лично Како Што ми е погодена Liqua ништо Друго Не Ми е имам пробано и dekang и ole и FlavorArt FlavorArt е Добра Да Али Многу ми е течна (пг) :)

Испратено од Lenovo A2020a40 преку IT.mk форум апликација

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Ја од оваа пред пет шест дена направи една 50мл за проба не сум ја пробал до сега.
5a0d6e88c8db8af0d73b7d036804f535.jpg

Многу подобро ќе се зБленда со Capella Vanilla Custard v1, мада и со TPA-Vanilla Custard не е лошо.

VooPoo Drag модчето PBusardo го фали.
Сите видеа/ревјуа што ги има за модчево, сите викаат дека "пука" инстантно.

Е сеа, како ќе се покаже плочата/Електрониката, тоа само времето ќе покаже.

Лично, мислам дека вреди за парите за корисници што кориарат дуал 18650 модови и што сакаат да избегаат од клише-то Џојтек, Смок, Висмек итн итн а не сакаат DNA.

Full ревју за VooPoo drag
Од Бусардо.

View: https://youtu.be/Zd3FJbIXn_s

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Многу подобро ќе се зБленда со Capella Vanilla Custard v1, мада и со TPA-Vanilla Custard не е лошо.

VooPoo Drag модчето PBusardo го фали.
Сите видеа/ревјуа што ги има за модчево, сите викаат дека "пука" инстантно.

Е сеа, како ќе се покаже плочата/Електрониката, тоа само времето ќе покаже.

Лично, мислам дека вреди за парите за корисници што кориарат дуал 18650 модови и што сакаат да избегаат од клише-то Џојтек, Смок, Висмек итн итн а не сакаат DNA.

Искрено колку што видов и јас неколку ревјуа делува доста солидно а и не е скапичко, е сеа што викаш времето ке каже.

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
Здраво на сите...Ако можете да ми препорачате...Сакам да земам Пико па да ми препорачате некој атомизер за МТЛ на кој би мотал греачи и каква жица да порачам..Гледам Кајфун препорачувате но на Фасттек ги нема..До сега користев XMode 20w и Про танк 2 веќе година дена...Поздрав...

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Исто ти се Ваќа :)
,дали е SXK или noname клон,
ако се погодени навоите,о-ринговите и ако е добар "чајнизиум"-метал :) (добар SS 304 или 316)
не е битно дали е од SXK или од друг клонер.
(кај SXK,Ivogo,Coppervape,SJMY,Tobeco и слични познати клонери е поубаво пакувањето и се почесто стигаат ептен добро испрани,нема машинско уље скоро ич,
сега се популарни YFTK :) )

Бар од лично искуство,ми се дешавало да стигне кајфун lite "но-нејм" од 6-7$ и да го споредам со SXK и да се идентични у секој поглед(некои клонови имаат пошироки ерфлоу отвори од другите...бургија јбг)

Единствен Кајфун клон што имам а што е подобар од SXК e EHPro K-Lite v2 plus.
Крајно благодарен на метузалем што го сподели Виетнамскиот линк додека ги имаа на лагер,криво ми е што не си нарачав два.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Alex M Добре дојде на темава. Веќе се` ти кажаа, но јас ко по обичај да раширам. :hay: Од овој пост важи скоро се` и за тебе. Можеш и да ги земеш и резервните делови и челичната жица што ги препорача @Bambuca , но јас не би го пропуштил канталот од тој пост, кантал си е кантал. :hay: И памукот ќе ти треба, а ако можеш и моталицата. Еве уште еден сличен пост, исто важи скоро се` и за тебе (и предлог за дополнителен алат).

Е сега, дали тој кајфун мини 3 што е најпопуларен и повеќето го имаме или SXK? Ако не ги гледаме парите, и кај двата има по некое лошо ривју (и тоа аргументирано, не само да го плукаат), а скоро сум сигурен дека зависи од серијата или и поединечното парче (како ќе ти се падне), па јас би одел на поевтиниот, а ако парите не се битни и за трошка поголема сигурност во квалитетот, тогаш SXK. А, да, и SXK верзијата била малку поотворена за воздух, што не е препорачливо за усно, но можеби ќе ти одговора (ако си само на Протанк, не верувам).

Се шушка дека може да има купон за први мај, тежок празник им е во Кина. :hay:

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Мојов Kayfun Mini V3 (од focalecig) ,слично како SXK верзијата е малку поотворен и неможе да се затне баш ептен како kayfun Lite на пример.
На Ревјуто за кајфун мини в3 од Бусардо,кога ќе го заштрафеше ерфлоу штрафчето до крај,немаше воопшто проток на воздух,што значи дека оригиналот може да се "затне" ептен за ептен затнаТ м2л,
кај мојов клон не е така.

BTW
Кој сака и го интересира да го погледне Документарецот - A Billion Lives
ПовелеЛе торент-ица

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
купив 4 нови течности од кај овие e-feel.mk и ми дадоа уше 2 гратис, се на се сега 6 нови имам, чисто да споделам поради гратисов.

5l1hex.jpg

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет