Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Топ си е :)
Нема гајле, за парите си вреди.
(фарбата ако не го пазиш мазиш, ќе се ољушти гарант.
Некоаш у иднина ќе биде пре-фарбан, така да, не му се секирам ионака ќе се купат нови :) )

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

28 јануари 2017
2.081
4.786
Ресен
Момци добар ден

Се зачленив на форумов по препорака на Ќосмофон, да поднаучам нешто за цигариве.
Аферим до најактивните членови и вашите совети, со малце зорд се учи доста, многу имате изнапишано бе љуѓе, се убив од читање и сум стигнат до 150страна.

Е сега, имам EGO AIO и ме служи супер, чекам да ми стигни EGO ONE V2 заедно со CLR греачите ко за старт да се поднаучам да моткам со нив. Арно ама го пробав и некако.... ми е чак и малце полош од AIOво.
Целта ми е MTL “вејпање“ а ко за така видов дека Кајфун и Наутилус се едни меѓу најдобрите, решен сум да купам + некој добар нубски мод, арно ама кај Фастек се' е или распродадено или неможе да се купи освен со биткоини.
Да не му се најжвит на некој нешто вакво зафрлено низ дома?

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.168
3.219
Струмица
Целта ми е MTL “вејпање“ а ко за така видов дека Кајфун и Наутилус се едни меѓу најдобрите,
Добредојде. :)
Бидејќи си рече MTL а спомна и дека сакаш да се научиш да моташ/менуваш памук, јас уште од старт би ти предложил Кајфун 3 Мини врз едно Пико + 1ом 26GA или 28GA SS316L намотка, и си париш на 16-18 Вати. Подобро MTL вејпање, здравје. Батеријата трае, памукот трае, едноставно се забораваш а истовремено уживаш.
Кајфун 3 Мини е незаменлив МТЛ танк.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Добре дојде, @Sharlovski

На Фастек може да се купи се` со Пејпал или кредитна картичка, освен никотински течности (не дава да се плати со едното од нив, но може со другото) и производите на Aspire (меѓу кои е и Nautilus). За нив можеш да пробаш да купиш ваучери од овде (ако дава, порано не даваше на нови членови) па да платиш со нив, или да купиш нешто во вредноста на Aspire производите што ги меркаш, да го откажеш, па ќе добиеш ист таков Gift Certificate со кој понатаму ќе си купуваш нормално.

А подобро е Кајфунче, или V3Mini како што рече @Astraion или Lite Plus/V2 за малку подобар вкус, но и поголема можност за течење. @Gajche-X неодамна препорачуваше некој добар, не можам да најдам кој. Можеби ќе сака да го каже. Или од овој пост Кајфунче на делови (генерално, повеќето други делови од таму не ги препорачувам како неквалитетни, освен во случај на тешка финансиска криза или како резерва на резервата на резервата).

Во секој случај Кајфун е основата за мотање, ако се научиш на него, подоцна ќе знаеш да работиш со скоро сите други.

За мотање на него (и повеќето МТЛ) ти треба ова и ова, а добро би било и ова.

За мод, секако дека Пикото е едно од најдобрите (како мало и лесно за носење, а моќно), само 18650 батериите за него би можеле да бидат потенцијален проблем (за набавка, а и ракување).

За почетници повеќе ми оди на овој (ако е поголем/со две батерии, тоа го надоместува со тоа што е лесен, а батеријата МНОГУ трае) или неговиот наследник, кој може да се чека околу/најмалку 10 дена да го добијат.

Јас немам ништо за продавање од ваква опрема, можеби има некој друг.

И уште да те потсетам на индексот во мојот потпис, иако веројатно го знаеш.

Поздрав и среќно!

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Добро дошол колега @Sharlovkski
Се согласувам со колегите Astraion и Metuzalem околу кајфунчињата :)

Препорака за кајфун мини в3
$11.99 Free Shipping Kayfun Mini V3 Styled RTA Rebuildable Tank Atomizer (Kayfun Mini V3, 316 SS + Glass, Silver) at m.FastTech.com

Препорака за кајфун лајт плус/в2
$15.30 Free Shipping Kayfun Lite Plus V2 Styled RTA Rebuildable Tank Atomizer (Kayfun Lite Plus V2, 316 SS, Silver) at m.FastTech.com

И уште еден кајфун лајт
$15.67 Free Shipping Kayfun Lite Plus V3 Styled RTA Rebuildable Tank Atomizer (Kayfun Lite Plus V3, SS, Silver - B) at m.FastTech.com

Препорака/алтернатива на Aspire Nautilus, клиромајзерите се викаат Kabuki и Vika Fantasy (истите греачи како Aspire Nautilus ги користат
BVC-1.6ohm и 1.8ohm класика mtl клиромајзер/тенкови,
Солидни клонови, собираат по 3.мл, значи ако не се лажам,
1.мл повеќе од Наутилус Мини)

$11.13 Free Shipping Kabuki Styled BCC Bottom Coil Clearomizer (316 SS + Glass, 1.6ohm - B) at m.FastTech.com

$9.42 Free Shipping Vika Fantasy Styled Tank Clearomizer (316 SS + Glass, Silver) at m.FastTech.com

Највеќе препорачувам Кајфун без разлика дали е мини в3 или лајт пошто веќе имаш AIO, да смениш малку и да видиш дали ќе се снајдеш со моткање.

За Модови, се согласувам и препорачувам се што има пишано колегата Metuzalem ;)

Поздрав

Последна промена:

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1
Колеги вејперишча! ПАБЛИК СРВИС АНАУНСМЕНТ!

Се ближи датумот за ограничување на никотински течности во ЕУ. Да си набавите залихи! Фала на внимање.

Се прашувам само дали 100 мл базите на молин пр. 50/50 ВПГ со 0 ник ќе останат во продажба? :annoyed:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Се прашувам само дали 100 мл базите на молин пр. 50/50 ВПГ со 0 ник ќе останат во продажба? :annoyed:

Би требало да останат, тоа не е забрането, опасноста е фирмите да не банкротираат/затворат или да не заклучат дека не им се исплати продажба преку интернет (која е и забранета некаде). Односно дека немаат (доволно) ќар со продавање само ПГ/ВГ преку интернет. Тука е нашиот голем хендикеп, што немаме добар алтернативен извор на ПГ/ВГ кај нас.

Во Франција, колку што читав, така продаваат во пакетчиња - нарачаш на пример 100 мл 50/50 6NIC и тој ти праќа пакетче со 90 мл 40/60 0NIC + капки за очи колку што треба, кои кога ќе се смешаат ќе се добие она што го бараш. Или во продавница ќе ти смучка на лице место. Се разбира, поскапо е (по некои пресметки гледав и до 500% од досега, но тоа беше за нарачување поголеми количества).

Мислам дека ќе остане и она да можеш да нарачуваш преку фирма (што е исто како досега нормално нарачување), но не знам како оди тоа (кај нас) - дали проверуваат за што се користи тоа и слични бирократски/законски работи.

28 јануари 2017
2.081
4.786
Ресен
Честити царе @Metuzalem, индексот го шмркнав на екс и малце ми беше.
Финтата со ваучерот ќе ја пробам сигурно бидејќи моментално неможе се баш да се купи освен со Биткоин.
Кајфун ќе е дефинитивно, а за мотање, порачав како шо имаше наведено во индексот, чекам да ми стигнат.
Околу Ајстикот, не е многу ко за нубац 80W? Течност трошам дневно 2-4мл. Со батерии сега засега не сакам да се занимавам/навлезам.

@Gajche-X
Ти благодарам за препораките, овие дефинитвно ќе ги разгледам и нешто ќе порачам. Моментално приоритет ми е да немаат децки болести, би скратил на вкус и пареа да речам само да не се замарам со течење и слични проблеми. Не знам дали вреди да порачам малку поевтини копии од Наутилусот кога и оригиналот не е далеку во цената.

@Astraion, каква разлика има Кајфунот со кантал и СС?

Поздрав и добро ве најдов.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ќе си наместиш ватажа колку што ти треба. Имам модови од 200 вати што во живот не виделе повеќе од 17 вати (и тоа само за dry burn). :hay:

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.168
3.219
Струмица
Конечно да фатам iJust S во рака. Колегата од утре ќе му се радува, а јас после само саат-два контакт со него решив да порачам и за мене, да имам барем еден vape pen во арсеналот. :)
Многу облаци и солидно смукање на течност, морав да го ставам гумениот адаптер и тоа на 1/8 од ерфлоуот. Нема пуцкетање, ептен smooth vape вади. Танкот го пунам го пунам, се заборавив со дроперот.. ова чудо собира 6мл а може и повеќе да е!
ijust-s.jpg

Многу фина комбинација излезе со Авокадото, онака на изглед.
ijust-s--avocado24.jpg

Отидов да го ставам во корпа, и оп.. нови бои. :hay: (додадени на 1ви Март)
Дефинитивно лапам Wood Grain или Brushed Black.

iJust-S_new-colors.jpg

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.168
3.219
Струмица
@Astraion, каква разлика има Кајфунот со кантал и СС?
Досега не сум се занимавал со Кантал, стриктно SS316L. Другите можат да те упатат со други материјали.
Проценив SS316L е најдоброто за моето здравје и според мене дава најдобар флејвор. Многу ретко мотам, купив веќе намотани Клептони и со нив сум цело време на Кајфун 5ките, една со миење трае месец+, а за Мини 3 мотам 1ом СС жица, и тоа може еднаш во два месеци. :)

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Off topic

Стигам на работа, искачам од кола, и така дебел и несмасен/смотан ко што сум :)
У десен џеб у блуза/дуксер..

Браууу, папаууу...
Вејпдроидот на земја.
И остана укопан/застана баш ко што треба, не падна на страна нити се истркала.

Му напраиф сефте :)
(прв пат ми паѓа мод од џеб, ваљда дека поголем/погломазен)

Не е страшно :)
(си работи дна 75, мука нема)

f45cc81a9ace0c07123ed2521e234893.jpg

Akо јас зборам за мод кога ми паднал и кога ми се скршило стакло,ќе бидам многу досаден

Sent from my C6603 using Tapatalk

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Момци добар ден

Се зачленив на форумов по препорака на Ќосмофон, да поднаучам нешто за цигариве.
Аферим до најактивните членови и вашите совети, со малце зорд се учи доста, многу имате изнапишано бе љуѓе, се убив од читање и сум стигнат до 150страна.

Е сега, имам EGO AIO и ме служи супер, чекам да ми стигни EGO ONE V2 заедно со CLR греачите ко за старт да се поднаучам да моткам со нив. Арно ама го пробав и некако.... ми е чак и малце полош од AIOво.
Целта ми е MTL “вејпање“ а ко за така видов дека Кајфун и Наутилус се едни меѓу најдобрите, решен сум да купам + некој добар нубски мод, арно ама кај Фастек се' е или распродадено или неможе да се купи освен со биткоини.
За ова што го имаш сега,во амбрела имаш за двата 1 и 1,5ом греачи,перфектни за М2Л. Еве јас го имам атомизерот на joytech Cubis Ист како АIO и со 1ом греач си терам одллично М2Л,исто како kayfun v3

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Момци добар ден

Има и да се купи. Пиши во п.п.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Би требало да останат, тоа не е забрането, опасноста е фирмите да не банкротираат/затворат или да не заклучат дека не им се исплати продажба преку интернет (која е и забранета некаде). Односно дека немаат (доволно) ќар со продавање само ПГ/ВГ преку интернет. Тука е нашиот голем хендикеп, што немаме добар алтернативен извор на ПГ/ВГ кај нас.

Во Франција, колку што читав, така продаваат во пакетчиња - нарачаш на пример 100 мл 50/50 6NIC и тој ти праќа пакетче со 90 мл 40/60 0NIC + капки за очи колку што треба, кои кога ќе се смешаат ќе се добие она што го бараш. Или во продавница ќе ти смучка на лице место. Се разбира, поскапо е (по некои пресметки гледав и до 500% од досега, но тоа беше за нарачување поголеми количества).

Мислам дека ќе остане и она да можеш да нарачуваш преку фирма (што е исто како досега нормално нарачување), но не знам како оди тоа (кај нас) - дали проверуваат за што се користи тоа и слични бирократски/законски работи.
Има и преставништво во СК на Германска www.vapor-freak.de Mertz на улица Скупи до Систина. Имаат се само треба да оди преку фирма.
Ај да видиме колку сме сложни,тука ке ни донесат се што ке порачаме.

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.839
youtu.be
@Astraion
За Ijust S има и RBA за смешна цена:D
Инаку ветува многу овој кит, незнам само што акумулатор имаат вградено во него, чим тера subohm би требало да е добра (тестирана).

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.168
3.219
Струмица
Професоре, ќе го лапам и ова РБА делче задолжително. Само не гледам како ќе се монтира намотката.. а̶к̶о̶ ̶и̶м̶а̶ ̶н̶е̶к̶о̶ј̶ ̶н̶е̶к̶о̶е̶ ̶в̶и̶д̶е̶о̶ ̶н̶е̶к̶а̶ ̶с̶п̶о̶д̶е̶л̶и̶.̶
Едит: ископав едно..

Некаде прочитав дека iJust S вози до 50 Вати без проблем, кога го отворив веќе беше со монтирана 0.3ома глава, мислам дека е Кантал, а во кутијата има и 0.5 Кантал + една 0.18 SS316 глава. Е сега како тие 50 Вати ќе ги возат овие 0.18 ома SS316 се' уште не ми е јасно, најверојатно ќе има cold vape.
Јас не мрдам под 0.5 ома сингл коил, единствено што тестирав дуал коил на Авокадо 24 и ОБС Чита да видам што толку ги фалат дуплите сетапи, и само во овие случаи паднав до 0.2 ома. Мачно е да се менува памук и одржување со двојниве сетапи..

Последна промена:

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.839
youtu.be
Професоре, ќе го лапам и ова РБА делче задолжително. Само не гледам како ќе се монтира намотката.. а̶к̶о̶ ̶и̶м̶а̶ ̶н̶е̶к̶о̶ј̶ ̶н̶е̶к̶о̶е̶ ̶в̶и̶д̶е̶о̶ ̶н̶е̶к̶а̶ ̶с̶п̶о̶д̶е̶л̶и̶.̶
Едит: ископав едно..

Некаде прочитав дека iJust S вози до 50 Вати без проблем, кога го отворив веќе беше со монтирана 0.3ома глава, мислам дека е Кантал, а во кутијата има и 0.5 Кантал + една 0.18 SS316 глава. Е сега како тие 50 Вати ќе ги возат овие 0.18 ома SS316 се' уште не ми е јасно, најверојатно ќе има cold vape.
Јас не мрдам под 0.5 ома сингл коил, единствено што тестирав дуал коил на Авокадо 24 и ОБС Чита да видам што толку ги фалат дуплите сетапи, и само во овие случаи паднав до 0.2 ома. Мачно е да се менува памук и одржување со двојниве сетапи..

Коилот се монтира исто како кај стандардните Ego глави. Нема шрафови:)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Mомци купон за molinshop? Вејперот го укинале

Да пробаш да бришеш едно R? :hay:

k2qHjBt.jpg

Овој е од февруари. И јас нарачав во февруари и стигна, но не се сеќавам со кој купон (а имаше купон).

Не можам да проверам сега, не ми го отвора (како и пола интернет). Чуден проблем на Телекабел. Од други места го отвара, не е паднат сајтот, но не сакам да праќам пасворд преку сомнителни канали.

kosata

read-only
17 април 2015
43
32
битола
0e571e2423cef7c397876570c0240163.jpg

Шо е работата со пратката некој да ме просветли :) ,уште немам добиено каричка за подигање од пошта !

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Можно е да ти стигне „честитка“. Го пуштиле од царина, ама не се знае дали со „честитка“ или без неа. Можно е и само поштата да глави, треба да си знаеш според тежината или вредноста дали надминува.

Вака е попрегледно, да не се мешаат тракинзите од двете пошти.

28 јануари 2017
2.081
4.786
Ресен
За ова што го имаш сега,во амбрела имаш за двата 1 и 1,5ом греачи,перфектни за М2Л. Еве јас го имам атомизерот на joytech Cubis Ист како АIO и со 1ом греач си терам одллично М2Л,исто како kayfun v3

Мене ми е проблем... како да кажам... тргањето, треба цела фаца да ја искривам за да тргнам како шо треба. Пробав Endura T22 и ми е поопорито шо ми се бендисвит појќе.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
^ За eGo One тие рибилдабл глави имаа некој вид на liquid control - се зашрафува повеќе или помалку и со тоа се отвора/затвора за течност. Не знам дали сите, одамна читав. Или некои викаа дека не треба така, требало да се зашрафат до крај... Појма немам. Но во соработка со airflow control би требало да даде пристоен MTL.

---

Друго, по ова видео на ред дојде хемичарот. Исто интересно видео (во некои аспекти уште повеќе од него).

Не ми се пишува многу, има многу работи, според мене најважен заклучок од првото видео е:

- На температура над 200 и нешто целзиусови почнуваат да се ослободуваат штетни материи во пареата (6-та минута), над 250 целзисови ги надминуваат тие во цигарите (Малку се сомневам затоа што доаѓа од тип што шитка уреди за температурна контрола). :hay:

Еден од заклучоците од второво видео:

- Фрлајте ЦЕ4-ките, земајте Сабтенк или јаче (16-та минута). Демек ЦЕ4-ките ги надминуваат цигарите (по лошо) во се`, на сите снаги (но сепак ги немаат СИТЕ лоши работи од цигарите).

За еден ден 17 страници дискусија.

---

@JovanKrstevski1 За молинаши фаќа купонот VAPE, а како да имаат и дополнителни попусти. Едно шишенце PG36 (само тие ги гледам во живот) излегува 5,84 €. Штета што поштарината брзо рипа, па поевтино е (ако пресметуваме колку не` фаќа едно шише) да земеме 2 шишиња отколку 3.

Да, претходната нарачка во февруари истата PG36-ка била 7,51 €, а и пред неа во декември исто 7,51 €. Мислам дека секогаш ставам купони, но можно е да сум утнал нешто (порано имаше ситуации кога со купон излегуваше малку поскапо поради нивниот генерален попуст).

Во последно време многу се чека да тргне пакетот од молинаши (недела дена), не знам што финта им е тоа. Повеќе луѓе потврдија.

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Mомци купон за molinshop? Вејперот го укинале
Купонот е = VAPE
Ако не ти требаат Молин ароми,

Иди на inawera.com поефтин е шипингот од молин.
(и кај inawera има 3-6-12-24-36.никотин)
Купон за 10% попуст кај инавера=POTV

(вчера подновував PG залиха од инавера,
POTV купонот работи.
За пратка над 500.грама,шипингот е 7.2.евра...
Има купон и за 5% попуст кој стално работи = VU)

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно